Jump to content

Kredi Kartý Olan Üyelerimizin Dikkatine


tabele

Recommended Posts

Ben 2 yýldýr Akbankýn axses kartýný kullanýyordum.Aralýk ayý ekstremde yIllýk üyelik ücreti 25 ytl eklenmiþ olarak geldi.Müþteri hizmetlerini arayarak b u ücretin haksýz kazanç olduðunu ve dolayýsýyla itiraz ettiðimi bu bedeli ödemeyeceðimi bildirdim.Müþteri hizmetleri itirazýmý kabul ederek olumlu yada olumsuz size döneceðiz dediler. kimse dönmedi bende son ödeme tarihinde 25 ytl eksik yatýrdým.Bu gün bankayý aradým itirazýmýzýn olumsuz olduðunu söylediler bende bize dönülmediðini bu nasýl oluyor dedim ve kartýmýn iptalini istedim ve sizleri tüketici haklarý hakem heyetine þikayet edeceðim dedim. Ve kartý iptal ettirdim. Bu bankalar böyle iþte Fakat Denizbank bonuskart Üyelik ücretine itiraz edince hemen kabul ettiler ve ücreti ödemedik.Fakat Akbank bu haksýz kazanç uygulamasýný devam ettiriyor.Bunlara kim dur diyecek devletimiz neden bu konulara el atmýyor bir basit hesap yaptýk Akbankýn veya yapý kredinin ortalama 5 milyon üyesi olsa 25 ytl ile çarpýnca 125 tirilyon para ediyor.Bu korkunç bir haksýz kazanç lütfen bu konuda insanlarýmýza yardýmcý olalým.Eðer bir banka almýyorsa demekki diðerleride almaya bilir. Arkadaþlar þimdi benim yaþadýðým olaydan bankalarýn kampanyalarý nasýl çýkardýðýný anlayýn

Alýntý-

Mailime gelen bir yazýdýr. Aradým ayni þekilde bir banka iptal etti bu parayý.Sizlerde kredi kartý olnalar bu haksýz kazancý önlemeniz açýsýndan bu konuyu açtým. Ýtirazýnýzý yapýn bu haksýz kazanca..

Saygýlar..

tabele.

Link to comment
Share on other sites

Ben bu iþlemi 2 yýl önce iþ bankasýnda yapmýþtým. Onlarda kabul etmiþti. koþul olarak benim öðrenci olduðumu göz önüne almýþlardý. Bunun dýþýnda yýllýk hizmet bedeli altýnda bi para alýyorlar ve imzalanan sözleþmede bulunuyor bu hüküm.

Link to comment
Share on other sites

Milleti baðlamanýn yolunu çok ii bulmuþlar bence bu taksit bitmeden kartý kapatamama olayý da çok saçma kart olmuþ ya da olmamýþ ne farkeder ben düzenli olarak borçlarýmý ödedikten sonra deðil mi...

Link to comment
Share on other sites

Bizim arkadaþlardan da maksimum'a itiraz edip takip eden 2 ay da 700 YTL harcama yapmanýz koþuluyla kart ücreti almayalým diye kabul etmiþler.

Ben de garantiye itiraz ettim geçen mayýs'da ama kabul görmedi, kýzgýnlýkla bankaya taksitleri peþin ödeyip kartý kapatabilirmiyim diye sordum, kapatabilirsiniz dediler. Önümüzdeki yýlda itiraz edeceðim olmadý kartý kesin kapatýyorum.

Yýllýk verdikleri 25 YTL bonnus onuda kart ücreti diye geri alýyorlar!

Link to comment
Share on other sites

Bana biri çýkar da, banka haksýzlýk yapýyor derse, gülerim..

Ve bana biri çýkar da, bu banka güzel derse, ona da þaþarým..

Banka sömürünnü ta kendisidir. Bütün yönleri ile ve bütün yönleri ile sömürünün en kibar halidir.

Siz bunlarý böyle dile getirip sýzlanacaðýnýza, kredi alýn, alýþveriþ yapýn.. Ýþinizi büyütmek için bankadan yardým talep edin, Çocuðununz eðitimi için eðitim krdisi çekin. Ýþi için iþ kredisi çekin, Hayatýnýz faizleri ödemekle geçer de ihtijarlarsanýz, bir banka size tekrar kredi veiyor, dünya turu yapmanýz için.

Ýþinize ve kazancýnýza bankayý da ORTAK edin..

Ayrýca çocuklar gibi 100 ytl'lik aldýðýnýz malzeme için 50 kuruþ bonus vermelerini bekleyin.

Banka sizi þey yaparken, siz de minik hesaplarlar yapmayý unutmayýn.

