Jump to content

Windows 11: Sorunlar-Çözümler-Güncel Bilgi


TornadoEffect
 Share

Recommended Posts

Spoiler

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Insider Preview Build 22635.3930'u (KB5040550) Beta Kanalına yayınlıyoruz .

 (Derleme 22635.xxxx) aracılığıyla Windows 11, sürüm 23H2'ye dayalı güncellemeler yapacaktır  . Beta Kanalındaki, özelliklerin size kademeli olarak sunulmasını ilk isteyen Insider'lar için , Ayarlar > Windows Update üzerinden kullanılabilir oldukları anda en son güncellemeleri almak için geçiş düğmesini (aşağıdaki resimde gösterilmiştir) AÇIK konuma getirebilirsiniz . Zamanla, geçiş düğmesi açık olan herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu geçiş düğmesini kapalı tutarsanız, yeni özellikler hazır olduklarında zaman içinde cihazınıza kademeli olarak sunulacaktır.

Yeni özelliklerin size sunulmasını sağlamak için mevcut olan en son güncellemeleri almak üzere geçiş düğmesini açın.

Bundan sonra, Beta Kanalı sürümlerindeki değişiklikleri iki başlık altında belgeleyeceğiz: Insider'ların en son güncellemeleri kullanıma sunuldukça alabilmeleri için geçiş düğmesini açmaları halinde kademeli olarak kullanıma sunulan yeni özellikler, iyileştirmeler ve düzeltmeler ve ardından Beta Kanalı'ndaki herkesin kullanımına sunulan yeni özellikler, iyileştirmeler ve düzeltmeler.

Beta Kanalına yeni özellikler kademeli olarak geçiş açıkken sunuluyor *

Dosya Gezgini Ana Sayfasında Paylaşılan İçerik 

Dosya Gezgini artık sizinle paylaşılan dosyalara hızlı erişim sağlayacak. Microsoft hesabınızla Windows'ta oturum açtıysanız, e-posta, Teams sohbeti vb. gibi hesabınızla paylaşılan dosyaları görüntüleyebileceksiniz. Microsoft Entra ID hesabınızla oturum açmış ticari bir müşteriyseniz, ayrıca başkalarıyla paylaştıkları dosyaları da görüntüleyebileceksiniz. Bu özelliğe Dosya Gezgini Ana Sayfasını başlatarak ve 'Paylaşılan' sekme öğesine tıklayarak erişebilirsiniz.

Ayrıca ana sayfadaki Son, Favoriler ve Paylaşılan bölümlerinde daha geniş bir dosya türü kümesini görüntüleyebileceksiniz. Örneğin, yakın zamanda Designer, Loop, Power BI, Forms vb.'de dosya açtıysanız/düzenlediyseniz, bu dosyalar artık Son listenizde mevcut olacak.

Son Kullanılanlar, Favoriler ve Paylaşılanlar için yeni sekmelere sahip Dosya Gezgini Ana Sayfası.

GERİ BİLDİRİM: Lütfen geri bildiriminizi Dosyalar Klasörler ve Çevrimiçi Depolama > Dosya Gezgini altındaki Geri Bildirim Merkezi'ne (WIN + F) gönderin.

Değişiklikler ve İyileştirmeler Beta Kanalına kademeli olarak geçiş açıkken sunuluyor*

[Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

  • Tarih/saati kısaltılmış bir biçimde vurgulamak ve DND durumuna göre bildirim zili simgesini göstermek için daha basitleştirilmiş bir sistem tepsisi deniyoruz. Bildirim zili simgesi olmadan, Bildirim Merkezi'ndeki tarih ve saate tıklayarak bildirimlerinize ulaşabilirsiniz. Ayarlar > Tarih ve Saat altında "Sistem tepsisinde saat ve günü göster" ve Ayarlar > Sistem > Bildirimler altında "Bildirimler" yoluyla Ayarlar'daki değerleri değiştirerek tarih/saat ve zil simgesi görsellerinin uzun biçimine geri dönebilirsiniz. Bu ayarlara ayrıca sistem tepsisi saat/zil simgesi düğmesine sağ tıklanarak gösterilen bağlam menüsünden de erişilebilir.

