Jump to content

Bios'u Sıfırladım Format Atamıyorum


kayaoglu

Recommended Posts

Merhabalar..

Sorunum ilginç arkadaşlar (yada bana öyle geliyor ) birsüre önce bios'umu modladım ve defalarca format atıp windows 7 yükledim sorunsuz birşekilde. Geçenlerde kasamım içini açtım ram'leri bios pilini vs çıkarıp bios'u default ayarlarına getirdim gerisi zaten standart saat ayarlamaları boot sıralaması falan hepsinide doğru olarak yaptım ( 1.cd room 2.hdd ) fakat dün tekrar format atmaya çalıştım format cd mi taktım cd yada dvdden önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıktı bastım windows dosyaları yükleniyor, windows başlatılıyor ve sonrasında bilinen kelebekli mavi ekran orada kalıyor . elimdeki tüm yükleme dvd lerini denedim sorun onlarda değil ve windows altında kurtarma seçeneklerinden windows yüklemesi yapabiliyorum ama format atamıyorum sorun ne olabilir acaba ? HDD SATA-II

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler yardımlarınız için . Deneme amaçlı kullandığım bir pc'idi eski bios'a dönüş yapmaya çalıştım sanırım hata yaptım ve anakart gitti :) buda demekki fazla anlamıyorsan fazla kurcalamayacaksın :)

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Anakartımın yandığını düşünmüştüm fakat sadece bios'u silmişim, elimde aynı anakarttan birtane daha vardı onuda yine bir deneme sırasında kırmıştım. Bozuk anakartın bios'unu çıkardım ve sağlam anakartıma takarak sistemi açtım, sistem açıldıktan sonra tekrar silinen bios çipini taktım o şekilde silinen bios'u güncelledim ve söyledğiniz ayarları yaparak format atabildim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...