Jump to content

Intel ilk kez bir Türk şirketine ortak olacak


BrightBlade

Recommended Posts

Intel ilk kez bir Türk şirketine ortak olacak

04BDDB6CCF100C4BADFD1EBEb.jpg

Dünyanın en büyük mikro işlemci üreticisi Intel, Türkiye'ye ilk teknoloji yatırımını yapıyor. Sanko Holding'in telekom şirketi Argela'ya ortaklık için Intel teklif verdi. Görüşme sürüyor.

Türkiye'de ilk kez bir teknoloji şirketine dünya devi bir firma yatırım yapmak için teklif verdi. Intel, Sanko Holding'e ait telekom altyapısı ve servislerini tasarlayıp uygulamaları hazırlayan Argela'ya ortaklık teklif etti. Intel'in büyüme potansiyeli görerek yatırım yapmak istedigi Argela mobil ve sabit telekom altyapıları için ürün ve çözüm geliştiriyor. Argela'yı kuran Bülent Kaytaz ve ekibine Intel'den ortaklık teklifi geldiği, şirketin önemli denetim aşamalarından geçtiği, sadece hukuki işlemler ve sözleşme detaylarının konuşulduğu iddia ediliyor. Şirketin yüzde 20'lik hissesi için 20 milyon doların üstünde değer biçildiği söyleniyor. Intel'e yakın kaynaklar iki taraf arasında görüşmelerin devam ettiğini, 2007'nin ikinci yarısına kadar görüşmelerin sonuçlanmasının beklendiğini bildirdiler.

HIZLI

BÜYÜDÜ

Intel'in yatırım şirketi özellikle büyümeye açık şirketlere yatırım yapıyor. Argela`nin Intel'in ortak olmasıyla özellikle yurtdışında daha büyük bir müşteri potansiyeli elde etmesi bekleniyor. Avea ve Turkcell Argela'nın müşterilerinden biri. Şirketin yönetim kadrosunun bir bölümü uzun bir dönem Telsim için çözüm geliştiren Oksijen'den ayrılmıştı. Sanko Holding 2,5 yıl önce yatırım yaptığı Argela'nın getirisi oldukça büyük oldu. Şirket Turkcell, Avea gibi Türk şirketlerine ve yurtdışındaki birçok telekom operatörüne yeni ve yenilikçi altyapı servislerini hazırlıyor.

İLK ŞİRKET OLACAK

Intel bu yılın başında 50 milyon dolarlık risk sermayesi fonunu Intel Capital girişimi çerçevesinde Türkiye ve Mısır'da kullandıracağını açıklamıştı. Intel'in risk sermayesi fonu olan Intel Capital, bilgi işlem, ağ ve kablosuz iletişim gibi farklı pazarlarda donanım, yazılım ve servis şirketlerine yatırım yapıyor. Intel Capital, 1991'den beri 30'dan fazla ülkede yaklaşık bin şirkete 4 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Başlangıçtan bu yana portföydeki 160 kadar şirket başka şirketler tarafından satın alındı ve 150 kadarı da dünyanın çeşitli yerlerinde halka açıldı. Intel Capital, 25 kadar ülkede yatırım yöneticileri çalıştırıyor. Intel Capital, sadece geçen yıl yatırımlarının yüzde 40 kadarını ABD dışına yaparak, 110 kadar anlaşmaya 130 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

Argela künyesi

Faaliyet alanı: Mobil ve sabit telekom altyapıları ve servisleri.

Çalışan Sayısı: 80 Yıllık

Cirosu: 10 milyon dolar

Sabah.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...