Jump to content

Windows 11: Sorunlar-Çözümler-Güncel Bilgi


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

alias007, 04.10.2024 - 04:35 yazdı:

Merhabalar, 

Windows 11 24H2 sürümünü "Windows Update" den bekleyenler ve halen gelmeyenler için alttaki yöntemi kullanarak "Windows Update" den güncellemenin gelmesini sağlayabilirsiniz.
Bu yöntem Pro ve Enterprise çalışıyor ama diğer sürümlerde de denemek lazım.

Arama kısmına gpedit.msc veya grup ilkesini düzenleme yazın.
"yerel grup ilkesi düzenleyicisi" ekranı çıkacak. Bu ekranın sol tarafındaki bölmeden sırasıyla " Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update > Windows Update tarafından sunulan güncellemeleri yönetin > Hedef Özellik Güncelleştirmesi sürümünü seç " kısmına geliniz.

Açılacak ekranda (Resimdeki ekran) "Etkin" i işaretleyip sol alt taraftaki "Seçenekler" kısmında üst sekmeye "Windows 11" alt sekmeye "24H2" yazınız. "Uygula" ve "Tamam" deyip çıkabilirsiniz.

Ardından "Windows Update" i açarak "Güncelleştirmeleri Denetle" ye tıkladığınızda yeni sürüm 24H2 indirmek için karşınıza çıkacaktır.

W11_24H2.jpg.c7c37fd24b16a6dcc8a27ca973b668b5.jpg

Bende olmuyor.Kurarken TPM yı rüfus ile atladığım için olabilir mi

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 sürüm 24H2'deki (Yapı 26100) Sürüm Önizleme Kanalı'nda Windows 11 Build 26100.2152'yi ( KB5044384) Insider'lara sunuyoruz .

Aşağıda bu güncellemenin parçası olarak dahil edilen yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin iki bölüme ayrılmış bir özeti bulunmaktadır: kademeli dağıtım ve normal dağıtım. Parantez içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişikliğin öğesini veya alanını belirtir.

Kademeli dağıtım

Aşağıdaki özellikler ve iyileştirmeler kademeli olarak kullanıma sunulacağı için tüm kullanıcılar için mevcut olmayabilir  . Parantez içinde kalın olarak gösterilen metin, belgelenen değişiklik alanını gösterir.

  • [Başlat menüsü] Yeni! Mobil cihazınızdaki içeriklere doğrudan PC'nizdeki Başlat menüsünden erişebilirsiniz. Bu özelliği kullanarak cihazınızın pil durumunu ve bağlantısını görüntüleyebilir, sesli mesajlarınıza, aramalarınıza ve fotoğraflarınıza erişebilir ve cihazınızdaki en son etkinliklerle kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu özelliği yalnızca Phone Link kullanarak zaten bağlı olan Android kullanıcıları alabilir. iOS desteği daha sonra gelecektir. Bu özelliği yönetmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat'a gidin .
  • [Bildirimler] Yeni! Artık belirli uygulamalardan gelen bildirimleri kapatma önerilerini durdurabilirsiniz. Bildirimdeki üç noktayı (…) seçin ve kapatın. Ayrıca Ayarlar > Sistem > Bildirimler'e gidip oradan da kapatabilirsiniz. Gönderenler listesinde “Bildirim Önerileri”ni arayın. Bir giriş, yalnızca bir bildirim aldıktan sonra listede görünecektir.
  • [Windows Sandbox İstemci Önizlemesi] Yeni! Bu güncelleştirme Windows Sandbox İstemci Önizlemesini ekler. Bu önizleme, çalışma zamanı pano yönlendirmesi, ses ve video girişi denetimi ve çalışma zamanında ana bilgisayarla klasör paylaşımı içerir. Bunlara erişmek için uygulamada sağ üstte bulunan üç noktayı (…) seçin. Bu önizleme ayrıca bir komut satırı desteği sürümü içerir. (Komutlar zamanla değişebilir). Daha fazla bilgi edinmek için exe –help komutunu kullanın. Bu uygulama için yeni güncelleştirmeleri Microsoft Store'da bulabilirsiniz.
  • [Sanal sabit disk (VHD/VHDx)] Yeni! Bu güncelleme Ayarlar'a sanal sabit diski ayırma düğmesi ekler. VHD veya VHDx'inizin özelliklerinde Ayarlar > Sistem > Depolama > Diskler ve Birimler'e gidin .
  • [Wi-Fi parolası iletişim kutusu] Yeni! İletişim kutusu artık Windows 11 görsel tasarımına sahip. Ayarlar >  ve internet'e gidin .

