Jump to content

Özhan Canaydın Hayatını Kaybetti...


tenekecezve

Recommended Posts

Özhan Canaydın hayatını kaybetti

ozhan_canaydin.jpg

Bir süredir Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın hayata veda etti

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Özhan Canaydın, pankreas kanseri tedavisi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bu gece yaşamını yitirdi.

Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, pankreas tedavisi gören ve bir süredir durumu ağırlaşması üzerine hastanede doktor kontrolunda bulunan Özhan Canaydın'ın bugün saat 23.30 sıralarında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yaklaşık 2.5 yıldır pankreas tedavisi gören bir kız ve bir erkek babası Özhan Canaydın'ın çarşamba günü Bursa'da toprağa verileceği bildirildi. Merhumun, Bursa'daki Organize Sanayi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Hamitler Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi. Canaydın'ın cenaze törenine spor, iş dünyası ve sanat camiasından büyük bir kalabalığın katılması bekleniyor.

Bu sabah durumu ağırlaşan Canaydın'ın yaşamını yitirdiği yönünde çıkan söylentiler üzerine TFF üyesi Levent Kızıl ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, soluğu Bursa Acıbadem Hastanesi'nde almıştı. Bu söylentiler üzerine açıklyamaya yapan Başhekim Prof. Kaya Aksoy, Özhan Canaydın'ın tedavisine devam edildiğini ancak durumunun ağır olduğunu bildirmişti.

ÖZHAN CANAYDIN'IN HAYATINI KAYBETTİĞİ RESMEN AÇIKLANDI

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın hayatını kaybettiğini resmen açıkladı. Aksoy hastane önünde yaptığı açıklamada Özhan Canaydın'ın yaklaşık 2,5 yıldır "pankreas kanseri" tedavisi gördüğünü söyledi.

Başhekim Aksoy şöyle konuştu: "Bütün tıbbi müdahaleleri yaptık. Ama maalasef Sayın Canaydın'ı saat 23.34'de kaybettik. Bütün Galatasaray camiasının başı sağolsun."

-ÖZGEÇMİŞİ-

Bu akşam 2.5 yılı aşkın bir süredir amansız bir hastalıkla mücadelesinde yenik düşen Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın, 23 Ocak 1943'te Bursa'da doğdu.

Galatasaray Lisesi'nde devam eden eğitim hayatı boyunca sporla ve özellikle basketbolla uğraşan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün Yıldız, Genç ve (A) takımlarında basketbol oynadı, 1962 yılında Genç Milli Takım ile beraber Avrupa Gençler Şampiyonası'na katıldı. Özhan Canaydın, 1963 senesinde Türkiye şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımı'nın da kadrosunda yer aldı.

Galatasaray Spor Kulübü'ne 1957 yılında 155 sicil numarasıyla üye olan Özhan Canaydın, bu dönemde 14 yaşındaydı ve kulübün en küçük üyesiydi. 1964 yılında profesyonel basketbolu bırakan ve aile mesleği olan tekstil işine giren Canaydın, dokuma, örgü ve konfeksiyon alanlarında faaliyet gösterdi.

Galatasaray ile ilişkisi hiçbir zaman kopmayan ve her zaman camianın içinde yer alan Özhan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren'in başkanlık dönemlerinde yönetim kurullarında yer aldı, çeşitli görevlerde bulundu.

Mart 2002 seçimlerinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına adaylığını koyan Özhan Canaydın, bu seçimi kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. başkanı oldu. Mart 2004 ve Mart 2006 seçimlerinde de başarılı olan Özhan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün, üç dönem üst üste başkanlığını yaptı.

Özhan Canaydın, 1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi ve çift Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.

23.03.2010 01:03:07

Link to comment
Share on other sites

Küçüklüğünde beri galatasaray ı seven ve sadece galatasaraya değil türk fultobuluna cok büyük emeği geçmiştir önemli biriydi ve ne mutlu ki bir gs li olmasına rağmen fenerliside bjk liside üzüldü arkasından bu da ne kadar saygın bir insan olduğunu gösterir allah rahmet eylesin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...