Jump to content

Tor Açığa çıktı


alcalmc
 Share

Recommended Posts

Burdan haber kaynağını dilinde okuyabilirsiniz.

Tor, web'de gezinmek ve internet üzerinden mesaj ya da veri alışverişi yapmak için tamamen anonim bir yol sağlamak üzere tasarlanmış bir katman ağıdır. "Darknet "in gizli dinleme ve gözetlemeden arınmış olduğu varsayılır, ancak becerikli kurumlar yine de bir şüphelinin gerçek kimliğine ulaşmak için soğan benzeri birçok katmanını aşabilir.

Alman haber kaynağı Tagesschau, yerel kolluk kuvvetlerinin tek bir soruşturmada dört şüpheliyi başarılı bir şekilde hedef aldığını, takip ettiğini ve tutukladığını bildirdi. Kanun kaçakları, fidye yazılım operasyonunu yönetirken ve sunucularında çocuk cinsel istismarı materyalleri (CSAM) barındırırken kimliklerini ve faaliyetlerini gizlemek için Tor kullandılar.

Müfettişler şüphelileri bir "zamanlama analizi" saldırısı kullanarak tespit etti. Görevliler zaman içinde çok sayıda Tor düğümünü doğrudan izleyerek darknet içinde gizlenmiş sunucular ile yerel internet bağlantıları arasında belirli bir bağlantı aradılar. Haber, kolluk kuvvetlerinin Tor'da gizlenmiş web sunucularını aktif olarak izlediğini doğruluyor.

Yetkililer soruşturmalarında dört kişiyi izledi ve sonunda bir fidye yazılımı grubuna ait Tor adresini ele geçirdi. Polis, kullanıcıların daha önce çalınan şifrelenmiş dosyaları paylaşmasını önlemek için trafiği yeni bir sayfaya yönlendirdi. Ardından araştırmacılar zamanlama analizi tekniklerini kullanarak CSAM'a ev sahipliği yapan ve "Boystown" olarak bilinen bir .onion hizmetini işleten "Andres G," adlı kişinin kimliğini ortaya çıkardı.

2024-09-20-image-11-j_1100.webp

Bir darknet hizmetinin arkasında kimin olduğunu ortaya çıkarmak kolay bir iş değildir ve yetkililer zamanlama analizi saldırılarıyla ilgili önemli ayrıntıları açıklamadılar. Tor Projesi geliştiricileri, Alman yetkililer tarafından izlenen bir şüphelinin Tor tabanlı, merkezi olmayan anlık mesajlaşma uygulaması Ricochet'in eski bir sürümünü kullandığını iddia ediyor.

Tor ekibi, Ricochet kullanıcısının bir koruma bulma saldırısı yoluyla "tamamen anonimleştirildiğini" söyledi. Eski Ricochet sürümü zamanlama analizine karşı koruma sağlamıyordu. Geliştiriciler bu eksikliği yeni bir uygulama çatalında (Ricochet-Refresh) ele aldılar. Bu sürüm tamamen korunmuştur ve darknet içinde özgürce sohbet etmek (ve dosya alışverişi yapmak) için daha iyi gizlilik sunar.

Geliştiriciler, kullanıcıların Onion hizmetlerine yalnızca Tor ağı içinden erişebileceğini, bu nedenle çıkış düğümlerinin izlenmesiyle ilgili herhangi bir tartışmanın yersiz olduğunu iddia ediyor. Son birkaç yıl içinde 2.000'den fazla yeni çıkış düğümünün çevrimiçi olmasıyla ağ her zamankinden daha sağlıklı. Bir "çıkış düğümü", bir kullanıcının clearnet'e geçmeden önce bağlandığı son gizli Tor düğümüdür ve bir İSS'nin bakış açısından iletişimin kaynağı olarak hareket eder.

Tor programcısı, "Birçoğunuz gibi biz de hala cevaplardan çok sorularla baş başa kaldık" dedi. "Ancak net olan bir şey var: Tor kullanıcıları web'e güvenli ve anonim olarak erişmek için Tor Browser'ı kullanmaya devam edebilirler."

Ben zaten kullanmamayı tercih edenlerdenim. Bence çok sakat!!!

Baksana Tor geliştiricileri "fidye yazılımı yapanlara, çocuk cinsel istismarı materyalleri bulunduranlara ben hala sizi saklarım... Ama bir üst ricochete geçin. İstediğiniz suçu işleyin ben sizi saklarım" diyor.

Edited by alcalmc
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Haber kaynağı olayı anlatırken yanlı bir şekilde aktarıyor; sanki Tor geliştiricileri şuçlulara hizmet sunmanın derdindeymiş gibi bir algı oluşturmak isteniyor.

Bazı haberlerin insanların tasvip etmeyeceği vakaları aktarma şekillerine baktığımda Devletlerin ve büyük şirketlerin penceresinden bakılarak aktarıldığını görüpte esas kaynağını merak edip bakmak istediğimde, haberi geniş kitlelere aktaran Ulusal-yerel veya Ana akım medya olsa bile ilk kaynağın internette yayınlanan bir makale olduğunu görüyorm.
Bu ne demek? olaki aktarılan haberde yalan yanlış ve çarpıtma fark edilirse sorumluluğu üzerlerinden atmaya yarıyor, fark edilmedi mi? o zaman algı çarpıtmaya devam.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

alcalmc, 52 dakika önce yazdı:

Bu Tor bloğundaki cevap, 

 

Öncelikle önemli bilişim-teknoloji haberlerini buraya aktarıp forum üyelerini haberdar etmen çok güzel ayrıca önceki mesajım sana yönelik değildi şöyle açıklayayım;

Tor ağı tüm vatandaşlarını denetim altında tutmak isteyen devletler olsun, özgür kişilerin yada toplulukların herşeyini bilip kendi çıkarına kullanmak isteyen şirketler olsun, yada suç örgütleri olsun tüm bu yapıların gözlerinden sakınıp, anonim kalmamıza yardımcı olan web ağıdır ve bağımsız bir vakıftır haliyle Tor'un başarısız olduğu algısını yaratıp itibarsızlaştırarak insanları bu ağı kullanmaktan uzaklaştırmayı amaçlayan bir haber sunumu yapmışlar ben buna dikkat çekmek için önceki mesajı yazmıştım ki senin yeni eklediğin Tor'un verdiği cevap teknik açıdan gayet açıklayıcı.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   1 member

×
×
  • Create New...