Kısaltılmış formdaki veriler ve saatle gösterilen ve bildirim zili simgesi olmayan basitleştirilmiş sistem tepsisi.

  • Görev çubuğundaki uygulamaların üzerine geldiğinizde/üzerinde gezindiğinizde gösterilen önizlemeleri güncelledik. Ayrıca, Insider geri bildirimlerine dayanarak bu önizlemelerin görev çubuğunda gösterildiği animasyonları da geliştirdik.

İki açık Dosya Gezgini penceresi için güncellenmiş görev çubuğu önizlemeleri gösterildi.

  • Görev çubuğu artık ilk harf gezintisini destekleyecek şekilde güncellendi, bu nedenle klavye odağı görev çubuğuna ayarlandığında (WIN + T), bir harfe basabilirsiniz ve bu harfle başlayan açık veya sabitlenmiş uygulamaya atlar. Harfe birden fazla kez basıldığında, o harf için birden fazla uygulama varsa, o harfle başlayan sonraki uygulamaya atlanır. Birleştirilmemiş görev çubuğu kullananlar için, uygulama adı yerine ilk harf gezintisi pencere adını kullanır. Bununla birlikte, Home ve End'e basmak artık klavye odağını görev çubuğundaki ilk ve son (sırasıyla) öğelere taşıyacaktır.

[Windows Studio Efektleri]

  •  Neural Processing Unit (NPU) ile donatılmış cihazlarda AI tabanlı kamera ve ses geliştirmeleri sunar. Bugün, görev çubuğunun sistem tepsisinden Hızlı Ayarlar'da Studio Effects'e erişebilirsiniz. Deneyiminizi daha da kolaylaştırmak için, Studio Effects özellikli bir kamerayla herhangi bir uygulama kullanırken sistem tepsisinde artık bir simge görünecektir. Hızlı Ayarlar'da Studio Effects sayfasını başlatmak için bu simgeye tıklamanız yeterlidir. Ayrıca, simgenin üzerine gelindiğinde kamerayı hangi uygulamanın kullandığını belirten bir araç ipucu görüntülenir.

Studio Effects özellikli bir kamerayla herhangi bir uygulama kullanıldığında sistem tepsisinde yeni Studio Effects simgesi gösteriliyor.

[Windows Paylaşımı]

  •  ile kullanıma sunulan bir Android cihaza içerik paylaşımı için Windows paylaşım penceresindeki kullanıcı arayüzünü güncelliyoruz . Seçenek ayrıca Windows paylaşım penceresindeki "Yakın Paylaşım"ın altına taşınacak. Özellik, Android'de Windows'a Bağlantı uygulamasını ve PC'nizde Telefon Bağlantısını kullanarak Android cihazınızı Windows PC'nizle eşleştirmenizi gerektirir.

Windows paylaşım penceresi üzerinden Android cihaza içerik paylaşımı için güncellenmiş kullanıcı arayüzü, Yakındaki Paylaşım bölümünde güncellenmiş bir simge gösteriyor.

[Dış ses]

  • Narrator tarama modunun performansını iyileştirmek için birkaç değişiklik yaptık. Bunun tarama modu yanıtlarını, özellikle Microsoft Edge kullanırken ve büyük belgeleri okurken çok daha hızlı hale getirmesi bekleniyor. Tarama modunu denemek için önce Narrator'ı açın (Win tuşu + Ctrl + Enter) ve ardından Narrator oturumu sırasında Caps Lock + Spacebar tuşlarına basarak tarama modunu AÇIK hale getirin.

[Diğer]

  • Sistem Bilgileri (msinfo32) artık Ayarlar > Erişilebilirlik > Metin Boyutu altındaki metin boyutu tercihinize göre güncellendi.

Düzeltmeler Beta Kanalına kademeli olarak geçiş açıkken dağıtılıyor*

[Başlangıç menüsü]

  • Son uçuşlarda ekran okuyucular tarafından Tüm uygulamalar listesinin okunmaması sorunu düzeltildi.
  • Belirli görüntüleme dilleri kullanıldığında bazı uygulamaların Tüm uygulamalar listesinde doğru şekilde sıralanmamasına neden olan sorun düzeltildi.

[Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

  • Görev çubuğunda hareket etmek için Shift + Tab kullanıldığında klavye odağının kaybolmasına neden olan sorun düzeltildi.

Beta Kanalındaki herkes için düzeltmeler

[Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

  •  yükledikten sonra görev çubuğunu görüntüleyememenize veya onunla etkileşime girememenize neden olan sorunu düzelttik . Bu sorun Windows N sürümünü çalıştıran aygıtlarda oluşur. Bu sürüm diğer sürümler gibidir ancak medya ile ilgili çoğu araçtan yoksundur. Sorun ayrıca Denetim Masası'ndan "Medya Özellikleri"ni kapattığınızda da oluşur.

Bilinen Sorunlar

[Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

Daha basitleştirilmiş sistem tepsisine ve kısaltılmış tarih/saat ayarına sahip olan Beta Kanalındaki Insider'lar aşağıdaki bilinen sorunlarla karşılaşabilir:

  • [YENİ] Ayarlar > Sistem > Bildirimler altında “Bildirim simgesini göster” seçeneği gri renkteyse, “Bildirimler”i kapatıp tekrar açmanız yeterlidir; böylece artık gri renkte olmayacaktır.

[Dosya Gezgini]

Dosya Gezgini ana sayfasında güncellenmiş Son, Favoriler ve Paylaşılan bölümleri bulunan Beta Kanalındaki Insider'lar aşağıdaki bilinen sorunları görebilir:

  • [YENİ] Sizinle paylaşılan dosyalar, söz konusu dosyayla herhangi bir etkileşim olmadıysa görünmeyebilir.
  • [YENİ] Seçili olmayan bir sekme öğesinin seçilmesi durumunda klavye odağı kaybolabilir.
  • [YENİ] Son, Favoriler ve Paylaşılan sekme öğelerinde gezinirken Anlatıcı beklendiği gibi çalışmayabilir.

[Metin girişi]

  • Önceki uçuşta donanım klavyesi için metin önerilerinin düzgün çalışmamasına neden olan bir sorunu düzeltmek için çalışıyoruz (birini seçmek beklenmedik şekilde birleşiyor).

[Araçlar]

 sahip olan Beta Kanalındaki Insider'lar aşağıdaki bilinen sorunları görebilir:

  • Görev çubuğu sola hizalı yerine ortaya hizalıysa, Widget'lar için kaydırma çağrısı çalışmayabilir.
  • Görev çubuğu sola hizalı yerine ortaya hizalıysa, Widget'ları görev çubuğundan kaldırmak işe yaramayabilir.
  • Copilot yan yana modundayken Widget'lar panosu yanlış konumlandırılıyor.

Beta Kanalındaki Windows Insider'lar için Hatırlatmalar

  • Beta Kanalına yayınlanan güncellemeler Windows 11, sürüm 23H2'ye dayanmaktadır .
  • Bu sürümlerde yer alan özellikler ve deneyimler, farklı konseptleri deneyip geri bildirim aldığımız için asla yayınlanmayabilir. Özellikler zamanla değişebilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir ve Windows Insider'ların ötesinde asla yayınlanmayabilir. Bu özelliklerden ve deneyimlerden bazıları, hazır olduklarında gelecekteki Windows sürümlerinde görünebilir .
  • Beta Kanalındaki birçok özellik , Insider'ların bir alt kümesiyle başlanarak ve bu kanaldaki herkese sunulmadan önce geri bildirimleri izleyerek bunların nasıl karşılandığını gördükçe zamanla artırılarak 
  • Windows Insider'larla önizlediğimiz aktif geliştirme aşamasındaki bazı özellikler tam olarak yerelleştirilmemiş olabilir ve yerelleştirme, özellikler kesinleştikçe zamanla gerçekleşecektir. Dilinizde yerelleştirmeyle ilgili sorunlar gördüğünüzde lütfen bu sorunları bize Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla bildirin.
  • Beta Kanalındaki Windows Insider'lar, özelliklerin size kademeli olarak sunulmasını ilk elde edenlerden olmak istiyorsa*, Ayarlar > Windows Update üzerinden en son güncellemeleri kullanılabilir oldukları anda almak için geçiş düğmesini AÇIK konuma getirebilirsiniz. Zamanla, geçiş düğmesi açık olan herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu geçiş düğmesini kapalı tutarsanız, yeni özellikler hazır olduklarında zamanla cihazınıza kademeli olarak sunulacaktır.
  • Dev ve Beta Kanalları mühendislerimizin paralel geliştirme yollarını temsil ettiğinden, özelliklerin ve deneyimlerin önce Beta Kanalında gösterildiği durumlar olabilir.
  • Hangi yapının hangi Insider kanalında olduğunu tam olarak görmek için  inceleyin .
  • Please register to see this content.
     bir uygulama olarak indirebilecekler .

