Jump to content

Vista Kullanıcılarına Kötü Haber


takma

Recommended Posts

Windows XP, 2000 yılından bu yana kullanıcıların en popüler işletim sistemi olmayı başardıysa da, Vista aynı başarıyı gösteremedi. Vista'dan sonra Windows 7'yle kullanıcıların karşısına çıkan Microsoft, Servis Paketsiz Windows Vista sürümlerine olan desteğini çekeceğini duyurdu. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte ise Vista kullanıcıları artık işletim sistemlerini güncelleyemeyecek ve dolayısıyla kullanıcıların bilgisayarları virüs tehdidine açık bir hale gelecek.

Microsoft, Windows Vista'nın RTM sürümünün (Servis Paketsiz sürüm) teknik desteğini Windows XP SP2'den ve Windows 2000'den birkaç ay önce kesmeyi planlıyor.

Microsoft tarafından Service Pack'siz Vista'nın (RTM) desteği 13 Nisan'da sona erdirilecek. Bu tarihten sonra Windows Vista desteği alabilmek için en az SP1 sürümünü kullanıyor olmak gerekecek. Bu sayede güvenlik güncellemeleri ücretsiz olarak devam edecek.

Windows XP SP2 ve Windows 2000'in teknik desteği 13 Temmuz'da sona ererken Windows Server 2003 ise uzatılmış desteğe geçiyor; yani şirketler parasıyla teknik destek almayı sürdürecek.

Microsoft erken duyurunun sebebinin tüketicileri hazırlıksız yakalamamak olduğunu belirtti. Sonuçta Microsoft ufak ufak eski işletim sistemlerini tedavülden kaldırıyor, Windows 7'ye ve sonrasına yolu açıyor.

Gazeteport.com dan Alıntıdır

Link to comment
Share on other sites

Microsof ürettiği işletim sistemlerinden elini ayağı ve desteğini çekmeden önce yeni ürettiği windows 7 deki tüm açıklarını kapatmaya çalışsın,windows 7 yükledim yaptığım tüm incelemelerde xp ye su dökemez.

Ne o win 7 nin heryeri labirent gibi,kurulumda explorer simgesi masaüstünde yok ve ondan desteğini çekmiş,bir yere gireceksin dolan dolan dur,bir ayar yapıcaksın kullanıcıya sabır versin,birşeyi paylaşıma açmak istersin insana zulüm,sanki microsoft bir başarıya imaza atmış gibi çıkıyor ortaya,bundan sonra geleçek windows serisi olan 8 ve 9 ların her yeri burbi tuzakları dolu olarak gelecek kullanıcılara.

Microsof önce desteğini çekmeden ürettiklerini tam denetlesin eksiklerini gidersin,kullanıcıya kolaylıklar getirisin.Ondan sonra ne yaparsa yapsın derim.

Link to comment
Share on other sites

hadi ya bende bitane var orjinal cd vista ilk çıktığında almıştım ve sp 1 bile deil o iptalmi olack yani ??

Lisansı Varsa iptal Olmaz Sistemi Yükleyip Güncellerseniz Zaten Servis Paketlerini Yükleyecektir.

Link to comment
Share on other sites

lisansı var tabiki de yazıyı görünce endişelendim birden :) zamanında pc yi toplarken ojinal almıştım 222$+KDV ödemiştim ve 2 hafta türkiyeye gelmesini ve elime ulaşmasını beklemiştim bide ozmnlar microsoft açıklama yaptı herkese mail gönderiyo lisanssız xp ler in hepsi kapancak fln die sölüyodu herkes ondan endişelenip orjinal almıştım işimi sağlama almak için gerçi sonra çok pişman oldum ama elimde kalmıştı en azından desteiğini şeyini çekmezse gerçekten de hepsini kapatırsa yüklerim die düşünüyodum şimdide bu haberi okuyunca dellendim birden :)

Link to comment
Share on other sites

ya arkadaşlar az önce telefonda microsoft tan birisine sordumda böyle bir haber yok ve desteğini çekme gibi birşey söz konusu deil ztn öyle olsa microsoft un kendi sitesinde yayınlanırdı hiç tasalanmayın dedi ve vistanın gönül rahatlığıyla kullanılabiliceğini söyledi siz ne diyosunuz bu konu hakkında ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...