Normal dağıtım

Bu güncelleme, bu güncellemenin bir parçası olarak sunulan aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir. Parantez içinde kalın olarak gösterilen metin, belgelenen değişiklik alanını gösterir.

  • [Copilot tuş ayarları]  Yeni!  Klavyedeki    yapılandırabilirsiniz  . Yeni cihazlarda, tuş Copilot uygulamasını açar. Microsoft Entra Kimliği kullanarak hesabınızda oturum açarsanız, tuş M365 uygulamasını açar. Tuşun farklı bir uygulamayı açmasını sağlayabilir veya Arama'yı açabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar  >  Kişiselleştirme  >  Metin girişi'ne gidin . Tuşun farklı bir uygulamayı açmasını sağlamak için, uygulama imzalanmış bir MSIX paketinde olmalıdır. Bu, uygulamanın sizi güvende tutmak için güvenlik ve gizlilik standartlarını karşılamasını sağlar. Bilgisayarınızın klavyesinde bir Copilot tuşu yoksa, bu ayarı değiştirmek hiçbir işe yaramaz.
  • [Kullanıcı arayüzü (UI)] Düzeltildi: Belirli uygulamaları çalıştırdığınızda kullanıcı arayüzünün bazı bölümlerini görüntüleyemiyorsunuz.
  • [HTML Uygulamaları (HTA)] Düzeltildi: HTA isteğe bağlı bileşenleri (OC) artık ARM64 Windows PE'de.
  • [Canlı çekirdek hata ayıklama dosyaları (dökümler)] Düzeltildi: win32kbase.sys, olmaması gerektiği halde canlı çekirdek hata ayıklama dosyaları oluşturuyor.
  • [Winlogon] Düzeltildi: Kapatma sırasında bir durdurma hatası oluşuyor.
  • [Windows Kernel Güvenlik Açığı Olan Sürücü Engelleme Listesi dosyası (DriverSiPolicy.p7b)] Düzeltildi: Bu güncelleme, Kendi Güvenlik Açığı Olan Sürücünüzü Getirin (BYOVD) saldırıları için risk altında olan sürücülerin listesine ekleme yapar.
  • [Web üzerinden oturum açma] Düzeltildi: Ekran yanıt vermeyi durdurduğu için web üzerinden hesabınıza oturum açamıyorsunuz.
  • [sfc /scannow komutu] Düzeltildi: Komutu her çalıştırdığınızda hatalar alıyorsunuz.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

Spoiler

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 sürüm 23H2'deki (Yapı 22631) Sürüm Önizleme Kanalında Windows 11 Build 22631.4387'yi ( KB5044380) Insider'lara sunuyoruz . 

Aşağıda bu güncellemenin parçası olarak dahil edilen yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin iki bölüme ayrılmış bir özeti bulunmaktadır: kademeli dağıtım ve normal dağıtım. Parantez içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişikliğin öğesini veya alanını belirtir.

Kademeli dağıtım

Aşağıdaki özellikler ve iyileştirmeler kademeli olarak kullanıma sunulacağı için tüm kullanıcılar için mevcut olmayabilir  . Parantez içinde kalın olarak gösterilen metin, belgelenen değişiklik alanını gösterir.

