Jump to content

Hp Deskjet Yazıcı Yükleme Hatası


Mükemmel 

Recommended Posts

HP Deskjet Yazıcı Yükleme Hatası

Arkadaşlar daha önceden yüklediğim yazıcıyı format attıktan sonra yükleyemiyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Diyenler...

Ayrıca hata da şu şekilde ise:

Veri döngüsü (artıklık denetimi)

Sorunun Çözümü:

Bir bilgisayarın USB girişine herhangi bir cihaz bağladığınızda Windows otomatik olarak bunu farkeder bazı işlemler gerçekleştirir. Sağ alt tarafta bazı mesajların çıkıp kaybolduğunu görebilirsiniz. Sizin cihazınız için de olması gereken budur.

Cihazınızı USB kablosu ile bilgisayara bağladığınız zaman, “Yeni Donanım Bulundu” mesajı ile birlikle aygıt sürücülerinin Windows a yüklenmesi otomatik olarak başlar ve buna ilişkin mesajlar almaya devam edersiniz. Sağ alt tarafta windows un size “Bilinmeyen Aygıt”, “USB Aygıtı Tanınmadı” ve benzeri hata mesajı vermesi ya da hiçbir mesaj vermemesi bir sorun olduğunun göstergesidir. Üç ihtimal üzerinde yoğunlaşabiliriz. Almış olduğunuz cihazın USB girişinde bir problem olması, USB kablonun arızalı olması ya da bilgisayarımızdaki USB girişinde bir arıza olması.

Yapacağımız iki deneme ya da sadece bir tanesi, problemin kaynağının belirlenmesine yardimci olucaktir.

Bilgisayarımızda bulunan tüm USB girişlerinde cihazımızı denememiz gerekebilir. USB kabloyu bilgisayarınızdaki tüm USB girişlere bağlayarak deneyiniz. Yazicinizi ilk olarak bilgisayariniza USB kablosuyla bağladiğiniz anda herhangi başka bir cihazin o anda bilgisayara USB ile bağli olmamasina dikkat edelim.

Farklı bir USB kablosu temin ederek bir diğer donanımsal denememizi yapabiliriz. En iyi sonuçu almak için USB 2.0 destekli bir kablo kullanmaniz gerekmektedir.

Denemelerin olumlu sonuç vermemesi halinde bir diğer adım olarak cihazınızı bir başka bilgisayara bağlayarak aynı kontrolü yapabilirsiniz.

Bazı durumlarda problemin sebebi yazılımsal olabilir. Bilgisayarınızın USB chipset sürücülerini, anakartınızın internet sitesinden indirip kurmanız sorununuz çözümünü sağlayabilir.

Link to comment
Share on other sites

PC güncel olmazmı... format atıyorum, daha sonra bütün microsoft güncellemelerini (NET.Framework, DirectX vs. vs.) yapıyorum. Ayrıca bütün bilgisayar Driverlarını yüklememe rağmen yazıcıyı yükleyemiyorum.
Link to comment
Share on other sites

Aygıt Yöneticisi'nde ki Sistem Aygıtları Sekmesinden Yazıcı Bağlantı Noktasını Devre Dışı Bırakıp Yükleyin.

Buna Benzer Sorunlar Genelde Ses Kartı Sürücüsünde Oluyor.Ses Sürücüsü Yüklenmediği Zaman High Definition Audio Denetleyicini Devre Dışı Bırakınca Engellemiyor.

Link to comment
Share on other sites

Yazıcın bilgisayar takılı iken Denetim masasından aygıt ekle bölümünü seç ordaki ilerlediğinde bir liste görünür. Oradan yazıcıyı bul. Sonra driver için CD'yi tak ve klasörü göster , bilgisayar driverı kendi kurup yüklesin :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...