Jump to content

Nvidia 196.75 Whql Sürücüsünü Kaldırdı


deathlesshe

Recommended Posts

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan ve %30'a varan performans artışı vaad eden GeForce 196.75 WHQL sürücüsü, Nvidia tarafından kaldırıldı. Oyunlarda ve test uygulamalarında yüksek ısı problemi yarattığı belirtilen sürücüde, yapılan araştırma sonucunda fan kontrolcüsüyle ilgili bir açık tespit edildiği ve Nvidia'nın bu sürücüyü geri çektiği belirtiliyor.

Nvidia sürücüdeki hata düzeltilene ve güncellenmiş bir versiyon yayınlanana kadar kullanıcıların GeForce 196.21 sürücüsüne geri dönmesini tavsiye ediyor.

Bu sürücü yüzünden kartı yananlar olduğu belirtiliyor, ayrıca nvidia resmi sitesinde " 196.75 ALERT! " adlı başlığında gerekenleri açıklamış.

NOT: ALINTIDIR...

Link to comment
Share on other sites

98gh1d.jpg


Birkaç gün önce Nvidia tarafından serbest bırakılan GeForce 196.75 ekran kartı sürücüsü, güncelleme yapan kullanıcıların ekran kartlarının kafasını karıştırdı.Alarma geçen firma, yeni yayınladıkları sürücüyü resmi siteden kaldırdı.

Sürücünün kartların fan kontrol ünitesinde, sıcaklık algılayıcıların parametrelerini etkilediğini, bu yüzden bazı kartlarda artan ısıya rağmen fan devrinin sabit kalmasıyla aşırı ısınma sonucu “ekran kartı sürücüsü görüntü vermeyi kesti” uyarısı ile birlikte yoğun grafik gücü gerektiren uygulamanın da kapanmasına neden olduğu bildirildi.

Hatta GeForce 196.75 WHQL sürücüsünün yüklü olduğu sistemlerinde, benchmark ve yüksek görsel tanımlı oyunlar oynayan bazı kullanıcıların kartının “kızartma” kıvamına geldiği de söylentiler arasında ve bu gerçekten ürkütücü.

Firma ilk geri bildirimden sonra sunucularından kaldırdığı sürücüyü sorguya almış ve halen fan kontrolcüsünü sarhoş eden böceği aramakla meşgul.Kullanıcılarına bu ciddi sorun giderilinceye kadar önceki versiyon 196.21 ’i kullanmalarını tavsiye eden Santa Clara’nın yeşil şeytanı Fermi öncesinde yaşadığı heyecandan olsa gerek zararlı böcekleri gözden kaçırıyor, hatırlarsanız GeForce 196.21 WHQL sürücüsü de hızaşırtma girişiminde bulunanlara ciddi sıkıntılar yaşatmıştı.


hardwaremania

Nvidia sahipleri şimdi ne yapacak?

Geçen süre zarfında Nvidia problemi gözden geçirdi ve sürücüleri yayından kaldırdı. Forumda açıklama yapan bir Nvidia çalışanı kısa bir süre içinde sürücünün hatalarından arındırılmış bir sürümünün yayımlanacağını bildirdi. Kesin bir tarihten bahsedilmedi. Aradaki süre zarfında bir önceki Geforce sürücüsü 196.21′in kullanılması öneriliyor

XP İÇİN DOWNLOAD:
http://us.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_winxp_32bit_english_whql.exe[/CODE]



VİSTA/WİN 7

[CODE]http://us.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql.exe
http://us.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql.exe[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...