Jump to content

Alman.b Virüsünün Kesin Cözümü Nedir


yusufgoral

Recommended Posts

alman.b veya new onlıne geme virüsü diye de bilinen bu zararlı yazılımı herkes bilir.su ana kadar türk forum sitelerinde anlatılan cözüm yollarının hic biri işe yaramadı.yani ant ivirüs yazılımları özel hazırlanmış güvenlik yamaalrı vs.bu virüsten kurtulmak icin f- disk format dahil herşeyi denedim.önerilen anti virüs yazılımlarını kurdum microsoft un bu virüs icin cıkardıgı yaamyı kurdum bi fayda yok.artık tek carem kaldı hdd yi cöpe atmak.

bu konu hakkında cözüme ulaşmış arkadaşlarımızın cözüm önerilerini bekliyoru

Link to comment
Share on other sites

Alman.b çok eskide kalmış bir exe virüsü.Zamanında banada bulaşmıştı

Please register to see this content.
adresindeki removal tool ile temizlemiştim.

Bu çeşit programların ve hatta fdiskin bile işe yaramadığını söylüyorsun,benim anladığım kadarıyla sen sürekli olarak alman.b virüsü bulaşmış olan bir program setup dosyası yüklüyorsun.Bana bulaştığı zamanlarda antivirüsler bu virüsü yüklerken görmüyordu.Sadece yukarda verdiğim removal tool işe yarıyordu.Formattan sonra yüklediğin programları internetten tekrar indir.Eski exe dosyalarını da birdaha sakın kullanma.Cdden falan yükleme.Programları indirdikten sonra(tabi senin bilgisayarından başka bir bilgisayarda) temiz bi formatla yükle.Alman.b virüsü exelere çok çabuk yayılır.Ama formatla gitmeyecek bir virüs değildir.Tüm sürücülerini formatla ve ve yeni indirdiğin program exelerini yükle sadece.

Link to comment
Share on other sites

Benim de bi ara alman.b virüsünden dilim yandı aşağıdaki dosyayla kurtulmustum. seninde işini görür inşallah

http://rapidshare.com/files/355775885/wilac_alman.b.rar[/CODE]

rapıdten kolay kolay ınmez bu

baska bır yere upload ımkanınız varmı?

Link to comment
Share on other sites

Bu virüsün bir türü var alman h veya gampas virüs diye geçiyor.Şimdi soracagım soru şu

internettinde ve bilgisayarında yavaşlama söz konusu var mı?Klasör görünümden gizli dosyaları göstermene izin veriyor mu?

Birde kullandıgın bilgisayar şahsi mi yoksa bir kurum veya kurumsal bir firmanın bilgisayarı mı?

Bu söylediklerim mevcutsa bana pm atarsın.

Link to comment
Share on other sites

nod32 2.7 kur güncelle ve ayrları kurcala temizleme ve silme ayrlarını ben bulaşınca bu şekilde yapıyorum daha önce cok bulaştı sorunsuz temziledim temizliyemedigini onarıyor yada siliyor %100 çözüm dene gör...

Link to comment
Share on other sites

ya bu .exe dosyalarına bulaşmadımı senin kısacası alman... virüs çeşitleriyle daha önce cok uraştım ve cokta başarılı bir şekilde temizliyor 2 tane virüs programı ben bizzat kendim yaşadım sadan soldan duymadım kaspers yada nod32 2.7 en kolayı nod 32 2.7 eski sürümü...cevab yazarsan yardımcı olurruz

Link to comment
Share on other sites

Hala problemi çözemediysen önerim aşağıda;

Formattan sonra da virus devam ediyorsa şu olasılıkları düşüneceksin:

1. Virüslü windows cdsi ile sistemi kuruyorsun.

2. Virüslü setup dosyalarını kullanıyorsun.

3. Virüs, disk bölümüne autorun olarak yerleştiği için, yeni windowste d,e, gibi diğer disk bölümlerine çift tıkladığında sisteme yeniden yerleşir.

Ben bu virüsten çok çektim. Sana önerim aşağıdakileri uygulaman:

1. Önemsiz setup dosyalarını sil.Evinde internet varsa hiç düşünmeden yap.

2. Önemli olanları aynı klasörde veya en azından aynı disk bölümünde topla (D: bölümünde olabilir). Eğer elinde varsa harici diske yükle.

3. Setup dosyalarının uzantısı .exe olduğu için bu uzantıyı değiştireceksin. Bunu toplu yapmak için setupların bulunduğu klasörde yeni bir metin belgesi oluşturup aç;

ren *.exe *.ex

yazıp kaydederek çık. Bu dosyanın uzantısını .bat olarak değiştir. Temiz setuptan program kuracağın zamanda bu işlemin tersini yapacaksın (ren *.ex *.exe)

4. Eğer disklerde gerekli dosya kalmadıysa tüm bölümlere (en azından C: ye) format at!

5. Eset'in veya Kaspersky'nin RESCUE CD lerini tedarik edip bilgisayarı sisteme girmeden tarat.

6. Daha önce taranmış ve temiz olduğundan emin olduğun windows cd si ile yeni sistemi kur.

7. Driverleri driver cdsinden kur.Hiçbir program kurmadan antivirus (ben eset v4 kullanıyorum) kur. Güncelle ve tüm sistemi tarat!

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar sorunu uzun ugraşlar sorunu cözdüm şşöyleki:kilitlenen hdd yi yavas düzeyde formatlamaya calıştım.kurulu maşamasında tekrar kilitlendi.burdan hareketle donanım sorunalrına yöneldim.anı konfigürasyona sahip başka bir pc den klonladım.sonrasında hdd leri değiştirdim.s uan iki makinede gayat saglıklı calışıyor.faakt bir ayrıntı var oda su:kilitlenen hdd ıde girişli idi değiştiğim ise sata girişli hdd idi.klitlenen makine ide girişlide problem verdi sata girişlide ucak gibi calıştı.

benim ögrenmek istediğim bios ayarlarından bunun hdd ye göre ayarlaması yapıla biliyomu veya böle bir ayar yapmak gerekiyomu.

görünüşe göre yapılması gerekiyor veede benim ki tesadüf oldu.bu ayarların nasıl yapılacagı hakında türk forum sitelerindede doyurucu bir bilgiye rastlamadım

Link to comment
Share on other sites

kesin çözüm

1- fdisk çek

2- windows kur

3- ardından hgiç bir program kurmadan avira premium security internetten bul ve makinayı tarattır

4- daha istediğin programı ve driverı kurabilirsin(tabi kuracağın tüm dosyaları taramadan geçir önce )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

önce klasor seceneklerinden gizli dosya ve klasörleri göster secenegini aktif et sonra güvenli kipte başlat başlat calıştır : %temp% yaz enter tüm cıkan dosyaları sil silinmeyenleri tek tek sil .sonra c windows gir prefect ve temp sil dosyaların içini . sonra cookies yaz cıkan metin belgelerini sil sonra pc yi normal başlat eset smart security anti virüsü ile güncelleme yaptıktan sonra tarat bende kasbeg . vardı tarattım bulamadı bu işlemleri yapıp eset ile taratınca buldu sildi pc ucak gibi olmassa ben bu işi bırakırım.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...