Bu, sizin Türk gençliði olarak asli görevleriniz arasýndadýr.

Link to comment
Share on other sites

Geçen sene yýlbaþýnda hesabýmdan kesilmiþti öðrenci olduðumuzu belgesiyle ispatlayýnca para geri yatýrýldý ama benim bildiðim her karttan her sene bir ücret alýnýyor ve bu imzalanan anlaþamada yer alýyor diye biliyorum... ( Yani eðer almýyorsa anlaþmada 20 30 milyon kart kullanýcýsý var memlekette kim o kadar insaný karþýsýna alabilirki ? ) :blink:

Link to comment
Share on other sites

Arkadaþlar benim de bonus kartta ayný problemim vardý 25 ytl kart parasý kestiler benimde ayný miktarda bonusum vardý alýn bu bonusu iptal edin kartý dedim.Beni müþteri temsilcisi aradý ama abartýsýz 10 kez aradýlar bende istemiyorum dedim.Kart ücretimi iptal edin kalsýn kartým dedim ve iptal ettiler.Bence iptalde kararlýysanýz ücreti iptal ediyolar.

Ýkinci bir hususda bankamatiklerde ayný ücreti bu kartlardada kesiyolar hizmet bedeli altýnda

Çözüm özetle; bunun önüne geçmek için toplu bilinçli bir protestoya gidilmeli sivil toplum örgütleri ve tüketiciyi koruma birimleri harekete geçmeli kanaatimce.

Link to comment
Share on other sites

Bir banka düþmaný olarak, bu önerinizi protesto ediyorum..

Bu bankalar, aldýðýn maaþtan, yaptýðýn iþe, ve nerdeyse herþeyinize ortak iken, 25 milyonun peþine düþmeniz, çok ilginç ve anlamsýz..

Sahi, 25 liray kurtarsak ne olacak ki ?

Faiz puanýný +1 yaparlar, Sonra da derler ki: ekonomi, dýþ ticaret, iç ticaret ve cari açýk...

Link to comment
Share on other sites

Hatýrlarsanýz bir banka reklamý vardý. Akbankýn reklamý.. Akýllara zarar bir reklam.

Konusu neydi peki ? Bir Alo ile kredi alabilmenin kolaylýðýna vurgu yapýyorlardý. Acaba bu hizmet neyin göstergesidir:

Bankanýn ülke insanýna olan güveni mi?

Yoksa gerekli evrak vs nin ve onay iþleminin uzunluðunu çok kýsaltmalarý mý

Yahutta ülke insanýnýn 5 parasýz olarak, bir bankanýn kýçýný yalama isteðinni azgýnlýðýnýn birgöstergesi mi?

Konusu neydi peki ? Týpký fýkralardaki gibi, Birer adet cins ve tip türk, amerikan ve japon trende yolculuk ediyorlarmýþ. Bunlar kanki olmuþlar ve öðle yemeðini yemiþler..

Amerikali bir teknoloji çýkarýr cebinden ve hava atar.. Belli ki teknolojiyi alacak para mevcuttur.

Japon da minik bir teknoloji çýkarýr ve havasýný atar.

Sýra gelir temelden de salak türk'e. cebinden hayvani boyutlarda bir telefon çýkarýr ve önemli olanýn boyutu deðil de iþlevi olacaðý düþüncesi ile o müthiþ numarasýný yapar..

Akbanký arar ve kredi isteðini belirtir. tc nosunu verip anýnda en az o yemeklerin parasýný ödeyecek kadar da kredi verir banka..

Ýþlem o kadar hýzlý bir þekilde hallolmuþtur ki, japan ve amerikalý aðzý açýk bakmaktadýr.

Þimdi gelelim biz bize durumuna :

Biz de aðzý açýk bir þekilde vay be mi diyelim..

Amerikalý ile japan tutmuþlar yemeði beleþe getirip türkün sýrtýna vurmuþlar.

Hadi dedik ki "hep beraber" biz misafirperveriz, eyvallah..

Ýyi de adam o kadar fakir ki, üç kiþilik yemek masrafýný dahi karþýlayamýyor..

Hem japan ile amerikalý bizde para yok demediler ki?

Bilmem sizi ama, bu dengesiz reklamdan ben bunu anladým, Banka da bunu anlýyor ki, daha da fakirleþtirmek için sömürüyor

Link to comment
Share on other sites

tezat dostum ben 25 ytl nin peþine düþmüþ veya bunu sorun edilmiþ deðilim.

