Jump to content

Mac'in özelliği Windows'ta..


temmuz

Recommended Posts

Macintosh'un Windows kullanıcılarını kıskandıran özelliklerinden biri de, diz üstü bilgisayarların touch pad'ini kullanarak, iki parmak ile sayfaları kolaylıkla aşağı - yukarı kaydırabilmeleri. Neyse ki ufak bir uygulama sayesinde artık bu özellik sadece Mac kullanıcılarına özel değil.

Bunun için tek ihtiyacınız olan sadece 282 KB'lık ve kurulum gerektirmeyen Two-Finger-Scroll adlı bir uygulama. Uygulamayı indirdikten sonra çalıştırmadan önce Program Files klasörü içerisine taşımanızı tavsiye ediyoruz. Eğer çalıştırırken kernel ile ilgili bir uyarı alacak olursanız, uygulamayı Vista ve Windows 7'de yönetici olarak çalıştırmanız gerekebilir.

Bu programı çalıştırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyen bir mesaj ile karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra ise Two-Finger-Scroll, araç çubuğuna yerleşecek ve buradaki Settings sekmesinden dilediğiniz ayarları yapabilirsiniz:

ekranalntsnl.jpg

Fakat önemli bir uyarı, iki parmak kaydırma özelliğini kullanabilmek için diz üstü bilgisayarınızın bu özelliği destekliyor olması gerekiyor. Şu adresteki tartışmalarda bazı modeller için bu desteğin var olup olmadığını görebilirsiniz:

Eğer sizin diz üstü bilgisayarınızın modelinin adı burada geçmiyorsa, ne yazık ki kendiniz denemek zorunda kalacaksınız demektir.

Two-Finger-Scroll'u şu adresten ZIP'lenmiş halde indirebilirsiniz:

Chiponline-Türkiye (28 Mart 2010)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...