Jump to content

Tivibu Için Bilmeniz Gereken Her şey


mucit41

Recommended Posts

Tivibu için bilmeniz gereken her şey

616720100224111045696.jpg


TTNET'in bir süredir test ettiği Tivibu ürünü, bugün resmi olarak duyuruldu. Televizyonu internet üzerinden bilgisayarınıza taşıyan bu hizmet sayesinde çok uygun fiyata devasa bir arşive ulaşmanız mümkün.

Tivibu.com.tr üzerinden ulaşılan serviste, 61 ayrı TV kanalını bulmanız mümkün. Bu kanalları anlık olarak canlı bir şekilde izlemenin yanı sıra 1 hafta geriye dönük tüm programları da seçerek izleyebiliyorsunuz.

Tv programlarının dışında popüler DVD'lere, belgesellere ve müziklere de bu arşiv üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Gündemde olan sinema filmlerini yine çok uygun fiyatlar karşılığında kiralamanız da mümkün.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ile gerçekleştirdiği röportajda, Tivibu servisi hakkında bilinmesi gereken her şeyi izleyebilirsiniz.

Çözünürlük Nasıl Olacak?

Tivibu hizmetinde standart çözünürlük 640x480. Şimdilik seçenekler arasında olmayan HD (Yüksek çözünürlüklü) görüntü seçeneği ise firmanın ileriki planlarında mevcut. Görüntü kalitesinin internet hızınıza göre ayarlandığını da hatırlatalım.

Tivibu.com.tr üzerinden indirilecek olan küçük bir yazılım sayesinde bu platforma ulaşmak mümkün. Yazılım, Microsoft'un Silverlight teknolojisini kullanıyor. Bu da demek oluyor ki; Tivibu hizmeti şu anda sadece Windows platformunda kullanılıyor. Mac ve Linux kullanıcıları şimdilik faydalanamıyor.

TTNET Pazarlama Müdürü Murat Onuk, Mac ve Linux platformları için çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre sonra bu platformlarda da Tivibu hizmetinin verileceğini açıkladı.

Kota Ne Olacak?

Tivibu hizmetinde izlenen videolar, kullanıcının aylık kotasından düşecek. İçerik video olunca, kotanınönemli bir bölümü de bu videolara gidecek anlamına geliyor.

Okurlarımız adına bu durum hakkında detaylı bilgi almak için yetkililere 1 saatlik video izlemenin ne kadar kota kullandığını sorduğumuzda aldığımız bilgiler şöyle;

•300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat
•4GB tarife ile 30 saat, 6GB tarife ile 46 saat Tivibu kullanılabiliyor.
•600 Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 264 Mbyte/saat
•4GB tarife ile 15 saat, 6GB tarife ile 23 saat Tivibu kullanılabiliyor.
•1000 Kbit/sn ile 1 saat kota tüketimi: 439 Mbyte/saat
•4GB tarife ile 9 saat, 6GB tarife ile 14 saat Tivibu kullanılabiliyor.
Bu da demek oluyor ki, TTNET müşterilerinin büyük kısmını kullanan 4 GB kotalı kullanıcıların bu hizmetten faydalanırken dikkatli olmaları gerekiyor.

Zira, TV izleme alışkanlığı yüksek olan bir ülkede kullanıcılar beklediklerinden fazla internet faturaları ile karşılaşabilirler. Eğer TV alışkanlığınızı TTNET'in bu servisi üzerinden devam ettirecekseniz, seçmiş olduğunuz tarifeyi bir kez daha değerlendirmeleri gerekiyor.

Paket Seçenekleri ve Fiyatlar

TTNET, Tivibu servisinde 2 farklı paket seçeneği sunuyor. Standart Paket'te yerli ve yabancı tv kanalları, 1 hafta geriye dönük arşivi izleme seçenekleri mevcut.