1.öncelikle bankalarýn aracýlýðýyla yapýlan maaþ ödemelerine müdahele bizim tasarrufumuzda olsa ne ala ama bu tanýnmýþ haklar kendi kurumum baz alýndýðýnda okula saðladýðý avantajlar vs önüne geçemiyoruz kiþisel tasarruf bi bakýma neyse.

2.bu alýnan paralar yekünde ne kadar tuttuðu vede bunun bankalar lehine bizim aleyhimize 25 deðil trilyon tutuyor.

3.sivil toplum isek eðer!bilinçli bir tepkiden bahsetmemin sebebi 2.maddede dediðim gibidir.Yok eðer biþey yapmayalým diyorsanýz saygý duyarým.

3.Reklam içeriði konusunda size katýlýyorum bizi aptal yerine koyan bir reklamdýr.Ama tasarrufumuz nedir bu konuda;"Ne verirsen onu kabul ediyolar nasýlsa"?Çözüm?

Link to comment
Share on other sites

Günümzde, herþeyin iç içe geçmiþ olduðundan dolayý, istesek de istemesek de yolumuz bir bankaya uðrayacaðý neredeyse muhakkakktýr.

Ama bune en aza indirmek için elimizden geleni yapmak yada yapmamak kiþilerin karar vereceði bir sonuçtur.

Ama bir sivil-toplum örneði olalým diye bir bankanýn elinen trilyonlarý kurtarmak, kýsa vadede kar gibi gözükse de, uzun vadede zararlýdýr.

Kanaatim bu seneki kesinti miktarý olan 25 ytlyi önümüzdeki sene 50 ytl yapmalarý durumunda, herkes bir nebze de olsa uzak durmanýn çaresine bakacaktýr. Ama bu 25 ytl daha az miktarlara iner yada sýfýranýrsa, al gülüm ver gülüm olacaktýr.

Bu ülkede kredi kartý, nerdeyse ekmek gibi satýlýr oldu. Birçok kiþi birçok kiþi birçok paralar ödedi. Bankalarýn o açýkladýðý dehþet karlar için çabaladýlar. Sonra? Fütursuzca yiyip-içmenin sonucunda bir de maðdur oldular. Bazý þahsiyetler bu zede !!! lerden rant elde etmek için haklarýný savundu.

Hükmetler zedelere þirin gözüktü. Onlarýn haklarýný!!!! korumak için bankalarla barýþtýrma giriþimdie bulundu. Bir nevi kardan zarar eder durumundaki banka, üzeri çizilmiþ olan alacaklarýný da bu yol ile tahsil etmeye baþladý.

Çok ilginç bir durum. Hem de çook

Link to comment
Share on other sites

þöyle ki yekünde de çok para gittiði doðru lakin bankalara o kadar çok para veriyoruz ki o verdiðimiz paralarýn yekününü hesaplarsak zaten astarý yüzünü aþar. Bir zamanlar bu ülke banker diye çok insaný tutkladý yargýladý. Sebep haksýz kazanç. Onlarýn güvencesi devlet yoktu çünkü onlar kazançlarýný düzgün vergilendiremiyordu.

Þimdi bu sistem bankalarda onlar da vergilerini düzenledikçe ve bu düzeni devlete ödenek þeklinde gösterdikçe sorun yok. Unutmadan söyleyeyim bu ülkenin devaluasyona girmesinin sebebi o bankalarýn hortumlanmalarýdýr. Yani devlet desteðinin mecburi olarak girmek zorunda olduðu kýsým. Bu da ekonomik çöküntü demektir. Bu bankalar keþke sadece ve sadece bizlerden 25 lira alsa senelikte bazý ahlaksýz kazanç yollarýna gitmese. Yoksa 25 ytlnin peþinden koþacak kimsenin olacaðýný sanmýyorum.

Ýstedikleri zaman faizlerle o kadar kolay oynuyorlar ki deðmeyin keyiflerine. Neymiþ Türkiye bankacýlýk sekterü için güzel bir pazarmýþ. Bu yüzden piyasada ki tüm türk bankalarýný yabancýlar alýyormuþ. Farkýnda mýsýnýz bilmiyorum ama artýk profesyonel yiyorlar bizi. Dünya piyasasýymýþ peh peh peh. Bu piyasaya ABye almayanlar onlar deðil mi bizi?

Link to comment
Share on other sites

gelen vurur giden vurur fakir fukara garib olur. Ne olursa fukara garibe olur paþa paþa vergisini de öder kullaným ücretinin de ama bilmezki o kurumlar kendi sayesinde ayakta kalýr , o kendini hep gariban itilmiþ

hisseder tek zenginliði belki gönlü ve hayalleri.

Bütün gariban arkadaþlara ve banka sevmeyenlere selam

iþleri almanyada iyi walla :blink:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...