  • [Başlat menüsü]
    • Yeni! Mobil cihazınızdaki içeriklere doğrudan PC'nizdeki Başlat menüsünden erişebilirsiniz. Bu özelliği kullanarak cihazınızın pil durumunu ve bağlantısını görüntüleyebilir, sesli mesajlarınıza, aramalarınıza ve fotoğraflarınıza erişebilir ve cihazınızdaki en son etkinliklerle kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu özelliği yalnızca Phone Link kullanarak zaten bağlı olan Android kullanıcıları alabilir. iOS desteği daha sonra gelecektir. Bu özelliği yönetmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat'a gidin .
    • Yeni! “Tüm uygulamalar”ın yeni adı “Tümü” oldu.
  • [Gamepad klavyesi] Yeni! Bu güncelleme, ekran klavyesi için yeni bir Gamepad klavye düzeninin kullanıma sunulmasını başlatıyor. Bununla birlikte, Xbox kontrol cihazınızı kullanarak ekranda hareket edebilir ve yazabilirsiniz. Düğme hızlandırıcıları da mevcuttur; bunlar arasında geri alma için X düğmesi ve boşluk çubuğu için Y düğmesi bulunur. Daha iyi hareket desenleri için, klavye tuşları dikey olarak hizalanmıştır.
  • [Bildirimler] Yeni! Artık belirli uygulamalardan gelen bildirimleri kapatma önerilerini durdurabilirsiniz. Bildirimdeki üç noktayı (…) seçin ve kapatın. Ayrıca Ayarlar > Sistem > Bildirimler'e gidip oradan da kapatabilirsiniz. Gönderenler listesinde “Bildirim Önerileri”ni arayın. Bir giriş, yalnızca bir bildirim aldıktan sonra listede görünecektir.
  • [Ayarlar] Yeni! Kişiye Özel Deneyimler artık Kutudan çıkar çıkmaz deneyimde kişiselleştirilmiş teklifler (OOBE). Bunu Öneriler ve teklifler sayfasında bulabilirsiniz. Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik bölümüne gidin . Burada, Windows'u geliştirmek için cihazınız hakkında veri gönderen ayarı kapatabilirsiniz.

Normal dağıtım

Bu güncelleme, bu güncellemenin bir parçası olarak sunulan aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir. Parantez içinde kalın olarak gösterilen metin, belgelenen değişiklik alanını belirtir.

  • [Copilot tuş ayarları]  Yeni!  Klavyedeki  
    Please register to see this content.
      yapılandırabilirsiniz  . Yeni cihazlarda, tuş Copilot uygulamasını açar. Microsoft Entra Kimliği kullanarak hesabınızda oturum açarsanız, tuş M365 uygulamasını açar. Tuşun farklı bir uygulamayı açmasını sağlayabilir veya Arama'yı açabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar  >  Kişiselleştirme  >  Metin girişi'ne gidin . Tuşun farklı bir uygulamayı açmasını sağlamak için, uygulama imzalanmış bir MSIX paketinde olmalıdır. Bu, uygulamanın sizi güvende tutmak için güvenlik ve gizlilik standartlarını karşılamasını sağlar. Bilgisayarınızın klavyesinde bir Copilot tuşu yoksa, bu ayarı değiştirmek hiçbir işe yaramaz.
  • [Pil kullanımı] Düzeltildi: Bir cihaz Modern Bekleme modundayken çok fazla pil gücü kullanıyordu.
  • [Microsoft Teams] Düzeltildi: Outlook toplantı hatırlatıcısını seçtiğinizde Teams toplantılarına katılmanızı engelleyen sorun.
  • [vmswitch] Düzeltildi: Bir vmswitch bir durdurma hatasını tetikler. Bu, bir sanal makinede (VM) iki sanal anahtarla Yük Dengeleme ve Devralma (LBFO) takımını kullandığınızda meydana gelir. Bu durumda, bir sanal anahtar tek kök Giriş/Çıkış sanallaştırmasını (SR-IOV) kullanır.
  • [Toplayıcı kümeleri] Düzeltildi: Başlatma sırasında veya küme etkinken bir istisna oluştuğunda düzgün bir şekilde kapanmıyorlar. Bu nedenle, bir toplayıcı kümesini durdurma komutu yanıt vermeyi durduruyor.
  • [Ürün etkinleştirme telefon numaraları] Düzeltildi: Bu güncelleme, çeşitli bölgeler için yeni telefon numaraları ekler.
  • [Çok Fonksiyonlu Yazıcı (MFP)] Düzeltildi: USB kablosu kullanarak bağlandığınızda, istediğiniz halde belirli bir ağ komut metnini yazdırıyor.
  • [Ülke ve Operatör Ayarları Varlığı (COSA)] Düzeltildi: Bu güncelleme, belirli mobil operatörler için profilleri güncel hale getiriyor.
  • [İş İçin Windows Hello] Düzeltildi: Kimlik bilgileri ekranında "PIN'imi unuttum" bağlantısını seçtiğinizde PIN sıfırlama çalışmıyor.
  • [Windows Kernel Güvenlik Açığı Olan Sürücü Engelleme Listesi dosyası (DriverSiPolicy.p7b)] Düzeltildi: Bu güncelleme, Kendi Güvenlik Açığı Olan Sürücünüzü Getirin (BYOVD) saldırıları için risk altında olan sürücülerin listesine ekleme yapar.
  • [WebView2 uygulamaları] Düzeltildi: Xbox 360 ve Bluetooth denetleyicilerinden gelen girişi algılamıyorlar.
  • [Bluetooth] Düzeltildi: Bir uygulama, bir cihazdaki bellek sızıntısı nedeniyle yanıt vermeyi durdurdu.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

