Jump to content

Microsoft, Xp�den Desteğini çekiyor


bad_boy_0052

Recommended Posts

Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek 1 Temmuz 2010 itibarıyla sona eriyor.

Microsoft, kullanım süresi 1 martta dolan Windows 7 RC?yi kullananları uyardı. Windows 7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 marttan itibaren artık 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak.

Ekim ayında pazara sunulan Windows 7 işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Release Candidate (RC) için kullanıcılara tanınan süre 1 martta doluyor. Microsoft, Windows 7 RC kullanıcılarının sıkıntı yaşamaması için tam sürüm işletim sistemine geçmelerini öneriyor.

Öte yandan Microsoft;un bazı eski işletim sistemi sürümleri için kullanıcılara tanınan yasal destek süreleri de zaman aşımına uğruyor: Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

Bu tarihten itibaren söz konusu işletim sistemleri için güncellemeler ve güvenlik yamaları gibi destekler kesilmiş olacak. Buna karşılık Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP SP 2 kullanıcılarının Windows XP Service Pack 3;e yükseltmeleri durumunda kendilerine tanınan destek süresi 2014 yılına uzatılabilecek.

Kaynak; Milliyet

Link to comment
Share on other sites

Ubuntu yetiyor bana :) Hepsinden desteğini çekse ne olur :D :D :D Windows 7 şu anda XP nin yerini tutuyor. Performans ve uyumluluk yönünden hiçbir sorun göremedim ben. Herkesin Windows 7 ye geçmesi için güzel bir yöntem ve XP sorunları gidermekten kurtulmak için tam zamanında atılmıi bir adım olarak görüyorum bu kararı.

Link to comment
Share on other sites

Valla xp wın7 yide gömer artık wın8 mi wın9 mu artık ne çıkarsa o zaman bile kullanılır

xp kadar destek programı vesaire yazılan bu kadar esnekçe oynanabilen kafana göre her istediğini yaptırabileceğin programı yükleyebileceğin bir sistem daha yok wın7 hala uyum sorununu çözmüş değil ve pekçok kişi benzeri sebeplerle hala xp kullanıyor xp ye destek kesilsede daha uzun süreler kullanılacak wın 7 görsel açıdan süper fakat ben hala birçok işimi xp de yapıyorum sp1 i falan çıksın iyice yaygınlaşsın ve uyumluluk sorunlarını aşsın bakalım önce

wın7 kötü değil ama xp yede hakkını vermek lazım bi nevi linux hesabı herkes her istediği düzenlemeyi yapabiliyor xp de o kadar esnek bir sistem demek istediğim

2014 de göreceği son destekle artık ne kadar giderse tabiki vazgeçilmez değil bi sistem gider bi sistem gelir zaman meselesi para saymadık ya tabiki herzaman korsan windows kullanacağız

baktık Billy daha fazla sorun çıkarıyo aktive dir fasadur fisodur hop kapağı pardusa atarız

veririz ayarı gider bize sistemmi yok

Link to comment
Share on other sites

Günümüzde win7 ve vista gibi işletim sistemlerini şuan kullanan sektör varmı bilmek istiyorum.Gidin bankalara,su idarelerine,elektrik kurumlarına,belediye teşkilatlarına ve devlete bağlı vergi dairelerine bunları kullanıyorlarmı? Herkes windows xp yi kullanıyorlar ve şuan tüm programcıların hizmete sundukları programlar xp temeli üzerine kurulumuş,diğer işletim sistemleri üzerine hali hazırda yok gibi.

Yeni çıkan programlarda da halen yeni işletim sistemlerine ayak uydurma zorlukları ve bir takım acıkları bulunuyor buda eksiler sınıfına giriyor.

Son söz windows xp den elini çeksede dahi onun saltanatı kaybolmaz daha nice yıllar devam edecek diye düşünüyorum.Zaten xp lerin service pack 1 kullanımı bitmiş durumda herkes service pack 3 kullanıyorlar,xp nin hanedanlığı devam edecek derim.

------------------------------------------------------------------------------------

Daha önce http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=128865 paylaşmıtım bu konuyu,olsun payalaşımda bulunana konu akatrımı yapmasından dolayı teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Windows XP'ye Destek Yok

24 Şubat 2010 09:45

Yeni işletim sistemleri satışa sunuldukça, ihtiyar yazılımlara olan destek ortadan kalkmaya başlıyor. Bakın hangi beklenen oyun, Windows XP'yi desteklemiyor?

Uzun zamandır geliştirilmesi süren Just Cause 2'nin sistem gereksinimleri açıklandı ve bir şey dikkati çekti. İşletim sistemi başlığının yanında XP'nin adı olmayışı, Windows kullanıcılarının %66'sını üzeceğe benziyor. Zira toplam Windows işletim sistemi kullanıcılarının %66'sı XP, %18 Vista, %8 ise Windows 7 kullanıyor.

DirectX 9'da Çalışmayacak

En az çift çekirdekli işlemci gerektiren Just Cause 2, ekran kartı (256 MB) olarak NVIDIA GeForce 8800 serisi ya da ATI Radeon HD 2600 Pro ihtiyacı duyuyor. Öyle ki yapım, DirectX 9 destekli ekran kartlarında çalışmayacak. 2 GB RAM ve 10 GB boş disk alanı da, Just Cause 2'yi minimum sistemde çalıştırmak için gereken özellikler arasında gösteriliyor.

Oyun, 23 Mart'ta PC, PS3 ve X360 için satışa sunulacak. Bakalım önümüzdeki günlerde hangi oyunlar DirectX 9 ve Windows XP desteğini kaldıracak?

shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...