Jump to content

Superonline Fiber İnternet Limitsiz Bağlantısına


Prens

Recommended Posts

Superonline Fiber İnternet Limitsiz Bağlantısına Sınır Getirdi

Birçok internet kullanıcısının heyecanla beklediği ve bir çeşit özgürlük olarak gördüğü, ışık hızında internet bağlantısına sonunda kavuştu. Superonline firmasının Türkiyeye getirdiği ve altyapı çalışmalarını devam ettirdiği fiber optik hat üzerinden sunduğu internet bağlantısı yüksek hızları ile dikkat çekiyordu. Superonline, sadece internet değil aynı zamanda IP telefon ve Lig TV maçlarını fiber optik hat üzerinden sağlaması ile birçok yeniliğe imza attı. Bunlarla kalmayan Superonline en son yeniliği ile kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Superonline, ADSL bağlantılarının 10 katı hızında interneti bir süredir kullanıcılarına uygun fiyata sunuyordu. Genelde indirme (download) yapan internet kullanıcılarının ilgisini üzerinde toplayan firma yeni bir adım atarak, kullanıcılarına Adil Kullanım Koşulları çerçevesinde hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Burada bir yenilik daha getiren Superonline, sadece dosya indirmeye (download) değil dosya göndermeye de (upload) kota getirdi.

Web sitesinde bu uygulama için yapılan açıklamaya göre örnek vermek gerekirse, 10 Mbps limitsiz tarifesini satın alan kullanıcılar, indirme hızlarının 5 katı kadar GB boyutunda indirme yapabilirlerken, gönderme hızlarının 10 katı kadar GB boyutunda gönderim yapabilecekler. Bu şartları aşan ışık hızında internet kullanıcılarının hızları; indirmede 512 Kbpsye, göndermede 128 Kbpsye düşecektir.

Bu durumda 10 Mbps hızını kullana kullanıcıların limitsiz tarifelerinin sınırları 50 GB indirme ve 10 GB yükleme olacaktır. Bu uygulamaya ise 15 Nisan 2010 tarihinde geçileceği belirtilmiştir.

Yazarın notu: Bu uygulama ile Superonline firmasının (fiber optik üzerinden) gerçek anlamda hiçbir limitsiz tarifesi kalmamıştır. ADSL bağlantısı kullananlar daha fazla para vererek, gerçek limitsiz internet alabiliyorlar. Ancak bu firmanın müşterileri, daha fazla para vermek isteseler bile gerçek anlamda limitsiz paket alamayacaklardır.

Yazarın notu iki: Superonline müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmeye göre; bu bilginin çok yeni olduğunu ve müşteri hizmetlerinin de bu konuda bilgilendirilmemiş olduğunu öğrendik. Kesin bilgi olmamakla birlikte müşteri temsilcisini, bu uygulamadan etkilenecek kullanıcıları 15 Nisan 2010dan sonra hizmet satın alanlar olabileceğini bildirdi. Diğer aldığımız bilgiye göre; limitsiz tarifeden faydalanan kullanıcıların imzaladığı sözleşmelerinde Adil Kullanım Koşulları ya da Superonline Tarife İçeriğinde Değişiklik Yapma Hakkında Sahiptir gibi ibarelerin geçmediğini ve eskiden hizmet alanların bu durumdan etkilenmesinin düşük ihtimal olduğudur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...