Jump to content

Hexed.it Online


alcalmc
 Share

Recommended Posts

Anasayfası :

https://hexed.it/help/index.html

Online Kullanım :

https://hexed.it/

Microsoft Mağaza Adresi :

https://apps.microsoft.com/detail/9pgqh18bwdsf?activetab=pivot%3Aoverviewtab&hl=tr-tr&gl=TR

HexEd.it  Kullanıcı Kılavuzu :

https://hexed.it/help/index.html

Spoiler

dNNi7qB.gif

HexEd.it ticari ve ticari olmayan kullanım için tamamen ücretsizdir.

HexEd.it ikili dosyaları herhangi bir yerde, herhangi bir işletim sisteminde, masaüstünde veya akıllı telefonda ve herhangi bir yazılım yüklemeden analiz eder ve düzenler. İhtiyacınız olan tek şey modern bir web tarayıcısı - Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Apple Safari, Microsoft Edge. Alman programcı Jens Duttke tarafından oluşturulmuştur.
Özel yazılım indirip kurmaya ya da 'taşınabilir' hale getirmek için USB belleklere veya ağ sürücülerine kopyalamak üzere yürütülebilir dosyalarla uğraşmaya gerek yoktur. Her durumda, masaüstünüzde veya ana ekranınızda bir simgeyi tercih ediyorsanız veya tarayıcı arayüzü olmadan daha yerel bir görünüm istiyorsanız, HexEd.it'i Google Chrome, Android ve iOS'ta bir web uygulaması olarak yükleyebilirsiniz. Buna ek olarak, HexEd.it Microsoft Store'da da mevcuttur.

HexEd.it fonksiyonlarına genel bakış:

    Mobil cihazlarda çalışır
    Masaüstü bilgisayar ya da akıllı telefon kullanıyor olmanız fark etmez. HexEd.it her yerde çalışır.
    Otomatik güncelleme
    HexEd.it web tabanlı olduğundan, internet bağlantınız varsa her zaman en son sürümü kullanırsınız. Güncellemeleri manuel olarak yüklemenize gerek yoktur.
    Çevrimdışı özelliği
    HexEd.it ilk ziyaretinizden sonra otomatik olarak indirildikten sonra, İnternet bağlantısı olmadan da kullanabilirsiniz. Burada kullanılan teknolojiye Service Workers adı verilir.
    Her şey yerel kalıyor
    Yerel dosya işleme: tüm dosya işleme yerel bilgisayarda gerçekleşir. HexEd.it verilerinizi sunucuya göndermez. Ayarlar: Ayarlarınız tarayıcınızda yerel olarak saklanır.

Güvenlik
Verilerinizin güvenliği benim için çok önemlidir. HexEd.it, HTTPS, çok sıkı bir İçerik Güvenliği Politikası (CSP) ve özellik politikası, Alt Site Bütünlüğü (SRI) ve İSS'lerden, proxy sunucularından ve tarayıcı uzantılarından gelen siteler arası komut dosyası ve ortadaki adam saldırılarını önlemek için çeşitli diğer teknikleri kullanır. Yüklü yazılımların aksine, tarayıcılar web uygulamalarının yeteneklerini kısıtlayarak ekstra bir güvenlik katmanı ekler. Örneğin, sadece açıkça seçtiğiniz dosyalar HexEd.it tarafından okunabilir, otomatik dosya üzerine yazma yoktur (pano etkileşimi sınırlıdır).
Temel dosya düzenleme fonksiyonları
Program ikili/onaltılık verileri düzenlenebilir onaltılık kodlara sahip hücrelerden oluşan bir ızgara olarak görüntüler. Metin gösterimi onaltılık kodların yanında gösterilir ve EBCDIC, IBM437, IBM866, ISO-8859-1 ila -16, KOI8-R/-U ve diğerleri dahil olmak üzere 50'den fazla farklı kodlamayı destekler. Burada veri girebilir, veri seçebilir, seçimleri kaldırabilir, dosyalara veri ekleyebilir, dosyalardan ikili verileri kaldırabilir ve dosyaları kaydedebilir/yükleyebilirsiniz. Değiştirilen veriler vurgulanır.