Standart Plus Paket içerisinde ise yerli ve yabancı film ve dizi arşivi, belgeseller, yaşam ve eğlence programları gibi Seç-İzle özelliği olan içeriklere ulaşılabiliyor.

Nisan sonuna kadar 1 YTL'ye tüm seçeneklere abone olurken, 1 Mayıs'tan itibaren Standart Paket için ayda 1 TL, Standart Plus Paket için ise ayda 4 TL ödemeniz gerekiyor.
Link to comment
Share on other sites

Tivibu Sıkça Sorulan Sorular

Web TV nedir?

Web TV, internete bağlanılan her yerden bilgisayar aracılığı ile canlı TV yayınına ve video içeriğine erişim sağlayan bir yapıdır.

Tivibu nedir?

TTNET’in Web TV hizmeti olan Tivibu ile internet üzerinden yerli ve yabancı birçok TV kanalına ulaşabilir, hatta TV’de yayınlanmış bir programı yayınlanma tarihinden itibaren 1 hafta boyunca dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

Tivibu ile canlı TV yayınını durdurabilir, hatta çok yakında geri alıp tekrar kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.

Tivibu aynı zamanda film, dizi, yaşam & eğlence, belgesel, çocuk gibi farklı türde birçok videonun bulunduğu zengin bir video arşivi sunar.

Tivibu Üyelikleri nelerdir ?

Tivibu’da Standart Paket ve Standart Plus olmak üzere 2 üyelik paketi bulunmaktadır. Standart Üyelik yerli ve yabancı televizyon kanallarından, Standart Plus Üyelik yerli - yabancı televizyon kanalları ve Seç-İzle servisinden oluşur.

Standart Üyelik 30 Nisan 2010 itibariyle satışa sunulacaktır.

Seç-İzle nedir? Avantajları nelerdir?

Seç-İzle; yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk ve yaşam-eğlence programları gibi farklı türde birçok içeriği kapsayan geniş bir arşive hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabileceğiniz bir Tivibu servisidir. Bu servis ile Tivibu’nun geniş film arşivine istediğiniz zaman internet bağlantısı olan her yerden ulaşabilirsiniz.

Tivibu üyeleri Seç-İzle servisi ile diledikleri an erişebilecekleri film arşivinden istedikleri filmi gün veya saat kısıtlaması olmadan defalarca izleyebilir. Üstelik izlemekte oldukları filmi diledikleri zaman durdurup, başlatabilir; dilediklerinde ileri-geri alabilirler.

Seç-İzle içerikleri için ayrıca ücret ödemem gerekir mi?

Seç-İzle servisi Standart Plus üyelik paketine dahildir. Seç-İzle servisi ile farklı kategorilerde birçok programı herhangi bir ek ücret ödemeden defalarca izleyebilirsiniz.

Tivibu üyelik paketlerinin fiyatları nelerdir?

Lansmana özel avantajlı fiyatlarla, 30 Nisan 2010’a kadar Tivibu Standart Plus Üyelik aylık 1 TL’dir. Dilerseniz, 30 Nisan’dan sonra Tivibu Standart Üyelik’e geçiş yapabilirsiniz. 30 Nisan’dan itibaren Tivibu Standart Plus Üyelik’in kampanyalı fiyatı 4 TL, Tivibu Standart Üyelik’in kampanyalı fiyatı ise 1 TL’dir.

Kirala-İzle nedir? Avantajları nelerdir?

Kirala-İzle; geçmişten günümüze ses getiren, en çok izlenen, oyuncusu/yönetmeni herkes tarafından bilinen, ödüllü yerli ve yabancı filmleri film başına belirli bir ücret karşılığında, dilediğiniz zaman izleyebilme imkânı sağlayan bir Tivibu servisidir.

Bu servis ile Tivibu üyeleri geçmiş yıllarda vizyona girmiş yüzlerce popüler filmden oluşan arşive erişebilir ve kiraladıkları filmi 48 saat boyunca istedikleri zaman, herhangi bir ek ücret ödemeden defalarca izleyebilir.

