Jump to content

Windows 7 Rc'li Bilgisayarlar 2 Saatte Bir Kapanac


mucit41

Recommended Posts

Windows 7 RC'li bilgisayarlar 2 saatte bir kapanacak


win7-kutulari.jpg


Windows 7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 Mart'tan itibaren 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak.
26.02.2010


Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek 1 Temmuz 2010 itibarıyla sona eriyor.

Microsoft, kullanım süresi 1 martta dolan Windows 7 RC'yi kullananları uyardı. Windows 7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 marttan itibaren artık 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak.

Ekim ayında pazara sunulan Windows 7 işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Release Candidate (RC) için kullanıcılara tanınan süre 1 martta doluyor. Microsoft, Windows 7 RC kullanıcılarının sıkıntı yaşamaması için tam sürüm işletim sistemine geçmelerini öneriyor.

Öte yandan Microsoft;un bazı eski işletim sistemi sürümleri için kullanıcılara tanınan yasal destek süreleri de zaman aşımına uğruyor: Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

Bu tarihten itibaren söz konusu işletim sistemleri için güncellemeler ve güvenlik yamaları gibi destekler kesilmiş olacak. Buna karşılık Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP SP 2 kullanıcılarının Windows XP Service Pack 3;e yükseltmeleri durumunda kendilerine tanınan destek süresi 2014 yılına uzatılabilecek.

bilisimcini
Link to comment
Share on other sites

Bir süre önce, Windows 7'nin ücretsiz deneme sürümünün 1 Mart'ta kullanılamaz hale geleceği duyurulmuştu. Büyük gün geldi açttı ancak Microsoft'un durumla ilgili başka planları da var.

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre, 22 Ekim 2009'da pazara sunulan Windows 7 işletim sisteminin piyasaya çıkmadan önceki son deneme sürümü Release Candidate (RC) için kullanıcılara tanınan süre 1 Mart'ta doluyor.

Windows 7 RC yüklü bilgisayarlar, 1 Mart 2010 itibarıyla otomatik olarak iki saatte bir sistemi yeniden başlatma döngüsüne girecek.

Öte yandan Microsoft'un bazı eski işletim sistemi sürümleri için verdiği yasal desteği önümüzdeki aylarda kesmeyi planlıyor. Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

windows-7-aurora-green-wallpaper12638015

Destek yaşam döngüsü ne demek?

Bu tarihten itibaren, adı geçen işletim sistemlerinin fişi çekilmiş olacak. Yeni güncellemeler gelmeyecek olan bu programlara teknik destek de verilmeyecek. Ancak Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP Service Pack desteği 2014 yılına kadar uzatıldı.

Firma 2002 yılında duyurduğu ve 2004 yılında güncellediği Destek Yaşam Döngüsü politikası kapsamında beş yıl normal ürün desteğinin yanı sıra talep eden kullanıcılar için ek beş yıl genişletilmiş destek veriyordu.

Windows Server 2000 işletim sisteminin destek süresi 10 yıl sonra 13 Temmuz 2010'da tamamen sona ererken, Windows Server 2003 ise aynı tarihte beş yıllık Genişletilmiş Destek sürecine giriyor.

Windows 7 için Türkiye'ye özel fiyatlar

Microsoft'un . Windows 7 sürümlerini için firmalara önerdiği son kullanıcı fiyatları ise şöyle:

Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları.

shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

"We’re sending this mail to remind you that Windows 7 Release candidate is available and to make sure you plan ahead for when the Beta expires on August 1, 2009. On June 1, 2009, the PC you’re using to test the Beta will begin shutting down every two hours."

Link to comment
Share on other sites

Bu iki saatte kapanma olayı ne zaman başlanacak merak ediyorum,microsoft tüm kullanıcılara fake mesajlarla korkutmaya mı çalışıyor,galyana gelsinlerde gidip orjinal yazılımı para ile alsınlar diyemi düşünüyorum.

Benim pc de sp3 xp yüklü bu sabaha karşı güncelleme yaptım lisans sorgulamasına takılmadan güncellemeleri bitirdi ve 24 saat acık kapanmıyor,bu kapanma kapsamında sadece win 7 ler değil xp lerde radar alanı içinde,bekliyor ve gözlemleme yapıyorum ne zaman uygulamaya gecekler diye.

Link to comment
Share on other sites

Ben windows 7 yükledim pc ye 2 saatte kapanacak diye bir başlık adı altında bir haber curcunası gidiyor,4 gündür pc im açık ne mesaj nede kapanma hiç bir şey yok,bu neyi gösteriyor microsoft milleti korkutma taktiği bu ms haberleri bir nevi fake (sahte) mesajlar olrak algılıyorum.O günden bu yana güncellemeleri takip altında baktığım güncellemelerde dil secenekleri haricinde bir güncelleme işareti yoktur.

Yükledeğim işletim sistemi mephistoo nun Windows 7 6.1.7600.20618 Pre-activated versiyonu,ne bios mod nede aktivasyon her şeyi kurulumda o yapıyor buda son acıklama.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...