Jump to content

Şimdilerde Hedef Elektrik Santralleri


Mükemmel 

Recommended Posts

Şimdilerde Hedef Elektrik Santralleri

80513.jpg
Siber saldırganlar şimdi de elektrik santrallerini hedef alıyor
McAfee’nin raporuna göre, gittikçe internete bağımlı olan elektrik santralleri, petrol rafinerileri ve su depoları amansızca internet üzerinden gelen saldırıların hedefi haline geliyor. ABD merkezli Stratejik ve uluslararası çalışmalar merkezinin analizlerine göre büyük çaplı saldırılar günde 6 milyon dolar zarar edilmesine sebep olan arıza durumlarına yol açabiliyor. Gelişmiş ülkelerin çoğunda petrol rafinerileri ve elektrik şebekelerinin işletim sistemleri, internete bağlı olduğundan dolayı saldırıya açık durumda.

2009 Eylül ayında 14 ülkeden kritik öneme sahip kuruluşların 600 IT ve ağ güvenlik çalışanının katıldığı bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre çoğu kuruluşun ağı ve kontrol sistemleri düzenli olarak atak halinde. Yine bu araştırmalar doğrultusunda şu ana kadar saldırlar ile başa çıkmakta büyük oranda başarılı olan güvenlik sistemleri, bütçe kesintileri ve sürekli gelişen saldırı teknikleri karşısında güç kaybetmeye başladığı ortaya çıkıyor. Saldırıların çoğunluğunun finansal bilgi edinme yönünde olmasına rağmen, kritik öneme sahip kuruluşların kontrol merkezleri de saldırıya sıkça maruz kalıyor. Araştırmaya katılan çalışanların üçte biri bu saldırıların büyümekte olduğunu belirtirken, yüzde kırkı da gelecek sene içinde en az bir büyük çaplı saldırıya maruz kalmayı beklediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve halen devam etmekte olan Çin, ABD ve Google üçgenindeki siber saldırılarla ilgili gelişmeler, ABD merkezli şirketlerin önümüzdeki yıllarda Asya’daki yatırımları hakkında kararlarını etkileyeceği düşünülüyor. Siber saldırıların merkezi haline gelen Çin, Hindistan ve bazı Orta Doğu ülkeleri, gelecekteki internet güvenliği için giderek büyüyen kaygılar yaratmaya başladı.

PCTİME.COM.TR
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...