Jump to content

Windows 10 Içinde Beta Kanalı Açıldı


alcalmc
 Share

Recommended Posts

Merhaba Windows Insider'lar,

Geçen yılın sonunda, herkesin mevcut Windows bilgisayarından maksimum değeri alabilmesini sağlamak için Windows 10 yaklaşımında bir değişiklik yaptığımızı duyurmuştuk. Windows 10'a gerektiğinde yeni özellikler ve daha fazla iyileştirme getirmek için Windows Insider'larla aktif özellik geliştirme yapabileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Bu nedenle bugün, şu anda Windows 10 kullanan Windows Insider'lar için Beta Kanalını açıyoruz. Bu sayede Windows 10, sürüm 22H2 için yeni özellikleri tüm Windows 10 müşterilerine sunmadan önce Insider'larla deneyebileceğiz.

Bugün Windows 10'da bir Insider üyesiyseniz ve Windows 10 için yeni özellikler çıktığında bunları denemek istiyorsanız, Beta Kanalına katılmanızı veya geçiş yapmanızı öneririz. Bunu Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Insider Programı'na gidip Insider Kanallarının tam listesini görmek ve genişletmek için mevcut Insider Kanalı seçimine tıklayarak ve Beta Kanalı'nı seçerek yapabilirsiniz.


Beta Kanalının kırmızı kare ile vurgulandığı 4 Insider Kanalının tümünü gösteren Windows Insider Programı ayarları sayfası.
Windows 11 için minimum sistem gereksinimlerini karşılayan bir Windows 10 bilgisayarındaki Insider'lar için:

Beta Kanalına katıldığınızda sizi otomatik olarak Windows 11'e yükseltmeyeceğiz. Windows 11 yükseltmesi, hazır olduğunuzda yükseltmeyi seçebileceğiniz isteğe bağlı olarak sunulacaktır.
Kanarya veya Geliştirme Kanallarına geçiş yapabileceksiniz, ancak bunu yaparken bilgisayarınızı bu kanallar için en son Windows 11 yapısına yükseltecektir.
Kanarya veya Geliştirme Kanallarına geçerseniz, Windows 10'a geri dönmek için küçük bir pencereniz olacaktır, ancak bu pencere kapandığında, Beta Kanalına ve/veya Windows 10'a geri dönmenin tek yolu temiz bir Windows yüklemesi yapmak olacaktır.
Windows 10 bilgisayarında Windows 11 için minimum sistem gereksinimlerini KARŞILAMAYAN Insider'lar için:

Kanarya veya Geliştirme Kanallarına geçiş seçeneklerini göremeyeceksiniz çünkü bu kanallar yalnızca Windows 11 Insider Preview yapıları içindir.
Windows 10 destek sonu tarihi olan 14 Ekim 2025 değişmemiştir. Windows 10 bilgisayarınızda Beta Kanalına katılmanız bu durumu değiştirmez. Windows 10 için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi programı hakkında daha fazla bilgi için buradaki blog gönderisine bakın.
Beta Kanalı'ndaki birçok özellik, Kontrol Özelliği Sunumu teknolojisi kullanılarak, Insider'ların bir alt kümesinden başlanarak ve bu kanaldaki herkese sunulmadan önce nasıl olduklarını görmek için geri bildirimleri izledikçe zaman içinde artarak sunulacaktır. Beta Kanalında yer alan ve özelliklerin kademeli olarak ilk size sunulmasını isteyen Insider'lar, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update aracılığıyla en son güncellemeleri almak için geçişi AÇIK konuma getirebilirler. Zaman içinde, geçiş açık olan herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu geçişi kapalı tutarsanız, yeni özellikler hazır olduklarında zaman içinde kademeli olarak cihazınıza sunulacaktır.

Beta Kanalına gönderdiğimiz Windows 10 sürümlerinde yer alan özellikler ve deneyimler, farklı konseptleri denediğimiz ve geri bildirim aldığımız için hiçbir zaman yayınlanmayabilir. Özellikler zaman içinde değişebilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir ve Windows Insider'ların ötesinde asla yayınlanmayabilir. Bu özelliklerden ve deneyimlerden bazıları, hazır olduklarında herkes için Windows 10 güncellemelerinde görünebilir.

Windows 10 bilgisayarınızı bugün Beta Kanalına seçtikten sonra, henüz yeni bir yapı almayacağınızı lütfen unutmayın. Önümüzdeki haftalarda sizin için yeni bir yapı hazırlayacağız.

Insider Preview 4 Kanal hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

Kaynak

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...