Jump to content

Rapidshare'in Sonu Mu ?


Vizzy

Recommended Posts

20100330123350_rapidshare.jpg

Rapidshare herkesi şok etti! Rapidshare'den korsan önlemi...

Rapidshare'den korsan film ya da müzik indirenlere şok: Bakın dev site nasıl bir adım atıyor...

Ücretli ve ücretsiz kullanım seçenekleri olan Rapidshare yasal dosya paylaşımı yapanlar için yararlı bir araç. Ancak bu aracı korsan dosya paylaşmakta kullanan büyük bir kullanıcı kitlesi de var. Hatta bu dev dosya paylaşım sitesinin trafiğinin çok büyük bir kısmının korsan paylaşımlar tarafından oluşturulduğu bilinen bir gerçek.

Ve Rapidshare, şimdi korsanlar için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Eğer bu adım beklendiği gibi olursa, kullanıcıları şaşırtacağına hiç şüphe yok. Peki ama nedir bu adım? Yasal içerik sahiplerinin uğradığı gelir kaybına karşı, korsan içerik indirmeye çalışanlar, ürünü ve içeriği yasal olarak satın alabilecekleri internet adreslerine yönlendirilecekler.

Rapidshare'in çöküşü olur mu?

Peki Rapidshare neden böyle bir karara imza atıyor? Rapidshare'in bu kararı almasında, karşılaştığı dev tazminat davalarının rol oynadığı konuşuluyor. Rapidshare sadece indirmeye çalışanları yönlendirmekle kalmayacak, korsan yükleyen kullanıcılar ise ban'lanacak.

Sonrasında Rapidshare'in eskisi kadar Premium hesap satıp satamayacağı da merak ediliyor. Hatta dev sitenin bu durumda inanılmaz bir biçimde gerileyeceğini tahmin etmek de pek zor değil.

Rapidshare için tek bir teselli var: Sitenin, yapılan yönlendirmelerden gelen satışlardan pay alması bekleniyor. Ancak alınacak payların ne getireceği, daha doğrusu kaybedilen gücü karşılayıp karşılamayacağı büyük bir soru işareti.

Kaynak: CHIP

Link to comment
Share on other sites

bence chip in sonu gelmeli. :)

işte rapidshareden acıklama:

During the last couple of days some e-mails created confusion, imputing illegal activities to the recipients and stating that RapidShare was collecting data against the Privacy Policy for legal purposes. The e-mails also advised the users to seek legal council. These emails are faked and did not originate from us. If you have received such a message, please contact our support, because your Premium Account might have been "phished". The fake e-mails are sent to keep you from contacting us.

In fact, nothing has changed at RapidShare over the last days. We are still not collecting any information about which user downloads which files. We are still successfully fighting in court against requests to open or scan our customers' files, be it by our staff or by use of content recognition technologies. We are still defending data privacy rights on the internet.

Of course, you still have to comply with our terms and conditions. If content owners bring to our attention that some of our customers have obviously distributed pirated copies of their content repeatedly or at a large scale, we reserve the right to close these accounts without previous notice.

Link to comment
Share on other sites

Ben Rapide Bir dosya yükleyecem orjinal xp'nin iso halini ve bu iso dosyasını 4-5 parçaya bölüp yükleyecem. Ama adını değiştirecem. Rapid benim yüklediğim bu dosyaları süzerek orjinallik denetimi yapabiliyorsa helal olsun rapide.

Link to comment
Share on other sites

Rapidshare olayının gerçek yüzü

Bir süredir Rapidshare'in şok bir karar aldığı yönündeki haberlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarıyoruz.

Özellikle bugün yoğun bir şekilde internet sitelerinde rastladığımız yazılarda, Rapidshare'in korsan dosya paylaşımına yönelik ağır yaptırımlar almaya başlayacağı ve bu durumun sitenin iflasına kadar gidebileceği yönünde haberler okuduk.

Olay aslında Rapidshare hesapları ile ilgili sahte bir e-posta'nın internette dolaşmasıyla başladı. Bu e-postada korsan içerik yükleyenlere yönelik ağır yaptırımlar birer birer sıralanıyordu. Bu e-postayı gerçek sanan bazı siteler olayı sayfalarına taşıyınca iş giderek büyüdü ve insanlar Rapidshare'i e-posta yağmuruna tutmaya başladılar.

Kaynak:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Rapid kullanıcılarına önemli uyarı

Film indirip müzik dinleyen hatta neredeyse kullanıcıların baş kaynağı olan Rapid, makinelerini kapatıyor.

Telifsiz müzik, film ve yazılım paylaşanların yoğunlukla kullandığı Rapidshare, yasadışı içeriğe sunucularını 'yarım ağızla' kapatabileceğini açıkladı.

Yasadışı dosya paylaşanların en çok kullandığı platformlardan olan Rapidshare, korsanları üzecek. Firma, kendisine kayıltı kaynaklarda bulunan telifsiz içeriği indirmek isteyenleri, bu içeriği lsianslı ve ücretli satan kanallara yönlendirecek.

