Jump to content

Anakart Ve İşlemci Problemi


MADMAX_1980

Recommended Posts

Çok yakın bir arkadaşım bilgisayarını temizlemek isterken işlemci ve fanı birbirinden ayırmış, arasındaki macunu yapıştırıcı sanıp macun yerine japon yapıştırıcısı sürmüş,

arada kalan yapıştırıcı basınçla taşmış ve işlemciye ve anakartın üzerindeki pin yuvalarına girmiş. Olay böyle gerçekleşmiş.

Ben bu duruma çok güldüm ama trajikomik bir olay. Ne yapmalıyım yada nasıl bir temizleyici kullanmalıyım. Yada pert oldu.

Link to comment
Share on other sites

işlemci socketinin deliklerinemi akmış yapıstırıcı eger öle ise ucu ince igne gibi bişiyle delıklerı zarar wermeden acmaya calıs

anakartın uzerındekı bakır verı yollarına aktıysa da aynı sekılde kazıcan ama cizersen anakart bi işe yaramaz

komik bi olay :D :D

Link to comment
Share on other sites

anakartın üzerine akmış işe bi problem olmaz.çünkü yapıştırıcı pilastik türdedir iletken değildir.bakır yolun üzerine bile aksa iletim devam eder.

ancak işlemcinin pinlerine akmış ise durum farklı.

sakın ve sakın işlemcinin pinlerini sürteyim deme işlemci pinleri altın olup sürtünme sonucunda oluşan çizikler çalişmamasına neden olabilir.

Ama japon yapıştırıcısını çıkarabilecek sıvı bir madde varmı bilmiyorum ama araştır.

asit ve baz dışındakileri tabi.

motorin yakıtlar çıkararırmı bilmiyorum ama bi araştır :)

Link to comment
Share on other sites

İşlemci yuvasına iyi oturacağından dolayı araya akma olamayacını tahmin ediyorum,çükü işlemci soketine oturduğundan ve işlemci kolu kapattığında araya baskı olur işlemcinin içine nufuz edemez diye düşünüyurum.

Fanı çıkarabilirsen işlemçiye faazla zarar vermeden işlemciyi yerinden sökmeden çıkar işlecinin üzerini bir şeyle sıvı ile değil temizle pc yi normal çalıştır pc acılıyorsa daha ne istersin.Yeni fan tak kullanmaya devam derim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...