Jump to content

Ve Google Çin’den Resmen Çekildi!..


grasp

Recommended Posts

google.jpg

Google, yaklaşık 2 hafta önce herkesi şoke eden bir açıklamaya imza atmış, Çin'den çekilebileceğini duyurmuştu. Ve beklenen bugün gerçekleşti, internet devi, Çin sayfasını resmi olarak kapattı.

Çin'li kullanıcılar www.google.cn adresine girmek istediklerinde, kendilerini Google'ın Hong Kong sayfasında buluyor. Yani internet devi, bu adresi Google'ın Hong Kong sayfalarına yönlendirmiş durumda. Bunun nedeni ise, Google Hong Kong'un sansürsüz sonuçlar sunması. Bilindiği gibi Google, Çin'den gelen sansür baskısına artık boyun eğmeyeceğini daha önce açıklamıştı.

Aslında tüm bunlar, başta Google olmak üzere, çok sayıda dev siteye Çin'den gelen saldırılar sonrasında başlamıştı. Geride kalan 2 hafta içerisinde iyice gerilen ipler, bugün yaşanan "fişi çekme" olayına kadar uzandı. Bakalım ilerleyen günler bize ne gösterecek?

KAYNAK:UÇANKUŞ

Link to comment
Share on other sites

Çoktan geldi çakması :D

logo-300x119.jpg

Google’ye Çinli Kız Kardeş Geldi

Çin ile arama motoru devi google arasında çıkan sansür ve siber saldırı krizinden sonra Çin'de anlamı kız kardeş manasına gelen "ciecie"yi hatırlatan "goojje" adlı arama motorunu pisyasaya sürdüler.

BBC Çince servisinin haberine göre "goojje.com" Çin yasalarına uygun olarak arama ve filtreleme yapmaktığı hakkında bir haber yayınlamışlardır.

Googleye benzer logosuna sahip web sitesinde "Abisi kardeşi için kalıyor ve hala kız kardeşine düşkün" ibarasinin Çincesi yer almakta.

Goojje.com'u kontrol ettiğimde web sitemi dahi indexlemiş hayret ettim gerçekten :) .

Çin ile Google arasındaki gerginlik, ABD'nin de Çin'i internet özgürlüğüyle ilgili eleştirmesiyle iki ülke ilişkilerine yansımış ve ABD-Çin ilişkileri de gerilmişti.

Umarım iki ülke arasında tekrar sorun yaratmaz bu durum. Biliyorsunuzki Amerika gerçekten çok savaşseer bir ülke kalkıpta filistindeki eziyeti bitirmez fakat gider Çin'i bombardımana tutar. Eğer ortalık gerilirse yapabilir bence.

Not: Kendi sitemden alıntı

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...