Jump to content

İnternet Nükleer Bomba Gibi


mucit41

Recommended Posts

İnternet nükleer bomba gibi

Baia56XA.jpg

05 Mart 2010 Cuma
Kirill,yeni bir yıkımla karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti


Rusya Ortodosk Kilisesi Patriği İkinci Aleksi internetin insanoğlunun yaşamında büyük değişikliklere neden olduğunu ve insanlığın büyük bir sınavla karşı karşıya olduğunu söyledi.


Tüm dünyada tek tip insan modeli oluşmaya başladığına dikkat çeken Kirill, yeni bir yıkımla karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti.

Moskova'da öğrencilerle bir araya gelen Kirill, "Günümüzde internet bir çeşit keskin insan tipinin oluşturulduğu labarotuvara dönüşmüş durumda. Özgün yaklaşımlara bir meydan okuma var. İnsanoğlu internet aracılığı ile yalana, azgınlığa, ahlaksızlığa kolayca düşebiliyor. İnsanların kişisel haklarına saldırının sınırı yok." eleştirisi getirdi.

Kirill internetin doğru kullanılması durumunda faydaları da olabileceğine dikkat çekerek ilginç bir benzetmede bulundu: "İnternet nükleer bomba gibi. İnsanoğlunun çöküşünü de, muhafazsını da sağlayabilir." Rusya Patriarkı'na Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü Nükleer Araştırmalar bölümü tarafından fahri doktara diploması verildi.

Rusya'da özellikle çocuk pornografisine karşı savaş başlatıldı. Rusya iletişim kurumları bu tür ahlaksız yayınların engellenmesi ve bunların sağlayıcılarına en yüksek seviyede cezaların verilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor.

Cihan
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...