Jump to content

4 Portlu Modemde Bağlantı Sorunu


Ultimatefe

Recommended Posts

Airties'in 4 portlu modemini kullanıyorum. Modemden bir çıkış benim bilgisayarıma bir çıkış da iş yerimize gidiyor. Ancak bağlantı ile ilgili bir problem var.. Bu sorunu pek umursamıyordum,nasıl olsa bağlanıyor diye ama bir yerden sonra iyice canımı sıkmaya başladı.. Format atmakla falan alakası yok.. Denedim defalarca.. Modem ile alakalı bir durum sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

15pibgi.png

Link to comment
Share on other sites

benzer sorun bende de var arkadaşlar , internteti ortak kullanıyorum komşumuzla , bu bağlantı sorunu komşumuz da internete girdiğinde oluyo ve sürekli bağlantı hatası veriyo bende habire ya ping atıyom yada sorunları gider diyorum win 7 kullanıcıyım. Buna bi çözüm bulamadım.Eğer bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise lütfen yardımcı olurlarsa sevinirim. yoksa ya interneti tek kullancam yada pc yi parcalım. :angry:
Link to comment
Share on other sites

Sorunu net belirtmezseniz çözümü bulmanız da mümkün olmaz. Önce şu sorulara cevap bulmamız lazım:

Modemdeki bağlantı sorunu dediğiniz internet bağlantısı sorunu mu?

Telefon hattı sağlıklı mı? Şebeke mesafesi de hat kopmalarına sebep olabilir..

Modem önündeki splitter/ayırıcı sağlam mı?

Telefon bağlantısı phone, modem bağlantısı adsl çıkışından mı sağlanıyor?

Splitter ın öncesinde veya sonrasında paralel bir başka telefon bağlı mı?

Modemin yakınında kablosuz bir telefon veya elektronik bir cihaz var mı?

İnternet hattı olmasa da bilgisayarlar IP alabiliyor mu birbirlerini görebiliyor mu? ( adres çubuğunda \\192.168.1.x yazarak ya da başlat çalıştıra -> ping 192.168.1.x x: ip ne ise, nasıl bir sonuç alınıyor? )

Bunların sonucundan sonra modeme gelip firmwire/yazılım ını yenileyebilirsiniz (teknik bilginiz yeterli mi bilemiyorum. Modemin destek sayfasından bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Öncelikle modeminizin mevcut firmwire sürümünü öğrenmeniz gerekir). Yine de aynı durumun devamında bir arkadaşınızdan geçici olarak bir modem temin ederek deneyebilirsiniz. Sonucuna göre tespitiniz daha net olur.

Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

"

Splitter ın öncesinde veya sonrasında paralel bir başka telefon bağlı mı?

Modemin yakınında kablosuz bir telefon veya elektronik bir cihaz var mı?

"

arkadaşım bu ikiside var komşumuzda (modem onlarda) ben bunları ona söylersem çözüm için bana yardımcı olcaklarını sanmıyrum...

ikna yolunu bulmam gerekçek...

peki bu ikisi ne gibi etkiyor olabilir bi açıklama verebilirmisin??

Link to comment
Share on other sites

İnternet için ilk şart sağlıklı bir telefon hattıdır.

İkinci şart sağlam bir splitter ve doğru bağlantı. RJ-11 lerin sağlam şekilde çakılmış olması.

Sonrasında çalışır halde bir modem ve ortam. Yani yanında kablosuz bir telefon oluşturduğu manyetik alan etkisiyle modemi etkileyip bağlantıyı gelişi güzel koparacaktır.

Uygun şekilde yani sadece splitter çıkışında bağlanmamış bir telefon, her telefon çalışında veya telefonun kullanılmasında hattı kesecektir.