Yılın en popüler filmleri vizyondan hemen sonra yine “Kirala İzle” servisindedir. Tivibu üyeleri yılın en popüler filmlerini kiraladıktan sonra 24 saat boyunca istedikleri zaman defalarca izleyebilir. Üstelik izlemekte oldukları filmi diledikleri zaman durdurup, başlatabilir; dilediklerinde ileri-geri alabilirler.

Kirala-İzle fiyatı nedir?

Kirala–İzle servisinde sunulan filmler 31 Ağustos 2010 tarihine kadar kampanya kapsamında 0,5 – 3 TL arasında fiyatlandırılmaktadır.

Kiraladığım filmleri kaç kere izleyebilirim?

Kiralanan içerik 24-48 saat içinde istenildiği kadar izlenebilir.

Tivibu’da hangi kanallar var?

Tivibu’da 45 yerli ve 16 yabancı olmak üzere toplam 61 TV kanalı bulunmaktadır ve bu sayı yepyeni kanallarla sürekli artmaktadır.

TRT1 - KANAL D - SHOW TV - ATV - STAR - FOX TV - CNBC-e - KANAL 1 - KANAL 7 - SAMANYOLU - MEHTAP TV - CINE 5 - KANALTURK - TRT2 - TRT3 - TRT 6 - TRT AVAZ - KANAL A - TVNET - KANAL T - HALK TV - KARADENİZ TV - AKDENİZ TV - KON TV - KANAL 3 - NTV - HABERTURK - SKYTURK - CNN TURK - 24 - ÜLKE TV - S HABER - BUGÜN TV - OLAY TV - CNN INTERNATIONAL - AL JAZEERA ENG - NTVSPOR - MOTORS TV - YABAN TV - TRT ÇOCUK - YUMURCAK TV - MAXİ TV - BEBE TV - E2 - AKILLI TV - BODY IN BALANCE - POWER TURK TV - KRAL TV - TÜRKÇ I-CONCERTS CMUSIC - TRACE TV...

Tivibu’ya kimler sahip olabilir?

Tivibu’ya tüm TTNET aboneleri sahip olabilir.

Tivibu kullanımı kotamı etkiler mi?

Tivibu internet üzerinden veri akışı ile gerçekleşen bir hizmet olduğu için kotanız etkilenecektir.

Tivibu kullanımı kotamı ne kadar etkiler?

Aşağıda belirtilen yayın akış büyüklüklerine göre kullanıcılara farklı kota tüketim değerleri yansıyacaktır. Bu kullanım değerlerine Tivibu dışındaki kullanımlar dahil değildir.

300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat

4GB DSL ile 30 saat, 6GB DSL ile 46 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

600 Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 264 Mbyte/saat

4GB DSL ile 15 saat, 6GB DSL ile 23 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

1000 Kbit/sn ile 1 saat kota tüketimi: 439 Mbyte/saat

4GB DSL ile 9 saat, 6GB DSL ile 14 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

Tivibu’yu nerelerde kullanabilirim?

İnternet bağlantısı olan her yerden Tivibu hizmeti alınabilecektir.

Tivibu’ya nasıl üye olabilirim?

TTNET aboneleri, www.tivibu.com.tr adresinden; 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri’ni arayarak ve tüm Türkiye’deki Türk Telekom Ofis ve Bayilerinden Tivibu üyesi olabilirler.

Tivibu’yu yurtdışında kullanabilir miyim?

Tivibu sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kullanılabilen bir hizmettir.

Tivibu’ya ay ortasında üye olmam durumunda ücretlendirme nasıl olur?

Faturalama her ayın ilk günü içinde bulunulan ay için yapılır ve aylık ücretler bu faturaya peşin olarak yansıtılır. Hizmetin bir önceki ayın ortasında alınması durumunda, ayın sonuna kadar aylık ücret üzerinden kullanılan gün kadar ücret orantılanarak bu faturaya eklenir.