İstediği film ya da albümü anında Rapidshare üzerinden indirebilen kullanıcıları bir hayli üzecek olan yeni uygulama, büyük ihtimalle firmanın izlenirliğinde de azaltacak. Rapidshare, Alexa trafik ölçüm sistesine göre, alınan trafik itibarıyla dünyada 34üncü, Türkiye’de ise 16ncı sırada.

Sitenin anasayfasında yer alan açıklamada kullanıcıların veri paylaşımına müdahaleye hala karşı olduklarını ve mahkemelerde 'veri mahremiyeti'ni savunmaya devam edeceklerini açıklayan Rapidshare yönetimi, son paragrafta şu ifadelere yer verdi: "Elbette bütün kullanıcılar kullanım koşullarımıza uymak zorunda. Büyük çapta korsan malzemeyi dağıtanları tespit edersek, hesaplarını kapatma hakkında sahibiz".

Ücretli üye olunan site, yeni uygulama kesintisiz ugulanabilirse üye ve para kaybedecek. Firma bu zararını, yasal içerik satış sitelerine yönlendirdiği kişilerin alışverişinden komisyon alarak kapatmayı umuyor.

Rapidshare’in telifsiz dosya paylaşımına kapıları kapaması, hatta bu tür dosyaları sistemden yasaklayacağını açıklaması, aleyhine açılan çok büyük telif davalarının yarattığı baskının sonucu.

http://www.haber34.net/Teknoloji/Rapid-kullanclarna-onemli-uyar.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Bu gidişte hotfileye döner rapid paylaşım sitesi.Bunun arkasında bir baskı var ve microsoft buna uygulayabilme olasılığı yüksek gibime geliyor,birde google ye de el atsalar orası tam bir muhamma ve tam bir çöplük gibi insan aradığını bulamıyor yada bulduk diye ümitlendiği siteye girince site devre dışı görünüyor.

Ayriyetten microsoftun dayatması ile bu tür dosya barındıran paylaşım siteleri ile ardı ardına paylaşım sunan forum siteleride kapanmakta.Para ile üye olanlar ne yapacaklar rapid vs siteler aracılığı ile dosya barındırma ve paylaşım olarak.

Link to comment
Share on other sites

Böyle birşey olması imkansız bunun olması için öyle bir alt yapı yok rapid bile bile lades yapmaz istesede yapamaz kolaymı milyonlarca müşterisini kaybetmek,kim bu zamanda korsan dağılımı yapmıo,korsan olmayan hiçbirşey yokkki müzikler bile korsan,free programlarımı upload edicekler ! onlar zaten programın sitesinde mevcut böyle birşey getiremezler yapamazlar sunamazlar,-ki trılyonda bir ihtimal oldu dielim bu sadece rapid e yapılmaz "nokta"

Link to comment
Share on other sites

Rapidshare'in genel müdürü Bobby Chang, bu tür bir e-posta göndermediklerini, kullanıcılarının yüklediği dosyaların içeriğini taramadıklarını ve herhangi bir kayıt tutmadıklarını açıklamak zorunda kaldı. İnternet üzerinde kişisel gizliliğe sonuna kadar bağlı olduklarını ve bu konuda mahkemelerde savaş vermeye devam edeceklerini söyleyen Chang aynı zamanda korsan içerikle mücadeleye de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Rapidshare resmi sayfasından da bir duyuru yapılarak kullanıcıların yükledikleri dosyaların taranmadığı ve içeriğinin kontrol edilmediğinin altı çizildi.

"Değişen bir şey yok" diyerek kullanıcılarını rahatlatan Rapidshare tarafında beklenen tek değişiklik ise korsan ihbarı yapıldığı için siteden paylaşıma kapatılan bir dosyaya tıklandığında (o dosyanın bir film ya da müzik dosyası olması durumunda) yasal olarak satın alınabileceği bir siteye yönlendirme yapılacak olması.

Warner Bros ile anlaşması olan Rapidshare bu tür yönlendirmeleri, paylaşıma açılan fragmanlar gibi bazı promosyon içeriklerde halihazırda zaten yapıyor.

Kısaca tekrar etmek gerekirse, Rapidshare tarafında başka sitelerde okuduğunuz haberlerdeki gibi korkutucu gelişmeler olmuyor ve internette kişiye özel veri gizliliğinini en büyük savunucusu hala Rapidshare!

cnetturkiye.com
Link to comment
Share on other sites

Haberin sadece başını okudum ve direk yoruma geçtim. Arkadaşlar sizce mantıklımı? Bunu biz düşündükte koskoca firmamı düşünemedi. Hangi enayi kendi kendini yakar? Ayrıca rapidshare istediğini istediği gibi yapar buna kimse karışamazki. Adamların kendi sunucuları vs.. hepsi kendi bünyelerinde. En fazla ne olur megaupload gibi mahkeme kararı ile kapatılır. Ama bu hiç kolay olmaz işte. Megaupload ile rapid bir değil ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...