Bunları garanti altına almadan gerisini çözmek zor gibi:O

Link to comment
Share on other sites

Sorun gider xp dede bi işe yaramayan dns önbelleğini boşaltamayan ve çakışmayı gideremeyen bi araç yeterli değil anlıyacağın sana tavsiyem eğer pc açıldığında otamatik ağa girme şeklindeki ayarı istendiğinde şeklinde ayarlaman ve pc açıldıktan sonra el ile tıklayıp bağlanman ve pc yi her kapatacağında temizlik yapıp kapatman bu şekilde sorunu aşacağını sanıyorum pek konforlu olmasada aygıt yöneticisi ile her defasında uğraşman dan iyidir

Birde şunu söyliyim mesela birşey indiriyorsun pat elektirik kesildi veya voltaj düştü bu durum çoğu modemde ve ağ kartında stabiliteyi bozuyor aygıt düzgün çalışmayabiliyor (Sadece download sırasında olursa) ağ kartı aygıt yöneticide sorunlu gözükür kaldır etkinle en son güç bela aşağıda simge çıkar bağlanırsın

Valla tam çözümü bilemiyorum ama bana denk gelen olaylar bunlar ve kısaca anlattım belki işine yarar veya bi ipucu olur

Kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Sorun ethernet kartı ile ilgili olabilir. Onun için SETUP/BIOS tan ethernet kartını devre dışı bırakıp PCI bir ethernet kartı takarak, sürücüsünü de yükleyip denemekte fayda var. Ethernet kartı arızalarında benzer sorun oluşmaktadır!

Link to comment
Share on other sites

Şimdi bunu mantıken düşünmek gerek şöyle birşey olması yuksek ihtimall:

1. modeminle oynama onda sorun yok yukarıdaki arkadaslar gibi splitter ile network kartının alası bile yok splitter tel sinyalleri ile adsl sinyalleri ayrıştırıcı filtredir olmaması yada arıza durumunda t elde parazit yapar.

2. Modeminde dhcp yi calıştıgını varsayıyorum

3. Dhcp havuzu 192.168.2.2 192.168.2.254 olsun ( makina acıldıgında otomatik bu aralıklarda onlara ip ver )

Şimdi kıyamet burda kopuyor. Dğelimki iş yerinde 4 tane pc var ( dahada az olabilir) Şimdi dhcp ilk acılan makinaya 192.16.8.2.2 ip sini verir, sonra 3 4 diye gider. İşte burda iş yerinden sivri zekalının biri ip yi statik yapdıysa ve ip adresi ilk iplerdense orengin 192.168.2.2 ise ip statik oldugu için dhcp bu ip yi boş goruyor yani bu ip yi kullanabilir goruyor. Sen pc yi actıgında makinan bana ip ver dior dhcp de al 192.168.2.2 bende boş gorunuyor al senin olsun diyor e iş yerindeki makinada acıksa ip çakışması olur. Eger sen makinayı dirver yeniden yuklersen tekrar dhcp ye sorar dhcp de 192.168.2.2 i psini az o nce verdim sana 192.168.2.3 ip sini veriim der alırsın ve girersin.

Çözüm statik ip ( modeminin ip si 192.168.2.1 varsayıyorum )

ip 192.168.2.110 ( 100 dne buyuk ver ne olur ne olmaz )

255.255.255.0 C sını ip için subnet mask

192.168.2.1 gateway ağ gecidi

DNS

open dns in dns nolarını girebilirsin

2.ihtimal modemde problem vardır notebookla kolayca denyebilirsin

3. ihtimal

Zor ama ( ethernet kartları zor bozulur ) Driverlarında sorun var anakrtınız onerdiği driverları kullan

Deneyip sonucunu yazarsan ii olur başarılar....

Link to comment
Share on other sites

Modemin yazılımını güncellemeyi denediniz mi.Her iki pc'dede sorun oluyorsa eğer pc'den kaynaklanacağını sanmam.İlk etapda splittere ve kablolarına bak.yok olmazsa emanet bir modem bul,onunla bir test et bakalım yine yapıyormu.Yok eğer düzelirse modemin yazılımını yenile.Bir arkadaşında 4 portlu bir modem vardır heralde kısa süreli takas için.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...