bkrydn68, 13 saat önce yazdı:

Bende olmuyor.Kurarken TPM yı rüfus ile atladığım için olabilir mi

Merhaba TMP'den dolayı mı maalesef bir fikrim yok. Ben update'den yükleyip güncellediğim de fark ettim ki bir bakıma temiz kurulum yapmadan eski sistemin üzerine kurulma tarzında olmuş. Çünkü Windows.old klasörü oluşturuyor. Kısacası update den beklemenin bir anlamı yok. Sıfır format atmak istemiyorsanız ayarlarınızı koruyarak 24H2 ISO ile kurulum yapabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

alias007, 8 saat önce yazdı:

Merhaba TMP'den dolayı mı maalesef bir fikrim yok. Ben update'den yükleyip güncellediğim de fark ettim ki bir bakıma temiz kurulum yapmadan eski sistemin üzerine kurulma tarzında olmuş. Çünkü Windows.old klasörü oluşturuyor. Kısacası update den beklemenin bir anlamı yok. Sıfır format atmak istemiyorsanız ayarlarınızı koruyarak 24H2 ISO ile kurulum yapabilirsiniz.

Bir önceki sürümü sıfır format atmıştım ücretli ofis ve antivirüs programları var tekrar üst sürüme format atarsam kayıp yaşayabilirim böyle idare edelim artık.Teşekkür ederim 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 5 dakika önce yazdı:

Disk temizleme yaptığım halde bu 8.63 GB kalıyor sorun ne olabilir acaba

1930726475_A7CD4F6D-8C17-4B41-AFE8-9264DADBB1FB.png.1bbd4f31c614a12d1c1dff4b3719f86d.png

Yapamamışın o zaman işte disk temizleme :)

 

Verdiğim komutu bir not defterine yaz ve bat uzantılı kaydet yönetici olarak çalıştır. Gelişmiş disk temizleme bölümü açıkacaktır

%SystemRoot%\System32\Cmd.exe /c Cleanmgr /sageset:65535 & Cleanmgr /sagerun:65535
 
Yada başlat çalıştır kısmına yaz

 

Edited by bensuslu11
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 34 dakika önce yazdı:

Disk temizleme yaptığım halde bu 8.63 GB kalıyor sorun ne olabilir acaba

1930726475_A7CD4F6D-8C17-4B41-AFE8-9264DADBB1FB.png.1bbd4f31c614a12d1c1dff4b3719f86d.png

26100.1742 sürümden sonraki güncellemelerde oluşuyor bahsettiğiniz durum ve disk temizlemede görünen o oran doğru değil, buna emin olabilirsiniz, doğru olsa sistemin disk alanında kapladığı alan aynı oranda artması gerekkir.

