Jump to content

Korsan Window7 Kullanıcılarına Kötü Haber


mcorcina

Recommended Posts

Microsoft'tan Joe Williams, Genuine Windows Blog sayfasında yaptığı açıklamada sahte bir şifre ile aktif edilmiş Windows 7'leri tespit etmekte kullandıkları yöntemi değiştirdiklerini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan bir Windows 7 güncellemesi sayesinde yeni yöntemin bütün Windows 7'lere otomatik olarak yükleneceğini söyleyen Williams, Windows 7'yi kırmanın şimdiye kadar tespit ettikleri 70 farklı yolunun bu yeni güncelleme ile geçersiz olacağını söyledi.

Korsan Windows 7 kullanımının getirdiği güvenlik risklerine ve diğer sakıncalara da değinen Williams, korsan Windowsların içinde çoğu zaman zararlı bir takım kodlar eklendiğini ve bu kodlar sayesinde hackerların korsan Windows kullanıcılarının bilgisayarlarından veri çaldığını söyledi.

Yeni güncelleme 17 şubat tarihinde download.microsoft.com adresinden indirilebilecek ve ay sonuna doğru Windows Update aracılığıyla bütün Windows 7'lere internet üzerinden yüklenmesi sağlanacak.

Güncelleme sonrası kullanılan Windows 7'nin korsan olduğu tespit edilirse kullanıcıya bu durum bir uyarı mesajıyla bildirilecek ve orijinal Windows alması yönünde telkinlerde bulunulacak. Ayrıca Windows'un arkaplan resmi de değişerek uyarı mesajı görüntüleyecek. Bunula birlikte Windows'un fonksiyonlarında herhangi bir kısıtlama olmayacak. Periyodik olarak gösterilen uyarı mesajları dışında herhangi bir kilitleme veya veri silme gibi olaylar yaşanmayacak.

Kullanıcıların orijinal Windows kullanmasının güvenlikleri açısından çok önemli olduğunun altını çizen Williams, yeni güncellemeyi bütün Windows 7 kullanıcılarının yüklemesini ve kullandıkları işletim sisteminin sahte olup olmadığına dikkat etmelerini istedi.

Link to comment
Share on other sites

Biz bu haltı kullanmaya 98 ile başladık.Şimdiden sonrada XP kullanmak zorumuza gitmez.Hatta gönlümden geçen Microsoft hepsini yasaklasında Pardus kullanalım.Herkes Pardus kullanırsa programıda çıkar,oyunuda.Hiçbir sorun kalmaz.Virüsmüş,antivirüsmüş kalmaz.

Link to comment
Share on other sites

Joe Williams adlı adama şunu demek sormak isterdim hadiyaaa derdim ilk olarak, ikinci olarakta şunu derdim madem windows çok güvenliydi neden 17 yıllık virüs onca zaman algılanmadıda şimdi 17 yıl aradansonra güncellemesini yapıyo çok güvenli canımburdan belli oluyo :p:D :D 17 yıl aradan sonra anca bulmuşlar virüsü biz 17 yıl daha kullanırız :D:);)

Link to comment
Share on other sites

Aplle bile osx86 ya göz yumarken windows neden korsan yazılıma göz yummasın? İsteseler hiç kimseye kullandırtmazlar. Pazar payını elde tutmak için bilerek izin veriyorlar.

Her ihtimale karşı bir linux dağıtımı kurmak gerek.

KDE masaüstü hoşuma gitmediği için ben Ubuntu kullanıyorum. Çıkan linux dağıtımlarınıda deniyorum tabiki.

Windows her zaman başıma bela olmuştur. İnternette zamanımın büyük bir kısmını korsan yazılım ve virüs programlarıyla harcamaktan bıktım usandım.

Linux dağıtımı kullanın toptan çözün işi :)

Link to comment
Share on other sites

microsofttan mail geldi:

It’s time to upgrade from the Windows 7 Release Candidate

While most people who tested Windows 7 have now moved to the final version, some are still running the Release Candidate. If you haven’t moved yet, it’s time to replace the RC.

Starting on March 1, 2010 your PC will begin shutting down every two hours. Your work will not be saved during the shutdown.

The Windows 7 RC will fully expire on June 1, 2010. Your PC running the Windows 7 RC will continue shutting down every two hours and your files won’t be saved during shutdown. In addition, your wallpaper will change to a solid black background with a persistent message on your desktop. You’ll also get periodic notifications that Windows isn’t genuine. That means your PC may no longer be able to obtain optional updates or downloads requiring genuine Windows validation.

To avoid interruption, please reinstall a prior version of Windows or move to Windows 7. In either case, you’ll need to do a custom (clean) install to replace the RC. As with any clean installation, you’ll need to back up your data then reinstall your applications and restore the data. For more details about replacing the RC, see the Knowledge Base article KB 971767. For more information, visit the Window 7 Forum.

