Jump to content

Milattan öncesine Ait Bilgisayar


mucit41

Recommended Posts

MİLATTAN ÖNCESİNE AİT BİLGİSAYAR

50523-milattan-oncesine-ait-bilgisayar-R

1900 yılında Ege Denizi'nde bulunan gizemli bir mekanik cihazın ne olduğu günümüze kadar çözülememişti.

Hürriyet'in haberine göre, bir Roma batığında bulunan ve karaya çıkartılan eşyalar arasında hasar görmüş bir makine bulundu. İçinde irili ufaklı çarklar olan bu karmaşık mekanizma zamanın etkisiyle çok yıpranmıştı ve ne işe yaradığını çözmek, üzerindeki antik Yunanca yazıları okumak mümkün olmamıştı.

KİMİN YAPTIĞI BİLİNMİYOR

Milattan önce 87 yılından kalma bu cihazı, zamanında sahip olduğuna inanılan teknolojinin çok ötesinde ve kimin yaptığı bilinmiyor. Bu cihazın gizemleri ancak gelişmiş X ışınları, farklı ışık türleri ve şekilleri ile taranarak yakın zamanda çözüldü.

3D modellemesi yapılan ve çarkların üzerindeki talimatlar okunan aracın gelgit zamanlarını mükemmel bir şekilde hesaplayabildiğini ortaya koydu.

Bununla da kalmıyor, artık yılları da hesaba katıyor, Ay'ın, Güneş'in ve Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin konumunu doğru hesaplayabiliyor.

İçindeki bir küçük göstergede ise Olimpiyatlar gibi önemli olayların tarihleri gösteriliyor. Farklı işlevler yandaki kol çevrilerek kullanılabiliyor. 2087 yıllık bu antik bilgisayar, aslında etkileyici bir astronomik hesap makinesi...

Haberprogramı

Link to comment
Share on other sites

Çoğu Kişi Dünyanın yok olup yeniden kurulduğuna inanıyor bunu düşünmelerinin sebebi de heralde bu ve bunun gibi şeyler.

Bazen Elektrik gittiği zaman özellikle de köyde iken düşünmeden edemiyorum,aklıma herşey geliyor,ayrı bir merak uyanıyor sanki.

Çoğu zaman nasıl Akşam olduğunu bile bilmiyoruz.Ya Pc'nin başında oluyoruz yada Televizyon'nun karşısında.

Eski insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için belki de sürekli düşünmek ve üretmek zorundaydı.Bizim için de aynı şey geçerli elbette ama arasında çok fark var.

Daha önce birileri bizden önce bunu yapmış şu an nerdeyse eksik yok gibi görünüyor.

insanlar Uzay'a Tatil'e gidiyor,Sesten daha hızlı taşıtlar var,Şehirleşme gelişmiş,Yaşamak için gerekli olan gereçlerin hemen hepsi mevcut.

Link to comment
Share on other sites

Bu tip konulara merak duyan arkadaşlara Erich von Daniken adlı yazarı önerebilirim,taş devrinden itibaren insanlığın uzaylılarla olan etkileşimini ve özellikle piramitler gibi gizemli yapılarda bu etkileşimin kanıtlarını arar ve bence bulur da...
Link to comment
Share on other sites

Bilim insanlarımız gece gündüz demeden çalışıyor, siz de bunların doğru olmadığına karşı direniyorsunuz. Bu tartışmaların bence hiç gereği yok. Adamlar kanıtlamış. Aslında o kadar çok bilmediğimiz şey varki... Bu daha başlangıç bence :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...