Ne yaparsanız yapın, hangi komutu uygularsanız uygulayın onu göreceksiniz, sonraki güncellemeler bu durumu değiştirene kadar, kafayı takmaya da değmez.

659293850_EkranGrnts(1).png.e641e4c1122fcc8c5ea7debb946301b3.png

Edited by fingerprint
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

bensuslu11, 3 saat önce yazdı:

Yapamamışın o zaman işte disk temizleme :)

 

 

Verdiğim komutu bir not defterine yaz ve bat uzantılı kaydet yönetici olarak çalıştır. Gelişmiş disk temizleme bölümü açıkacaktır

%SystemRoot%\System32\Cmd.exe /c Cleanmgr /sageset:65535 & Cleanmgr /sagerun:65535
 
Yada başlat çalıştır kısmına yaz

 

Değişen bir şey olmadı.

Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, Bir saat önce yazdı:

Değişen bir şey olmadı.

 

alcalmc, 32 dakika önce yazdı:

Ayrılmış alanı kapattınız mı? 

Please register to see this content.

 

HARBİKIZ, Şimdi yazdı:

Az önce bir sitede okudum genel bir sorunmuş, düzeltilecekmiş.

Sakalımızda var ama dinleyen yok ^_^

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, 8 dakika önce yazdı:

Domain sistemi olan kurumlarda msra /offerra ipnumarası şeklinde yapılan bağlantılarda hata veriyor. Böyle bir sorun işe karşılaşan varmı. Çözümünü bilen varmı 

@echo off
title Sistem Sıfırlama ve Yeniden Yapılandırma Aracı
echo Merhaba, bu araç sisteminizi sıfırlayıp yeniden yapılandırmanıza yardımcı olacaktır.
echo.

:menu
echo 1. Temp dosyalarını temizle
echo 2. DNS önbelleğini temizle
echo 3. Ağ ayarlarını sıfırla
echo 4. Sistem yapılandırma ayarlarını sıfırla
echo 5. MSRA ile uzak bağlantı kur
echo 6. Bilgisayarı yeniden başlat
echo 7. Çıkış
echo.
set /p choice=Bir seçenek girin (1-7): 

if %choice%==1 goto clean_temp
if %choice%==2 goto flush_dns
if %choice%==3 goto reset_network
if %choice%==4 goto reset_config
if %choice%==5 goto msra_connect
if %choice%==6 goto restart_pc
if %choice%==7 goto end

:clean_temp
echo Temp dosyaları temizleniyor...
del /q /f %TEMP%\*
echo Temp dosyaları temizlendi.
goto menu

:flush_dns
echo DNS önbelleği temizleniyor...
ipconfig /flushdns
echo DNS önbelleği temizlendi.
goto menu

:reset_network
echo Ağ ayarları sıfırlanıyor...
netsh int ip reset
netsh winsock reset
echo Ağ ayarları sıfırlandı.
goto menu

:reset_config
echo Sistem yapılandırma ayarları sıfırlanıyor...
echo Bu işlem, belirli yapılandırma dosyalarını sıfırlayacaktır.
:: Örnek yapılandırma dosyalarını sıfırlama komutları
del /q /f "C:\Path\To\Config\File1.cfg"
copy "C:\Path\To\Default\Config\File1.cfg" "C:\Path\To\Config\File1.cfg"
del /q /f "C:\Path\To\Config\File2.cfg"
copy "C:\Path\To\Default\Config\File2.cfg" "C:\Path\To\Config\File2.cfg"
echo Sistem yapılandırma ayarları sıfırlandı.
goto menu

:msra_connect
set /p ip_address=Bağlanmak istediğiniz IP adresini girin (örnek: 192.168.1.1): 
echo MSRA ile %ip_address% adresine bağlantı kuruluyor...
msra /offerra %ip_address%
echo Bağlantı kurulumu tamamlandı.
pause
goto menu

:restart_pc
echo Bilgisayar yeniden başlatılıyor...
shutdown /r /t 0
goto end

:end
echo Çıkış yapılıyor...
exit
 

Link to comment
Share on other sites

fingerprint, 19 saat önce yazdı:

26100.1742 sürümden sonraki güncellemelerde oluşuyor bahsettiğiniz durum ve disk temizlemede görünen o oran doğru değil, buna emin olabilirsiniz, doğru olsa sistemin disk alanında kapladığı alan aynı oranda artması gerekkir.

