Jump to content

Microsoft'un Korsan Windows Zaferi!


mucit41

Recommended Posts

Microsoft'un korsan Windows zaferi!

33421r6.jpg


Microsoft'un korsan Windows'ları yakalamak için kullandığı küçük araç büyük bir zafere imza attı!


Microsoft'un Windows Genuine Advantage yazılımını yüksek öneme sahip kritik bir güncelleme olarak sunması daha önce tepki çekmişti.

Tepkinin de ötesinde kapsamlı bir davaya dönüşen bu şikayetlerin odak noktası, tüketicilerin yanlış yönlendirildiği şeklindeydi. WGA'nın kullanıcıların bilgisayarlarından bilgi toplaması ve daha sonra Microsoft'a aktarması ancak kritik bir güvenlik güncellemesi olarak isimlendirilmesi tüketicileri rahatsız etmişti.

Microsoft ise bu davanın esastan yanlış olduğunu iddia etti ve Amerikan Federal Mahkemesi'nden Yargıç Judge Jones, Microsoft'u bu davada haklı buldu. Şimdi Microsoft, bu davada kendini savunmak için yaptığı masrafları davacılardan isteme seçeneğin sahip. Microsoft bu seçeneği kullanıp kullanmayacağına dair bir açıklama yapmadı.

Kaynak chip
Link to comment
Share on other sites

İlk yorumda benden olsun dedim.Microsoft ne kadar win7 kulanıcıyı tespit amacıyla iki adet wga uygulamasını başlatmasıyla işe başladı,herkes bu tuzağa düşerek hemen araştırmadan pclerine yüklediler ve programı çalıştırıdıkları anda kendilerini deşifre ettiler,sonra buna çareler aramaya başladılar,koşuşturmalar araştırmalar ve bir takım aktivasyon işlemleri ile dertlerine care medet ummaya başladılar.Microsoftun bu uygulamasına bir takım birimlerin konu adında mahkeme açmaları ve mahkemenin microsoftun lehine verdiği karar doğrultusunda bu haberde hem mahkeme masrafları hemde işletim sistemini zoraki satma aşamsında gerekli uygulamalara başlaması mart 2010 dan itibari ile kesin gözüyle bakılabilir durum görünüyor.

Link to comment
Share on other sites

Güncellemelerinizi yaparken secenekli olacak şekilde yapınız bundan sonra,secenekleri secerken dikkat ediniz seceklerin karşısında KB971033 bunu görürsenin onun karşısımdaki tiki kaldırın ve gönül rahatlığına güncelleme yapınız.

Bu yama Windows Update üzerinden otomatik yüklenecek. Yamayı yüklemek istemeyenler Windows Update ayarlarını otomatik seçeğinden manuel seçeğine almaları gerekiyor. Yada hangi güncelleştirmeleri yükleyeceğini seçebileceği şekilde ayarlamaları gerekir. Microsoft?a yakalanmak istemiyorsanız KB971033 nolu güncelleştirmeyi yüklemeyin

Link to comment
Share on other sites

Ben 10 yıldır pc kullancısıyım hiçbir zaman güncelleme yapmadım.Eskiden kafe işletirken bile pclerdeki başlatın üstünde var olan güncelleme linki devamlı silerdim.Bana format atırmaya gelenlerinkide de aynı uygulama yapardım ve halende yapıyorum.

Birde yaptığım araştırmalarda bu tnctrde paylaşıma sunulan modlu güncellemelere baktığımda aklıma büyük mağzalarda pc reyonlarında satılan laptoplar geldi.Laptopların acılışında karşımıza gelen ilk görütü hp asus vs ile açılan pcler için üreten firmaların pclere yüklediği modlu bios uygulaması,hem üreten firma kendini reklam edip hemde hangi modele uygun anakart kullanıldığını tüketiciye tanıtan bir ugulama.Bunun garantisi ve süresi hakkında bu konuyu bu forumda paylaşan arkadaş daha iyi bilir,benim konumun dışıda kalan bir uygulama.Onada microsoft bir yorgan kılıf bulur.

Lütfen modlama yaparken hepimizin pcleri toplama anakart model ,seri numarası ve acılırken ana ilk ekrandaki en üste yazan bios versiyonu bir yere not alınız ve ona göre gerekli işlemi yapınız isteyenler için not olarak belirteyim dedim.Yanlış bir iş yapılmaması için.

Link to comment
Share on other sites

Korsan Windows 7 kullanıcılarına ağır bir darbe gelecek.

Microsoft en son yayınladığı Windows 7 yamasıyla, korsan kopyaların sonunu getirmeyi hedefliyor. KB971033 adlı bu yama, bilgisayarda bulunan ürün anahtarının orijinalliğini kontrol ediyor.

Eğer, ürün korsan kopyaysa Windows'un çalışması durmuyor ancak işletim sistemi kullanışsız bir hale geliyor.

Korsan kullanıcılar duvar kâğıtlarına elvada diyecek

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, artık, duvar kâğıdı kullanamayan korsan Win 7 sahipleri, her işlem yapmaya çalıştıklarında ekranlarında orijinal yazılım almalarını isteyen bir uyarı yazısıyla karışılacaklar.

Microsoft, korsanla savaşının öteki adımlarında bilgisayarda bulunan tüm programlara ait ürün anahtarlarını da kontrol etmek istiyor

Link to comment
Share on other sites

eski hurdalık loaderlar ve remove wat bu mu zafer ha ha ? tuzlıyımda kokmasın yabancı basında micro microsoft yine başarısız oldu korsanı engellemede softpedia veya neowin veya download bas bas yazıyor turkish siteler yine tercümeyi geç yansıttıkları için normal chip turkiyenin tek yaptığı şey tercümedir oda yarım yamalak ... kısaca komik :dribble: :dribble:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...