Jump to content

Bedava Görüşün; üstelik Sınırsız


mucit41

Recommended Posts

128185.jpg

Bedava görüşün; üstelik sınırsız . Ceplerde fatura tarihe karışıyor.


Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia ile internet şirketi Skype’ın duyurdukları yeni ortaklık, cep telefonlarında ücretsiz ve sınırsız görüşme dönemini başlattı. Mobil dünyada benzer hizmetlerin gelişmesi bekleniyor.

Dünya genelinde 580 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunan internet telefon şirketi Skype, mobil cihazlar açısından büyük önem taşıyan ilk ortaklığını Nokia ile kurdu. Nokia’nın Symbian işletim sistemiyle işleyen akıllı telefonlarına Skype yüklenebilecek. Skype, Symbian için “Skype for Symbian” adını verdiği özel bir versiyon çıkardı.

Cepten ücretsiz görüşme

“Skype for Symbian” programı, Nokia’nın mobil uygulamalar platformu Ovi Store’dan ücretsiz olarak indiriliyor. “Skype for Symbian”, Symbian işletim sisteminin son sürümü olan 1,0’ı kullanan her Nokia telefona yüklenebiliyor.

WiFi veya GPRS, EDGE ve 3G gibi mobil veri bağlantıları üzerinden internet erişimi sağlayan Nokia akıllı telefonları, Skype’a bağlanabilecek. Skype eklentisi yüklenen Nokia telefonlarıyla dünyanın herhangi bir yerindeki Skype kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız sürede “Skype’tan-Skype’a” aramaları yapabilecek.

Skype başka hangi firmalarla temasta?

Yurtdışındaki telefonlara yapılan aramalarda ve gönderilen kısa mesajlarda (SMS) önemli ölçüde tasarruf edilirken bireyler veya gruplarla anında mesajlaşma imkânına kavuşulacak. Başta fotoğraf ve video gibi görüntü belgelerinin yanı sıra diğer dosya türleri de Skype kullanıcıları tarafından paylaşabilecek. Nokia’nın dünya çapındaki akıllı telefon kullanıcısı sayısı 200 milyonu aşıyor.

Skype yöneticisi Russ Shaw, bundan sonra da Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi yüklü mobil cihazlara ve BlackBerry telefonlara benzer uygulamaların kurulmasını hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca Samsung, LG ve Motorola gibi üreticilerle görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Skype, geçen ay duyurduğu Verizon Wireless ile işbirliğiyle de ses getirmişti. Ortaklık kapsamında, bu aydan itibaren Verizon’un akıllı telefonlarına Skype entegre edildi.

07.03.2010 Smanyoluhaber

Link to comment
Share on other sites

Skype for Symbian beta release

Supported phones and download links

* Nokia E71

* Nokia E63

* Nokia E66

* Nokia N82

* Nokia E51

* Nokia N95

* Nokia N95 8GB

* Nokia N81

* Nokia N81 8GB

* Nokia E90

http://www.skype.com/go/getskype-symbian-s60fp1[/CODE]

* Nokia N96

* Nokia N85

* Nokia 5320

* Nokia 6210 Navigator

* Nokia 6210 Classic

* Nokia N78

* Nokia N79

[CODE]http://www.skype.com/go/getskype-symbian-s60fp2[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...