Tivibu’yu aynı anda birden fazla noktada kullanabilir miyim?

Hayır. Kullanıcı adı ve şifre yalnızca bir kullanıcı tarafından tek bir noktada kullanılabilir.

Tivibu masaüstü uygulaması hangi işletim sistemlerinde çalışıyor?

• Windows Vista : Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7, Firefox 2 ve 3

• Windows 7: Windows Internet Explorer 8, Firefox 2 ve 3

• Windows Server 2008: Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7, Firefox 2 ve 3

• Windows Server 2008 R2: Windows Internet Explorer 8

• Windows XP SP2 ve SP3: Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7,Internet Explorer 6, Firefox 2 ve 3

• Windows 2000 SP4 +: Internet Explorer 6

• Windows Server 2003 (excluding IA-64): Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7,Internet Explorer 6, Firefox 2 ve 3

• Mac OS 10.4.8+ (PowerPC): Firefox 2 ve 3 (sadece Silverlight 1.0)

• Mac OS 10.4.8+ (Intel-based): Firefox 2 ve 3, Safari 3, Safari 4

• Linux, FreeBSD or SolarisOS: Çeşitli Browserlar

İşletim sistemi tarafında güncellemeler yapması nedeniyle Internet Explorer 8.0 Tivibu Playerin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.

Tivibu’da streaming esnasında PC’nin cache’ine kayıt yapılıyor mu?

Cache kaydetse bile DRM sorgulaması isteyeceğinden izleme olasılığı bulunmamaktadır.

Tivibu uygulamasının çalışabilmesi için Windows’un geliştirdiği Silverlight programının yüklü olması gerekmektedir. Program download edilirken yada download edildikten sonra Windows doğrulaması gerektiriyor mu? Orijinal işletim sistemi kullanmayanlar sorun yaşar mı?

Tivibu orijinal olmayan sürümlerde de çalışabilmektedir.

Tivibu yayın akışı kaç dakika (ne kadar süreyle) pause edilebiliyor?

Pause özelliği başlangıçta 15 dk. daha sonra 30 dk. olarak sunulacaktır.

Uygulamanın çalışabilmesi için minimum sistem gereksinimleri nelerdir?

• Windows PC: X86 veya x64 500-megahertz (MHz) ya da 128-megabytes (MB) RAM ‘e sahip daha yükek işlemcili bir sistem

• Mac OS 10.4.8+ (PowerPC): PowerPC G4 800-Mhz ya da 128-MB RAM e sahip daha yüksek işlemci

• Mac OS 10.4.8+ (Intel-tabanlı): Intel Core Duo 1.83-gigahertz (GHz) ya da 128-MB RAM e sahip daha yüksek işlemci.

3G Mobil internet ve WiFi bağlantısı ile bu hizmetten yararlanılabilecek mi?

Evet.

Tivibu uygulaması kapsamında sisteme login olduktan sonra logout yapmadan sistemden çıkılırsa belli bir bekleme süresi var mı? Sisteme login olduktan sonra hiçbir şey yapılmaz ise timeout oluyor mu?

Bekleme süresi şu anda 2 dk. olarak verilmiştir. Timeout uygulaması bulunmamaktadır.

Kullanıcı adımı unuttum. Ne yapmalıyım?

444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri’nden gerekli desteği alabilirsiniz.

TTNET © 2010 TTNET A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

* Kullanım ve Koşullar

* Gizlilik ve Güvenlik

* SSS

İletişim Bize ulaşın

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Peki şifresiz wireless kullanıyorsam ve kullanıcı adı şifrem telefon numaramdan oluşuyorsa modemime sızan biri benim ttnet kullanıcı adımla bu hizmete üye olup benim ödediğim para ile bu hizmetten benden habersiz faydalanmaya başlarsa durum ne olacak?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...