Jump to content

Microsoft Geri çağırma özelliği


 Share

Recommended Posts

Microsoft, AI Geri Çağırma özelliğini varsayılan olarak devre dışı bırakmalıdır. Veriler kötü amaçlı yazılımlar ve saldırganlar için bir hedef haline gelebileceğinden, çalışması kullanıcı gizliliğini tehdit eder

Вот почему Microsoft должна отключить функцию Recall по умолчанию

 

Windows 11'deki yeni özelliği, bu yıl resmi olarak piyasaya sürüldüğünde varsayılan olarak etkinleştirilecek. Her beş saniyede bir PC'lerin ekran görüntülerini otomatik olarak alacaktır.

8tTd6BDkqgg5pWeTnrssPE-1500-100.jpg

AI, varsayılan olarak ekranda görüntülenen hemen hemen her şeyi yakalayacaktır. Bunun tek istisnası, birkaç popüler tarayıcının özel modlarındaki etkinliktir. Kullanıcılar belirli uygulamalara erişimi engelleyebilir, ancak bunun için manuel yapılandırma gerekir.

Microsoft'a göre, anlık görüntü verileri yalnızca yerel olarak depolanır. Ayrıca, kullanıcı oturum açmadığında korunurlar. Ancak, bir kullanıcı oturum açtığında, veriler sistem ve yönetim hesapları tarafından kullanılabilir.

Bu, Geri Çağırma verilerini Windows sistemlerine yönelik saldırılar için en çekici hedef haline getirir. İşte nedeni:

Bu özellik, aşağıdakiler de dahil olmak üzere özel tarayıcılardaki etkinlikler dışındaki tüm etkinlikleri yakalar:

  • Banka web sitelerindeki hesap listeleri gibi finansal belgeler.
  • Özel e-posta programlarında, uygulamalarda veya internette normal gezinme sırasında açılan tüm e-postalar.
  • Gizli modda açılanlar dışında ziyaret edilen tüm web siteleri.
  • Tor Browser üzerindeki tüm etkinlikler.
  • Bilgisayarınızdaki tüm etkinlikleriniz: video izlemek, belge açmak, oyun oynamak, görüntülü sohbet, mesajlar ve kendi kendini imha eden mesajlar, kişiler ve daha fazlası.
  • İnternetteki ve başka yerlerdeki hesaplar.
  • VPN üzerinden etkinlik.
  • P2P etkinliği.

Bu bilgiler saldırganlar için son derece değerlidir.

 
Microsoft, yükleme sırasında Geri Çağırma özelliği hakkında ne diyor?

Şu anda Windows 11, kullanıcıya cihazda Geri Çağırma özelliğinin etkinleştirildiğini bildiriyor. Bu, sistemin ilk kurulumu sırasında gerçekleşir. Sayfada Geri Çağırma'yı devre dışı bırakma seçeneği yoktur.

windows-11-recall-setup.png

Kurulum tamamlandıktan sonra ayarları açma seçeneği vardır, ancak özellikle kontrol edilmesi gerekir. Birçok kullanıcı, kurulumu daha hızlı tamamlamak ve bilgisayarı kullanmaya başlamak istedikleri için muhtemelen bu adımı atlayacaktır.

xNpUmFz3jWx4rr7PJMsr5E-1500-100.jpg

Her durumda, bu seçeneği seçenler, özelliği tamamen devre dışı bırakma seçeneği de dahil olmak üzere Geri Çağırma'yı yapılandırabilecekleri ayarlara gideceklerdir.

Microsoft'un kurulum sırasında reddetme seçeneği eklemek gibi bu işlemi değiştirme olasılığı olsa da, bu noktada hiçbir şey doğrulanmadı. Bu olsa bile, birçok kullanıcı muhtemelen özelliği etkin bırakacaktır.

Microsoft, Geri Çağırma işlevini varsayılan olarak gri yapmalıdır

Windows kullanıcılarının Geri Çağırma özelliğinin, yeteneklerinin ve sistemde kullanmanın etkilerinin farkında olması gerekir. Bazıları için yararlı olsa da, o kadar "işgalci" bir özelliktir ki, yalnızca istendiğinde etkinleştirilmelidir.

Kötü amaçlı yazılım şüphesiz Geri Çağırma verilerini hedef alacaktır. Bu veriler, kullanıcının varsayılan cihazda son üç aydaki tüm etkinliğini gösterir. Bu, kullanıcının hayatı hakkında samimi bilgi almanızı sağlar.

Bununla birlikte, yukarıdakilerle bile, Microsoft'un en iyi AI özelliklerinden birini isteğe bağlı hale getirmesi pek olası değildir. Yetersiz kullanım kesinlikle "doğumdan hemen sonra ölecek" bir özelliğe dönüştürecektir.

