Jump to content

Sata Paketi Arıyorum


halilt

Recommended Posts

Bugüne kadar nlite ile xp cd sine eklediğim driverpacks net teki güncel sata sürücüleri (masstorage) ni sorunsuz olarak kullanıyordum.Ancak JHL90-91 anakartlı notebooklarda maviekrana düşüyorum (sata sürücü sorunu).Barışseven arkadaşımızın perfect xp siyle bu sorun yok.

Ancak ben kendi yaptığım Xp yi kurmak istiyorum.

Acaba driverpacks net teki hangi masstorage ( x86 için) paketini kullanmam lazım? Ya da başka bir adres..

Yardımcı olursanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Yazdıklarımı düzelteyim,barışseven in perfect xp si,morning in format XP si dahil hepsi HDD i görüp kuru tamamlamasına rağmen ilk masaüstü gelirken maviekrana düşüyor.

Kısacası bu cihazlara : XP kuramıyorum.(JHL90-91 serisi) Compal,arçelik vb firmalar kullanıyor.Üreticinin sitesinde yaptığım bir araştırmada XP kur için farklı bir bios ardından dos ta ahcı modunu disable veya enable etmek gerektiği şeklinde bir bilgiye rastladım..

Şu anki bioslarında raid ahci yi ayarlayabileceğimiz bir bölüm yok.Tamamen kısıtlı bir bios..Temel zaman ve boot ayarı dışında bi şeye müdahele edemiyorsunuz.

Kur un sonunda mavi ekrana düşmesi ahcide olduğunun göstergesi..Ancak bana gelen bu makinalardan birinde XP kuruluydu,demekki olabiliyor.Driverpacksnet teki son 9.01 massstorage i kullandığım halde hala olmaması neden?

Biosa müdahele etmek istemiyorum,(yetkili servisim-isterse yansın anakart problem değil )ama başkası yapabilmiş ben niye yapamıyorum ona sinir oldum..

ÖNEMLİ NOT: Bu cihazın xp kurulu HDD si elimde sağlam duruyor.Bu HDD i takıp kurulu XP üstünden sata driverı yedeklenebilir mi diğer driver yedeklemeler gibi..

Link to comment
Share on other sites

driver genıus ve my drivers kullanarak sataahci kontrollerini alıp ekledim bir cd ye ama elimdeki XP daha önce full sata paketi eklediğim için olmadı.Elimde sıfır da kalmadığı için mecbur ellenmemiş bir SP3 lü indirip baştan yapacağım veya USB flopy le ek aygıtla kura dahil edeceğim.Bu anakartlı cihazlardan henüz XP isteyen olmadı ama hazırlıklı olmak gerek..

Link to comment
Share on other sites

@halilt

Sürücü yedekleme programları, bazen dosyaları eksik yedekleyebiliyor. Dikkat etmelisin...

Daha önceden dediğim gibi mümkünse, internetten araştırıp bulman daha güzel olur..

Aslında DriverPacks - Mass Storage paketinde senin sürücülerin olabilir... Olmazsa DriverPacks - Mass Storagenin beta sürümleirni deneyebilirsin.

Tabi forumunda da bu konuyla ilgili büyük ihtimal bilgi vardır?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...