Jump to content

Microsoft 17 Yıllık Virüs Için Güncelleme Yaptı


altayi

Recommended Posts

758320080920025357468.jpg

Amerikalı yazılım devi Microsoft, son güvenlik güncellemesinde 17 yıllık bir bilgisayar virüsünün yarattığı açığı yamayacak.

Windows işletim sistemi için Şubat güncellemesinde yayınlanacak yama, DOS işletim sistemi zamanından kalma güvenlik açığını gidermiş olacak.

İlk olarak Windows NT 3.1 işletim sisteminde ortaya çıkan güvenlik zaafiyeti, Windows'un her yeni versiyonu çıktığında devam ederek geldi.

Microsoft'un aylık güvenlik güncellemesinde, ayrıca Windows işletim sisteminde 5'i "kritik" olarak değerlendirilen 25 güvenlik açığı kapatılacak.

Eski dönemlerden kalma bilgisayar virüsü, geçen ay Google güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy tarafından keşfedilmiş ve Windows işletim sisteminin yeni sürümlerinin, çok eski programları çalıştırabilmesi için kullanılan yardımcı bir yazılıma bulaştığı anlaşılmıştı.

Ormandy, güvenlik açığının Windows XP, Windows Server 2003 ve 2008 ile Windows Vista ve Windows 7'de bulunduğunu tespit etmişti.

AA

Link to comment
Share on other sites

Bana kalırsa Microsoft böyle giderse sonu kötü..Çünkü Google, Apple var Microsoft'un karşısında ikisi de Microsoft'u geçebilmek için sürekli çalışıyor.Microsoft düz mantık 2-3 senede 1 tane işletim sistemi o kadar :)

Link to comment
Share on other sites

Bir açığı illa yazılımı yapan firma bulucak diye bir olay yok malesef.

ne zaman microsoftla ilgili bir konu açılsa hemen yamanlı bohça vs vs deniliyor da.

Biride çıkıp"arkadas bu yamalı bohçayı kullanmam ben demiyor." Kullanma o zaman arkadas :D

Link to comment
Share on other sites

Ben her açıdan baktım kardeşim kararım şu ki gerçekten kullanıcı dostu bi firmaymış

her nekadar kimse inanmak istemesede tahminim ce rahmetlik olmuş birinin bile yazdığı virüsü yama ile kapatma ve bu kadar erken açık tespiti ancak Billy nin şirketinden beklenirdi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
microsoft olmasaydı google ve diğerleri de olmazdı . bir de bu açıdan bakın :)

Google ve diğerlerinin göbek bağı microsofta mı bağlı ki microsoft olmasa onlar da olmasın?? Bana kalırsa google ve diğerleri olmaz ise MS pek yaşayamaz gibi geliyor. MS verdikleri desteğe bakılırsa eğer. Ms haricinde işletim sistemlerine de aynı ölçüde destek verilsin bakalım MS bu kadar söz sahibi olabilir mi yazılım konusunda??

MS o açığı gene kapatamaz. Şimdiye kadar kapattığı açıklarla yeni açıklar çıktı. Değişen bir şey olmadı, olmayacak. SP'siz XP ile SP3'lü XP'nin virüs ve/veya virüssüz dayanma gücü aynı. Her ay format atarım, bütün güncelleştirmeleri almasına rağmen çökmesi çok zor olmuyor. O yüzden isterse 40 yıllık açığı kapatsın gene aynı gene aynı. Değişen pek bir şey görmedim şimdiye kadar. Her açık kapamasının kırkı çıkmadan yeni bir açık haberi geliyor. Dünyayı dolaşıp aynı noktaya gelinmesi gibi MS de sürekli aynı noktaya geliyor.

SAYGILARIMLA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...