Ne düşünüyorsun? Cihazlarınızda Geri Çağırma gibi bir özellik kullanacak mısınız?

  • Like 5
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Yazar şöyle demiş :

Recall Remover, Windows Recall Uygulamasını kaldırır. ARM ve 64 bit PC üzerinde çalışır.

bu yardımcı program yakında geliyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

GPO'da User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows AI 

Turn off Saving Snapshots for Windows değerini açabilirsiniz kapatmak için.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Microsoft, yapay zekaya özel Windows PC'si Copilot+ PC'de kullanıcıların bilgisayarlarındaki tüm çalışma ve görüntüleme geçmişlerini kaydetmelerine ve aramalarına olanak tanıyan Recall özelliğini duyurdu. Bir güvenlik araştırmacısı ve beyaz şapkalı hacker olan Alex Hagena, bu 'Recall'ın dizüstü bilgisayarda kaydettiği tüm bilgileri otomatik olarak çıkaran ve görüntüleyen bir demo aracı olan TotalRecall'ı yayınladı.

GitHub - xaitax/TotalRecall: Bu araç, Windows 11'deki Geri Çağırma özelliğinden verileri çıkarır ve görüntüler, bilgisayarınızın etkinlik anlık görüntüleri hakkındaki bilgilere erişmenin kolay bir yolunu sağlar.

Windows 11 Recall bunların hepsini yerel olarak şifrelenmemiş bir SQLite veritabanına kaydeder ve ekran görüntüleri bilgisayarda "C:\Users\$USER\AppData\Local\CoreAIPlatform.00\UKP\{GUID}" içinde saklanır, Tüm görüntüler ". \.ImageStore\" içinde saklanır ve tüm görüntüler ".

TotalRecall, Arm işlemcili bir Copilot+ PC üzerinde çalışan ve veritabanını ve ekran görüntülerini kopyalamanıza, veritabanını analiz etmenize ve ardından verileri tarihe veya dizeye göre aramanıza olanak tanıyan bir araçtır. Arama OCR işlevini kullanır, bu nedenle görüntü metin dizeleri içerse bile arama yapmak mümkündür.

01_m.png

TotalRecall ayrıca, pencerelerin ve yakalanan görüntülerin sayısı gibi çıkarılan verilerin bir özetini de oluşturur. Ek olarak, bir metin dosyasında yakalanan tüm verileri ve arama sonuçlarını listeleyen ayrıntılı bir rapor oluşturur.

02_m.png

Hagena'ya göre Recall tarafından işlenen veriler şifreleniyor ancak PC'nizde oturum açıp Recall uygulamasını çalıştırdığınızda şifresi otomatik olarak çözülecek. Bu nedenle Hagena , kullanıcı adı ve şifreleri otomatik olarak çalan bir  Geri Çağırma özelliğini destekleyecek şekilde değiştirilmesi durumunda ona kolaylıkla erişilebileceğine dikkat çekiyor .

Microsoft, Geri Çağırma verilerine yalnızca ilgili kullanıcının erişebileceğini belirtse de Hagena, aynı cihazdaki başka bir kullanıcı hesabının veritabanına eriştiğinin kanıtlanabileceğini söylüyor. Hagena ayrıca veri çıkarmayı otomatikleştiren ve anında arama için veritabanını çevrimiçi olarak yükleyen bir web sitesi kurduğunu iddia ediyor, ancak ayrıntıları yalnızca Microsoft'u bilgilendirdikten sonra Microsoft'a vereceğini söyledi.
Sayın Hagena, Microsoft'un Recall'ın son derece güvenli olduğu yönündeki yanıltıcı iddialarını eleştiriyor ve Copilot+ PC'yi kurumsal kullanıma sunarken, veri sızıntısını önlemek için varsayılan olarak etkin olan Recall'ın kapatılması gerektiğini söylüyor.

Hagena, "Bence Microsoft, Recall'ı geri çağırmalı ve onu amaçlandığı gibi çalışacak şekilde yeniden çalışmalı ve daha sonraki bir tarihte kullanıma sunmalıdır" dedi. "Aynı zamanda bu duruma yol açan dahili kararları da gözden geçirmeliler. Çünkü bu olmamalı. olmak.''

`` Total Recall '' adının  bilim kurgu kısa öyküsü ``  uyarlanan `  '' filmine bir gönderme olduğu öne sürüldü .

Please register to see this content.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
alcalmc, 9 dakika önce yazdı:

Sanırım evet. Ama ne yapacakları belli olmaz. 24H2 yi dağıtımı kesmişlerdi, bu hafta sonu yeniden başladılar. 

Türkçe windows var recall diye aratıyorum bulamıyorum ondan sordum . teşekkürler. Ekran görüntüsü tarzı bişey çıkıyor ama o dğeil herhalde

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...