Jump to content

1gbps Internet!


mucit41

Recommended Posts

1Gbps internet!


20100227041311_internet.jpg


Böyle internet dostlar başına... Kanada hazırlanıyor: 1Gbps internet!

Japonya'yı bile kıskandıracak bir internet hızı geliyor; ama hemen sevinmeyin, bize değil...

Bu hızı gören Amerikalıların, Google 100Mbps internet sunacak sevinci kursaklarında kaldı!

Kanadalı internet servis sağlayıcısı Shaw, yeni hizmeti olan ultra hızlı internet bağlantısını test ettiğini duyurdu. Sunulması planlanan internet bağlantısının hızı, Google'ın 100Mbps projesini gölgede bırakıyor: Tam 1Gbps! Mevcut satılan en hızlı bağlantı olan 100Mbps'den tam 10 kat hızlı!

Çoğu Kanadalı ise 10Mbps ile bağlanıyor. Ancak belirtmeden geçmeyelim, Google'ın da projesinin ikinci adımı 1Gbps hız olacak.

internet3.jpg


100Mbps internetin fiyatı ne?

Aynı şirketin Kanada'da sunduğu 100Mbps indirme, 5Mbps gönderme hızı olan bağlantının kotası 400GB ve aylık 149 dolara yani yaklaşık 225TL'ye sunuluyor.

Japonya'da 160Mbps hız ayda 60 dolara yani 90TL'ye satılıyor. Avrupa'da ise 100 dolara yani 150 TL'ye 120Mbps hızda internet hizmeti almak mümkün.

Bu arada Kanada'nın internet hızı konusunda yeterince rekabetçi davranmadığı için eleştirildiğini belirtmekte de fayda var.

Kanada bu hızlar ile eleştiriliyorsa Türkiye ne yapsın?


27 Şubat 2010 Cumartesi, 16:13
CHIP Online
Link to comment
Share on other sites

Koreliler, 1Gbps İnternet Hızı İçin Geri Sayıma Başladı



Koreli mühendisler, 1Gbps internet hızına ulaşmak için kolları sıvad.1 Gbps hızına ulaşan bir internet ağında 120 dakikalık bir SD film 12 saniyede indirilebiliyor. Hükümet ve iletişim endüstrisinin 5 yıllık planı doğrultusunda ülkenin iletişim alt yapısı 22 milyar dolarlık yatırım ile güncellenecek ve 2012 yılında 10 kat daha hızlı internet hizmeti verilebilecek. Kore İletişim Komisyonunun sunduğu raporlar doğrultusunda yapılan açıklamalarda, ortalama hızın sabit hatlarda 1Gbps'ye, kablosuz bağlantılarda ise 10Mbps'ye çıkması hedeflendiği belirtiliyor.

200923125855_internet_korea_iptv_dh_fx57


Bu sayede koreli kullanıcılar interaktif IPTV hizmetlerinden çok daha kaliteli ve hızlı olarak faydalanabilecekler. Ancak 1Gbps'lik bu ekstrem hız, sadece Kore'nin büyük şehirlerinde uygulanacak. Küçük yerleşim birimlerinde ise sabit hat abonelerinin IPTV hizmletlerinden faydalanabilmeleri için, abonelere 100Mbps'ye varan hızlar sağlanacak.

Korea to Get 1Gbps Downloading by 2012
While we're all celebrating Charter's 60Mbps broadband access here in the US, the Korea Communications Commission is spending $24 billion to secure 1Gbps access by 2012.

1Gbps allows you to download a 120-minute film in 12 seconds.

There's one small catch to the commission's plan, which is that only large cities in Korea will have access to the top tier broadband. But surrounding smaller areas will still have access to 50 to 100 Mbps speeds...or about 10 to 20 times the speed of what I get in my DSL-only apartment building.

In the words of Matt Buchanan, "That and bibimbap? Man I hate Korea.
Link to comment
Share on other sites

Shaw to test 1Gbps fiber in Canada

updated 11:10 am EST, Thu February 18, 2010

Shaw first in Canada with 1Gbps Internet trial

Canadian cable provider Shaw is set to introduce gigabit Internet to its customers on a trial basis, the ISP said. This will be the first Canadian implementation of the high-speed technology, which promises to bring data transfer speeds that are 10 times faster than Shaw's current 100Mbps High-Speed Nitro Internet service offered only in Calgary, Edmonton and Vancouver. The 1,000Mbps service will be delivered to homes over a fiber-to-the-home (FTTH) connection.

The trial is expected to begin in April, though will likely be limited to customers in Calgary, Edmonton and Vancouver at most, at least initially. Prices for the service are unknown at this time. It is expected to be higher than the $159 CAD ($152) High-Speed Nitro service, however.

Its strategy mirrors a similar approach being promoted by Google, although the latter's is considered mostly experimental and is waiting on companies and organizations to help. Shaw's trial should be the first of its sort in North America.

Link to comment
Share on other sites

Yıl: 2250 ttnet 1gb e kadar hızlı intenet paketi sunuyor ve kota 4 gb 2 yıl kontarat imzalayanlara modem hediye ve ilk 3 ay 9.90...

:rofl::rofl::rofl: Koptum :rofl::rofl:

Yalnız piyasada Süperonline var artık heryere kablo döşemeye başladılar. 10 Mb sınırsız 49 TL olması lazım İstanbulda bir çok ilçede var.

Bide Vdsl2 var 32 MB'E KADAR. Çıkar mı çıkmaz mı bilinmez :D. + Merkeze yakın olmanız gerekiyomuş. Yani saçmalıklar gene TTnet 'te....

Bizim ülkemize bi kaç tane paralı firma lazım TTnet ile rekabet edebilecek, hızlı bir şekilde kablo döşenmesini sağlayabilecek.

Yada devlet döşücek fiber kabloyu firmalara kiraya vericek. Ki bunlar olsa bile dediğiniz gibi 30-40 Yıl sürer herhalde heryere ulaşması..

Anlıcanız SüperOnline geçiyosa bulunduğunuz yerden en iyisi o. Geçmiyosa TTnet'e talimm <_<

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...