Ne yaparsanız yapın, hangi komutu uygularsanız uygulayın onu göreceksiniz, sonraki güncellemeler bu durumu değiştirene kadar, kafayı takmaya da değmez.

659293850_EkranGrnts(1).png.e641e4c1122fcc8c5ea7debb946301b3.png

Yapılan açıklama

Windows Disk Temizleme uygulamasını kullandıktan sonra, 'Windows Update Temizleme' kategorisinde boşaltılabilecek hatalı miktarda disk alanı görüntülenebilir.

Lütfen bunun bir raporlama hatası olduğunu unutmayın. 'Windows Update Temizleme' seçildiğinde ve Disk Temizleme ilk kez çalıştırıldığında, o kategorideki dosyaların bir kısmı veya tamamı (örneğin 15 GB) doğru şekilde temizlenir ve ilgili disk alanı beklendiği gibi boşaltılır. Ancak, bu ilk çalıştırmanın ardından araç, 'Windows Update Temizleme' kategorisinde hala temizleme için kullanılabilir alan miktarını (örneğin 88 GB) hatalı bir şekilde bildirebilir. Bu hatalı disk alanı miktarı, ilk çalıştırmada alan zaten boşaltılmış olmasına rağmen rapor ediliyor.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Windows, Windows 11'deki Android uygulamalarına erişimi kolaylaştırmak için Amazon Appstore'u kullanır. Bilgisayarınızda Android uygulama desteği etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

  1. BIOS Sanallaştırmayı Etkinleştir. (yeni Dell Bilgisayarlarda otomatik olarak etkinleştirilir)
    •  nasıl gerçekleştirilmelidir? talimatları için Dell ABD.
  2. Windows Sanallaştırmayı Etkinleştir.
    •  nasıl gerçekleştirilmelidir? talimatları için Dell ABD.
  3. Bilgisayar bu noktada yeniden başlatılır.
  4. Windows'da yeniden oturum açın.
  5. Amazon  yüklemek için
    Please register to see this content.
    öğesine tıklayın.
    Not: Mağaza bilgileri dolduruncaya kadar birkaç dakika sürebilir.
  6. Yükle öğesine tıklayın.

    Amazon App Store

  7. Amazon Appstore artık Windows 11 Başlat Menüsündeki Tüm Uygulamalar altında kullanılabilir.
Not: Amazon Appstore yalnızca sistem Microsoft gereksinimlerini karşılarsa kullanılabilir:
RAM 8 GB (minimum)
16 GB (önerilen)
Depolama türü Katı Hal Sürücü (SSD)
İşlemci Intel Core i3 8. Nesil (minimum) veya üzeri
AMD Ryzen 3000 (minimum) veya üzeri
Qualcomm Snapdragon 8c (minimum) veya üzeri
İşlemci mimarisi x64 veya ARM64

Windows 11 uygunluğu

 

Not: Ülkenizi veya bölgenizi görmüyorsanız, Amazon Appstore windows'ta kullanılamaz. 

Desteklenen ülkelerin ve bölgelerin güncel listesi aşağıdadır: 

  • Andorra

  • Avustralya

  • Avusturya

  • Kanada

  • Christmas Adası

  • Cocos (Keeling) Adaları

  • Cook Adaları

  • Belçika

  • Fransa

  • Almanya

  • Cebelitarık

  • Guernsey

  • Heard ve McDonald Adaları

  • İrlanda

  • Man Adası

  • İtalya

  • Japonya

  • Jersey

  • Liechtenstein

  • Lüksemburg

  • Monako

  • Yeni Zelanda

  • Niue

  • Norfolk Adası

  • San Marino

  • İspanya

  • İsviçre

  • Tokelau

  • Birleşik Krallık

  • ABD

  • Vatikan 

Edited by fingerprint
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...