Jump to content

Picturebook A Hiçbir Eşkilde Kurulum Yapamıyorum


olddesmo

Recommended Posts

sony ufak picture bilgisayarım var suan hdd yi başka pc takma imkanım yok usb den boot xp olsun boot acılış diskleri olsun herşeyi denedim hatta prof oldum o konularda ama bu pc yi bir türlu format atamıyorum usb den yardımcı olucak arkadaşları cok minnettar kalırım.....

Link to comment
Share on other sites

Geçenlerde Asus eeePC 'ye USB den format atıp XP kurdum.

İçinde Windows 7 kurulu gelmişti, inanılmaz yavaştı, XP kurdum acayip Rahatladı Makine.

Kurulumu aşağıdaki vereceğim adresteki bilgilere dayanarak yaptım, Elimdeli XP CD sini bir klasöre çıkarttım, sonra aşağıdaki adımları teker teker adım adım dikkatlice uyguladım, sonuç başarılıydı, bi deneyin isterseniz :

Please register to see this content.

NOT : ikinci adımda şöyle yazıyor ;

Ardından 'bootsect.exe/nt52R:' komutunu girin.

Yanlış yazmışlar, sen orada şöyle yap

'bootsect.exe/nt52 R:' (yani sürücü harfinden önce boşluk olacak, yoksa olmuyor)

NOT 2 : burdaki yöntem Asus eeePC ler için şart değildir, USB sürücünüzü doğru bir şekilde hazırlarsanız eğer bütün USB Boot özelliği olan PC ler için USB den format atabilirsiniz..

Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

Kardeş eğer sen USB yi doğru bir şekilde bootable yaptıysan ve eğer açılışta USB yi görmüyorda direk HDD den açılıyorsa Senin Anakartın USB'den boot'u desteklemiyor demektir ki bun durumda Ne 98 ne başka birşeyi USB den yapamazsın, Sorun XP veya diğer işletim sisteminlerinde değil, Sorun Ya USB doğru hazırlanmamıştır, Yada Anakartın USB'den boot desteği yoktur..!

Sen BIOS'a giripte USB den Boot olayını açtığına eminmisin?? Bilgisayarın yeni mi eskimi, Zira yeni AnaKartların hepsinde USB den boot var, ama eskilerde yok..

Eğer Sen USB yi doğru hazırladın, önyükleme birimini yükledin ve sorunsuzca Bootable yaptığından eminsen ve olmuyorsa AnaKartındandır.

Bu durumda yapacağın tek şey kalıyor Harici Usb Optik Sürücü bulacan bir yerden, CD yi takacan normal Format atacan..Başkada olmaz sanırım!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...