Az RAM'li bilgisayarlarda bile büyük dosyaları işleyin
HexEd.it birkaç terabayta kadar dosyaları işleyebilir. Dosyalarınız bellekte saklanmaz. Bu, görüntülenen verilerin doğrudan sabit sürücüden okunduğu anlamına gelir. Bu aynı zamanda büyük dosyaları açarken ve düzenlerken gecikme yaşanmayacağı anlamına gelir. Yüksek verimli algoritmalar kullanarak, o kadar RAM'iniz olmasa bile bellekte 10 GB'a kadar boyutta yeni dosyalar oluşturabilirsiniz.
Sınırsız geri alma/yineleme adımı
HexEd.it'in değişiklik geçmişi sadece tarayıcınızın yetenekleri ile sınırlıdır.
Çoklu belge arayüzü
Program ile aynı anda birden fazla dosyayı tek bir tarayıcı sekmesinde düzenleyebilirsiniz. Elbette, bir web uygulamasını paralel olarak birkaç tarayıcı sekmesinde veya penceresinde de açabilirsiniz.
Veri denetçisi
Veriler, 8/16/24/32/64 işaretli ve işaretsiz tam sayılar, 16/32/64 bit kayan noktalı sayılar (IEEE 754) ve ayrıca LEB128 ve çoklu tarih/saat formatları gibi çeşitli formatlarda yorumlanabilir. Ve tüm bunlar Little Endian (Intel formatı) ve Big Endian (Motorola formatı) olarak. Ek olarak, bit düzenleme de mümkündür.

Belirli verilerin aranması
Desteklenen tüm sayı tabanlı veri türlerinin yanı sıra onaltılık değerleri (joker karakterleri destekler) ve metni (UTF-8, UTF-16, EBCDIC , IBM437, IBM866, ISO-8859-1 ila -16, KOI8-R/-U ve çok daha fazlası dahil olmak üzere 50'den fazla farklı kodlamada) arayabilir.
Arama fonksiyonu adım adım veya tüm sonuçların bir listesini oluşturarak arama yapabilir (10.000 ofsete kadar).
Ofsetlere git / Yer imleri
Bir dosyayı analiz ederken, basitçe geri dönmek için ofsetleri hafızaya alabilirsiniz. Ayrıca bir ofset girebilir ve doğrudan ona atlayabilirsiniz.
Çoklu seçim desteği
Bir dosyada aynı anda birden fazla aralık seçebilir, örneğin bunları dışa aktarabilir veya silebilirsiniz.
Bayt ekleme/silme
İstediğiniz miktarda veri ekleyebilir ve silebilirsiniz.
Panodan yapıştır
Ctrl+V kullanarak veri yapıştırırken, yalnızca veri eklemek, verilerin üzerine yazmak veya yeni bir dosya oluşturmak isteyip istemediğinizi değil, aynı zamanda verilerin nasıl yorumlanması gerektiğini de seçebilirsiniz. Desteklenen türler arasında düz metin, onaltılık değerler, Base64, Base64url ve HexEd.it tarafından desteklenen tüm veri türleri bulunur.
Sürükle ve bırak
"Dosya aç" iletişim kutusunu kullanarak bir dosya açmak yerine, dosyaları programa sürükleyip bırakabilirsiniz.
Motorola S-Record ve Intel HEX dosyaları için destek
Program Motorola S-Record ve Intel HEX dosyalarının kodunu çözer ve kodlar. Tam düzenleme desteği ve dosyada depolanan aralıkları özelleştirme yeteneği dahil.