Teşekkürler,
Amanda ve Brandon

 

Edited by alcalmc
Link to comment
Share on other sites

bensuslu11, 13.07.2024 - 01:01 yazdı:

Dwfender engelliyor, sanırım uyumsız sürücü var. Letasoft sound booster olabilir 

 

Bu hata NTLite ile düzenlenmede hazır şablon kullanılarak yapılan optimizasyonda silinen bazı bileşenlerden ötürü pc nin yetkisiz kişilerle ele geçirilebileceği güvenlik açısından uyarı veriyor. bende düzenlerken bu durumu grörmüştüm.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merhaba Windows Insider'lar, Bugün Microsoft Fotoğraflar, ile daha da yakın bir entegrasyon sunuyor, böylece Fotoğraflar uygulamasında fotoğrafları düzenlemek için yapay zekayı kullanarak akışta kalabilirsiniz. Bu güncelleme Windows 11'de mevcuttur ve bugün tüm Insider Kanallarında kullanıma sunulmaya başlanmıştır.

Microsoft Fotoğraflar yapay zeka düzenlemesini Tasarımcı ile entegre ediyor

Fotoğraflar uygulaması, Designer ve yapay zekanın gücü ile görsellerinizi düzenlemenin ve özelleştirmenin yeni bir yolunu sunuyor. , artık Fotoğraflar uygulamasından çıkmadan ve tasarım becerisi gerektirmeden fotoğrafları bir uzman gibi kolayca düzenlemenizi sağlayan tam entegre bir Designer görüntü düzenleme deneyimi sunmaya kadar kullanıcı deneyimini geliştirdik. "Designer ile Düzenle" düğmesine tıklamak artık fotoğrafınızı doğrudan Fotoğraflar uygulamasında Designer'da açıyor ve akışınızdan ayrılmadan fotoğraflarınızı iyileştirmenize ve yeniden hayal etmenize yardımcı oluyor.

Designer-Entry-1024x721.png

            Designer, Fotoğraflar uygulamasında resimlerinizi düzenlemenin yeni bir yolu.

      Yapay zeka, görüntünüzdeki nesneleri akıllıca algılayarak kolaylıkla kişiselleştirmenize olanak tanır. Çekiminizdeki nesneleri silin, arka plan bulanıklaştırma ile güzel portre fotoğrafları oluşturun, renk patlaması ile yaratıcı yetenekler ekleyin, otomatik kırpma ile görüntünüzün görsel etkisini artırın veya yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmek için yeni metin ve işaretleme özelliklerini deneyin. Ayrıca filtreler, ayarlamalar ve daha fazlası gibi bildiğiniz ve beklediğiniz düzenleme özelliklerine de erişebileceksiniz.

Designer-Editor-1024x721.png                                       Yapay Zeka, fotoğrafınızdaki nesneyi otomatik olarak algılar.  

Bu özellik şu anda Windows görüntüleme dili İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca veya Portekizce (Brezilya) ve çoğu ülkede kullanılabilir. Designer'ın yapay zeka özelliklerini denemek ve düzenlemelerinizi otomatik olarak kaydederek daha sonra devam edebilmek için ücretsiz bir kişisel Microsoft hesabıyla oturum açın. En yeni Fotoğraflar deneyimini elde etmek için uygulamanızı 2024.11070.12001.0 veya daha yüksek bir sürüme güncelleyin.

