Jump to content

Dvd Rw Sorun(donanımdan Anlayanlar Yardım)=


system_32

Recommended Posts

Öncelikle Merabalar Benim bi problemim olacaktı ben bugün dvd rw aldım,dvd rw içine cd-dvd koyunca pc kasılıor hiç bir işlem yapılmıor hatta yeniden başlatınca açılmıyor bile ama şöylede bi durum war format atabiliorum dvd rwdan sorunsuz ama windows açıldığı anda başlıor kasmaya anlam veredim,sistemden dityeceğim ama 3 ayrı işletim sistemi kurdum :s Saygılarımla yardımlarınız bekliyorum...

Link to comment
Share on other sites

Aygıt yöneticinizden dvd sürücünüze baktınız mı.Orada sorun algılanmış mı?Eğer yok diyorsa orada sürücünü kaldırıp sistemi yeniden başlat.

Sistem açılışında yeni donanım algılandı deyip sorunsuz kurulursa deneme yap.dvd lerini takıp dene.

Bunlarda sorun alırsan;

dvd yazıcını anakartınızın başka sata/pata girişine bağla öyle dene.Bunu yapmadan önce önce aygıt yöneticisinden dvd yazıcını kaldır sistemi kapat ve anakartta takılan yeri değiştir.Anakartınızın sata veya pata girişlerinde 1. ve 2. girişler master 3. 4.,5.... girişler slave olabilir.Yanlış hatırlamıyorsam asus anakartlarda var.Ama ne gibi etkisi olur bilemem.

Bu da olmadıysa o dvd yazıcını başka bir bilgisayara tak ve dene.Sorunsuz açılıyorsa dvd yazıcınız sağlam demektir.

Bu durumda aklıma anakart sürücülerinizin orjinal kurulum cd/dvd olmadığı gelir.Özellikle windows7 de anakart chipsetinizin orjinal windows7 sürücüsü yoksa mutlaka sistem hata veriyor.Örneğin asus p5kc anakart windows7 yi sorunsuz çalıştıryordu.Öyle sanıyordum ama 2 dvd yazıcımdan birini 2 gün sonra çalıştırmaz oluyordu.format atabiliyorsunuz onunla ama windows7 onu kullanamıyordu.

Sizde deböyle bir sorun olabilir.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Aygıt yöneticisinde soru işareti yoq...dvdyi tanımış dvd yazıcımda başka sata girişine taktım yine aynı etki etmedi sata olduğu için master slae oynayamadım başka bilgisayarda denedim ggayet ii çalışıor driverladenedim yine aynı napmam gerekior anlamadım format atılıor...ama içine dvd taktığım zaman klavye kilitlenip bilgisayar kasılıor sonrada donuor... :s SAYGILARIMLA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...