Kod parçacığı olarak dışa aktarma
Verileri diğer yazılımlarda veya programlama dillerinde doğrudan kullanıma izin veren formatlarda dışa aktarın. Desteklenen formatlar arasında CSV, düz veri, C, JavaScript (ES6), Python, Rust ve TypeScript bulunur.
Paylaşım için HexEd.it URL'si olarak dışa aktarın
Daha küçük dosyalar (birkaç yüz KB'a kadar) veya dosya aralıkları HexEd.it URL'si olarak başkalarıyla paylaşılabilir. Veriler LZJB ile sıkıştırılacak ve mümkün olan en kısa URL'yi elde etmek için Base64 ile kodlanacaktır. Kısaltılmış HexEd.it URL'sinin bir parçası olarak dahil edilirler, böylece istemcide kalırlar ve HexEd.it sunucusuna gönderilmezler. Ek olarak, daha da kısa URL'ler için URL kısaltma hizmetleri (is.gd ve v.gd) desteklenir.
Dosya formatını tanımlama
Bir dosyanız var ama ne tür olduğunu bilmiyor musunuz? Hiç sorun değil! Uygulama, 13.000'den fazla dosya türünü algılayan yerleşik dosya formatı tanımlama özelliğine sahiptir.
Veri analizi ve istatistikler için histogram
Verilerinizden istatistiksel bilgileri hesaplama olanağı sunar. Tanımlayıcı istatistiklere (ortalama, medyan, örnek varyansı, standart sapma, minimum değer, maksimum değer, ortalama) ek olarak entropi analizi de yapabilirsiniz.
Histogram, tüm dosya veya tek tek alanlar için bayt/karakter dağılımını grafiksel olarak gösterir. Çoklu seçimler de desteklenir.

Dosya özeti oluşturucu
BLAKE2b, BLAKE2s, BLAKE3, CRC32, CRC32C, MD4, MD5, RIPEMD-160, SHA-1, SHA-2 (SHA-224, SHA-256, SHA-384, SHA -512) destekleyen yerleşik bir dosya özet üretecine sahiptir, SHA-3 (SHA3-224, SHA3-256, SHA3-384, SHA3-512), Keccak (Keccak-224, Keccak-256, Keccak-384, Keccak-512), xxHash (xxHash32, xxHash64) ve HMAC (tüm bu algoritmalarla). Karma oluşturucu, yoğun şekilde optimize edilmiş algoritmalar kullanır ve üstün performans için WebAssembly tabanlıdır.
Dosya kısayollarını arama
Dosya Kısayol Arama işlevi tarafından oluşturulan kısayolu kullanarak, söz konusu dosyayı yüklemeden çeşitli web platformlarında arayabilirsiniz. Desteklenen platformlar arasında Google Search, VirusTotal MetaDefender Cloud, BitBaan MALab ve Hybrid Analysis bulunmaktadır.

Arayüz özellikleri:

    Çok dillidir
    Tamamen çok dillidir. Sağdan sola yazılı diller de dahil olmak üzere 40'tan fazla dile çevrilmiştir. Birlikte verilen çeviri aracı, herkesin kullanıcı arayüzünü herhangi bir dile çevirmesine olanak tanır.
    Renk temaları
    Koyu, açık ve yüksek kontrast modları arasında seçim yapabilirsiniz. Varsayılan ayar sistem yapılandırmanıza bağlıdır.
    Gelişmiş biçimlendirme seçenekleri
    Yalnızca sütun sayısını ve bayt gruplamasını değil, aynı zamanda stilleri de gereksinimlerinize uyacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Kontrol karakterlerini nokta olarak mı (onaltılık düzenleyicinin normal davranışı) yoksa Unicode kontrol görüntüleri olarak mı görmek istediğinize veya Hex ve ASCII'yi birleştiren kompakt bir ikili gösterim olan HexII görselleştirmeyi kullanmak isteyip istemediğinize kendiniz karar verin. Onaltılık yerine sekizlik ofsetleri mi tercih ediyorsunuz? Sorun değil, binary, octal, decimal ve hexadecimal seçin!

Tam klavye kontrolü
Tüm uygulama klavye kısayolları kullanılarak kontrol edilebilir.
Ayarlanabilir yakınlaştırma seviyesi
Tarayıcının yerleşik yakınlaştırma işlevleriyle, sizin için çok küçükse yazı tipi boyutunu kolayca artırabilirsiniz.
Yazdır
Görüntülemekte olduğunuz verileri yazdırmak için tarayıcının yerleşik yazdırma işlevlerini kullanın.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...