Yorum ve önerileriniz için teşekkür ederiz, bu nedenle lütfen geri bildirimlerinizi bizimle paylaşın! GERİ BİLDİRİM: Lütfen geri bildirimlerinizi

Please register to see this content.
altındaki Geri Bildirim Merkezi'nde (WIN + F) dosyalayın.

Teşekkürler, Yvonne Hsieh, Baş PM Yöneticisi - Windows Fotoğraflar                    

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hangi sürüm? Sisteminizi en son sürüme, mümkünse baştan sıfırdan yükleyin. W11 de hata çok. Sisteme göre çeşitlik gösteriyor. Explorer hataları genelde, sonraki sürümde düzeltiliyor. 

Geçici çözüm olarak eski exploreri kullanabilirsiniz.

Please register to see this content.

image

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

alcalmc, 12 dakika önce yazdı:

Hangi sürüm? Sisteminizi en son sürüme, mümkünse baştan sıfırdan yükleyin. W11 de hata çok. Sisteme göre çeşitlik gösteriyor. Explorer hataları genelde, sonraki sürümde düzeltiliyor. 

Geçici çözüm olarak eski exploreri kullanabilirsiniz.

Please register to see this content.

Uygulama için teşekkürler sıfırdan kursam bile aynı

NdoiZFh.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Windows 11 Insider Preview Build 26257'yi Canary Kanalına yayınlıyoruz .

Geliştiriciler, kısa bir süreliğine Canary Kanalı'na gönderdiğimiz sürümler için SDK yayınlamayacağımızı lütfen unutmayın.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

[Dosya Gezgini]

  • Dosya Gezgini'nde bir sekmeye sağ tıklayarak bir sekmeyi kopyalama özelliğini kullanıma sunuyoruz.
Dosya Gezgini'nde kırmızı kareyle vurgulanan bir sekmeye sağ tıklandığında sekmeyi çoğaltma seçeneği.

[Giriş]

  • [EKLENDİ] Ayarlar > Bluetooth ve Cihaz > Fare'yi güncelledik ve artık gelişmiş fare işaretçisi hassasiyetini kullanmak istemeyenler için bu özelliği kapatma seçeneğini ekledik ve fare kaydırma yönünü değiştirmek için yeni bir seçenek ekledik.
Gelişmiş fare işaretçisi hassasiyeti için yeni seçenekler, kırmızı kutularla vurgulanan fare kaydırma yönünün değiştirilmesi.

[Ağ oluşturma]

  • netsh wlan show networks komutunu kullanırsanız , UTF-8 kodlu SSID'leri okuyabilmeniz gerekir. Bu, Unicode karakterlere (emojiler gibi) sahip Wi-Fi SSID'lerinin netsh çıktısında düzgün bir şekilde görüntülenmesi gerektiği anlamına gelir. Bu değişiklik uygulanmaya başlandığı için Canary Kanalındaki tüm Insider'lar bunu hemen görmeyecektir.

[Geliştiriciler için]

  • Görev çubuğundaki “Görevi Sonlandır” seçeneğinin mantığı güncellendi, böylece görevi sonlandırmadan önce onay vermek için artık Yanıt Vermiyor iletişim kutusu gösterilmeyecek.

[Diğer]

  • Sistem Bilgileri (msinfo32) artık Ayarlar > Erişilebilirlik > Metin Boyutu altındaki metin boyutu tercihinize göre güncellendi.

Düzeltmeler

[Genel]

  • Bazı Insider'ların son sürümlerde KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatasını gösteren hata kontrollerini görmelerine neden olan temel sorun düzeltildi.

[Dosya Gezgini]

  • Dosya Gezgini'ni kullanırken adres çubuğu açılır menüsünün beklenmedik şekilde görünmesine neden olan sorunu gidermeye yönelik bazı çalışmalar yaptık.

[Ayarlar]

  • Ayarlar'daki bazı açılır pencerelerin beklenmedik şekilde sola hizalanmış olarak görünmesine yol açan temel sorun düzeltildi (örneğin, Dinamik Aydınlatma için özel bir renk seçme penceresi).