Thanks again for helping us test Windows 7.

The Windows 7 Team

googleda çeviri yaptırdım:

Bu Windows 7 Release Candidate yükseltme zamanı geldi

Iken, Windows 7 test çoğu kişi şu anda son sürümü taşındık, bazıları hala Release Candidate yayınlanıyor. Henüz taşınmaz varsa, zamanı RC yerine.

1 Mart 2010 PC'nizde başlayarak her iki saatte kapatılmasını başlayacaktır. Çalışmanızı kapatma sırasında kaydedilmez.

Windows 7 RC tam olarak 1 Haziran 2010 tarihinde sona erer. PC'nize Windows 7 RC çalıştıran her iki saatte kapatılmasını ve dosyaların kapanışı sırasında kaydedilmez devam edecektir. Ayrıca, duvar kağıdı sağlam bir siyah arka plan için masaüstünüzde kalıcı bir mesaj ile değişecektir. Ayrıca, Windows orijinal değilse periyodik bildirim alırsınız. PC'niz artık isteğe bağlı güncelleştirmeler ya da karşıdan orijinal Windows doğrulaması gerektiren elde etmek mümkün olabilir anlamına gelir.

Windows veya Windows 7 hareket bir önceki sürümü yeniden lütfen kesintiye uğramaması için. Her iki durumda da, özel bir (clean) yapmanız gerekir RC yerine yükleyin. Herhangi bir temiz yükleme olduğu gibi, daha sonra verileri yedeklemek için uygulamalar yeniden ve veri geri gerekir. RC değiştirilmesi hakkında daha fazla bilgi için, bkz: Bilgi Bankası makalesine KB 971.767. Daha fazla bilgi için, Pencere 7 Forum ziyaret edin.

Bizi tekrar Windows 7 testi yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Windows 7 Ekibi

Link to comment
Share on other sites

İneternette bu konu başlığı altında yaptığım araştırmalarımda bir başka forumda bir üye aşağıda belirteceğim yorumu yapmıştır.

En son abimle bende windows 7 ultimate 7100'ün kopyası vardı crack'le kullanıyorduk,abim kendi windows'unu Enterprise 7400 çevirdi.Bayaa bi kullandıktan sonra onuda update'leyince bilgisayar bidaha açılmaz oldu..  Ancak 5 tane res attıktan sonra masaüstüne erişebiliyorsun..[/CODE]

Bu yoruma bakarsanız windows bu işe sağlam el atmış olduğunu göreceksiniz.Yukardaki yorum yine iyimser bir durum sergiliyor ve işletim sistemi birkaç denemeden sonra acılabilmekte,önümüzdeki aydan itibaren yapılacak güncellemeler esnasında windows göndereceği güncelleme paketi icine koyacağı bir yazılımla birdaha işletim sistemi acılamaz hale geleceği kesin gözüyle bakılıyor.

Zaten windows 7 versiyonların rc sürümleri içinde TROJ_DROPPER.SPX adı altında botnet bulunduğu tespit edildi.Bunun gibi uygulamalar tüm korsan kullanımlarını yapımcı şirket olan microsofta haber veren uygulamaların işletim sistemine enjekte edilmiş olması kaçınılmaz bir durumdur.

Bu durmda neler yapılmalı sorusuna karşı ilk akla gelen tek şey illlaki win7 kullanacağım derseniz kopya değil orjinali satın almak ve tüm sistemi bu orjinal yazılımla temiz bir şekilde yüklemek olacaktır,virüssüs ve trojansız.

İkinci bir secenek ise ben orjinal almayacağım korsana devam derseniz o zaman başlatta bulunan windows update internet linki siliniz,updateleri kapayınız yani pc dilinde update disabled yapınız ve kulllanmaya devam ediniz.

Korsan kullanmak emek hırsızlığına ve kul hakkına gireceği için darısı hepimizin başına derim.Gerisini sizler düşünün.

Son olarak anlamış değilim neden updateler ile uğraşıyor ve güncelleme yapıyorsunuz?Ben 99 tan bu yana windows kullanıyorum bir kere olsun windows update yapmadım ve bundanda zarar görmedim.Sizlerde yapmayınız.

Link to comment
Share on other sites

Eh eh eh! Adamı güldürmesinler y ahu. Korsan kullanıma yönelik 70 farklı metodu inktiflerştireceklermiş... E kardeşim, 70 tane yapan zeka, daha yenilerini yapamayacak mı sanırsınız? illaki pınar sucuk:)

Az kaldı az; şuan iki işletim sistemi kullanıyorum, biri win diğeri pardus... pardusa iyice alışınca daha yüzüne bakmaya niyetim yok.

yaşasın linux

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...