Jump to content

Çinliler Taklitin Sınırlarını Zorluyor


starex_01

Recommended Posts

bu çinliler adam olmaz

adamlar taklitle doğmuş taklitle gidiyor

bunlarda noktalama işareti olarak sadece tırnak('') işaret kalmış herhalde

ne alaka diyen araştırsın

yada bana sorsun

Çin Dili ve Edebiyatı okuyorum. Bence biraz gereksiz konuştun. Adamlarda öğrenmesi o kadar zor bir dil var. Bizim gibi 29 harf ezberleyip dil öğrenemiyorlar.

Çinliler adam olmaz değil. 1.7 milyar nüfusun olduğu yerde ekonominin iyi olması çok zor. Devlet insanlarına anca bakabiliyor. Açlık çeken kısım hayvan eti bile yiyor. Dışardan bakınca hep yanlış yorumlar yapıyoruz. O çakma ayakkabıları Türkiye'de de satıyorlar. Bunları nerde yapılıyor sence ? Çinde bizim Türk iş adamlarımız yaptırıyor. Amac para kazanmak. Küfürü kime ediyorsun çinlilere. Halbuki adam orada fabrika açıp gariban insanları toplamış istediği gibi çalıştırıyor. Aldıkları bizim paramızla 200 lira aylık.

Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar ben Çinli değilim. Sadece biraz daha ayrıntılı düşünmeniz için bunu söyledim. Neden bazı ülkeler Türkleri yani bizi sevmez. Çünkü kulaktan dolma bilgilerle o hale gelmiş. Bu iki çizgi arası çok ince bir noktadır ... Anlayabilen anlar.

Link to comment
Share on other sites

O çakma 2 gün kullan at telefonları da mı biz yapın dedik o zaman? Kopyadan öteye gidemiyorlar :S Ha kopyalaya kopyalaya belki bigün orijinalini çıkarırlar, ama kaliteli olur mu o ayrı mesele.

Link to comment
Share on other sites

vAllaha diyeceğim bişe yok. ama şu kadarını söylerim dünya çinliler ve japonların yüzünden sonu gelir nedenmi diye sorarsanız KUR'AN okuyan okuyan robot bile çıkarıyorlar. Allahın işine çok karışmaya başladılar.Haydi hayırlısı.

Link to comment
Share on other sites

O çakma 2 gün kullan at telefonları da mı biz yapın dedik o zaman? Kopyadan öteye gidemiyorlar :S Ha kopyalaya kopyalaya belki bigün orijinalini çıkarırlar, ama kaliteli olur mu o ayrı mesele.

Evet onları da biz yapın dedik kopyaya talep olmadıkça üretilmez sonuçta... Birileri alıp kullanıyor birileri de bunu ülkeye getiriyor adamlar zorla satmıyorlar ya ...

Link to comment
Share on other sites

bilal kardeşe katılıyom.biz türkler istemedikçe onlar ne sahtesini yapar nede ürettiklerini satabilir.Arzum firmasının,kütahya,güral porselen Karaca Yemek Takımları ve daha adını sayamadığım bir sürü ürünün üretimi çinde gerçekleşmektedir.Neden mi? İşçilik ucuz,kalite düşük - maliyet düşük.tesis hazır.eleman çok. Hatta basitçe söyliyeyim. Arzum Succu Ketıl çinden 6.3 Tlye türkiye ye arzum a giriş yapıyor.Mağazalarda ortalama fiyatı 20-25 Tl.Arzum firması bu ürün yetkili servise servis başı 3.5 Tl ücret ödüyor.bu yüzden ürün servise fazla gelmesin diye bu tip ürünleri birebir değiştiriyor.yani rezistansı bozulan ürüne rezistan parçasını artı işlik payını ödemektense ürünü direk değiştirme yoluna gidiyor bazen.şimdi çinliler suçlumu.hayır.adam üretiyor bizimkiler satıyor.hem şu ata sözünü sakın unutmayın. türk milleti zekidir.türk milleti çalışkandır.(şeytanlığa). ufak bir hatırlatma jetanlu telefon kulubelerine jetonu delip ipe takıp telefon görüşmesini yaptıktan sonra jetonu iple geri çeken biz türkler değilmiydik.

Saygılar..

Link to comment
Share on other sites

ne dersenız diyin çinliler ekonomin beyni olmaya basladı çünkü adamlar bir kıtandan kıtayı baglamak için bir demir aldılar demir fiyatları tavan yaptı...bakın görinki yakında tum dunyada kullanılan ingilizce dili yerine insanlar yakında çince ogrenmek için siraya gececekler...hersey çince insanları kotuleyip bos laflar yazan arkadaşlar bile bir kullandıgı manzemelerin nerede yapıldıgına baksında ondan sonra yorum yapsınlar....saygılar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...