Bilinen Sorunlar

[Genel]

  • [ÖNEMLİ NOT] Canary ve Dev Kanallarındaki bazı Windows Insider'ların Build 26040 veya Build 23620'de takılı kaldığına dair raporları araştırıyoruz. Araştırma devam ediyor, ancak bundan etkilendiyseniz ve bugün Canary veya Dev Kanalındaki en son yapıya gerçekten geçmek istiyorsanız, en son ISO'yu  indirebilir , temiz bir kurulum yapabilir ve cihazınızı Canary veya Dev Kanallarında tekrar uçuşa alabilirsiniz.

[Windows Sandbox]

  • [ YENİ ] Windows Sandbox 0x80370106 hatasıyla başlatılamıyor.

[Giriş]

  • [ YENİ ] Kaomoji ve semboller bölümüne geçmeye çalışırken veya bir emoji seçtikten sonra emoji panelinin kapanmasına neden olan bir sorunun çözümü üzerinde çalışıyoruz.

[Görev Yöneticisi]

  • [EKLENDİ ] Görev Yöneticisi'ndeki Performans sayfasındaki grafiklerin, koyu mod tekrar kullanıldığında doğru renkleri göstermemesine neden olan bir sorunu araştırıyoruz.

Canary Kanalındaki Windows Insider'lar için Hatırlatmalar

  • Canary Channel'a yayınladığımız yapılar, Windows'un belirli bir sürümüyle eşleştirilmiş olarak görülmemelidir ve bu yapılarda yer alan özellikler ve deneyimler, farklı konseptleri deneyip geri bildirim aldığımız için asla yayınlanmayabilir. Özellikler zamanla değişebilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir ve Windows Insider'dan sonra asla yayınlanmayabilir. Bu özelliklerden ve deneyimlerden bazıları , hazır olduklarında gelecekteki Windows sürümlerinde görünebilir .
  • Canary Kanalındaki birçok özellik , Insider'ların bir alt kümesiyle başlanarak ve bu kanaldaki herkese sunulmadan önce geri bildirimleri izleyerek bunların nasıl karşılandığını gördükçe zamanla artırılarak 
  • Windows Insider'larla önizlediğimiz aktif geliştirme aşamasındaki bazı özellikler tam olarak yerelleştirilmemiş olabilir ve yerelleştirme, özellikler kesinleştikçe zamanla gerçekleşecektir. Dilinizde yerelleştirmeyle ilgili sorunlar gördüğünüzde lütfen bu sorunları bize Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla bildirin.
  • Canary Kanalından çıkmak için  . Hatırlatma olarak – Insider'lar, teknik kurulum gereksinimleri nedeniyle Windows 11'in temiz bir kurulumunu yapmadan daha düşük yapı numaralarına sahip yapıları alan bir kanala geçemezler.
  • Masaüstünün sağ alt köşesinde gösterilen masaüstü filigranı, bu ön sürüm sürümleri için normaldir.
  • Hangi yapının hangi Insider kanalında olduğunu tam olarak görmek için  inceleyin .
  • Please register to see this content.
     bir uygulama olarak indirebilecekler .

Teşekkürler,
Amanda ve Brandon

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Windows Insider Program Ekibi tarafından yazıldı 25 Temmuz 2024

Merhaba Windows Insider'ları, bugün Windows 11 Derleme 26100.1297'yi (KB5040529) Windows 11, sürüm 24H2 (Derleme 26100) Sürüm Önizleme Kanalındaki Insider'lara yayınlıyoruz. Aşağıda, bu güncellemenin bir parçası olarak dahil edilen yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin iki bölüme ayrılmış bir özeti bulunmaktadır:

kademeli dağıtım ve normal dağıtım. Parantez içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişiklik öğesini veya alanını gösterir. Kademeli dağıtım Bunlar kademeli olarak kullanıma sunulacağından tüm kullanıcılar tarafından kullanılamayabilir

[Kilit ekranı] Yeni! Spor, trafik ve finans içerikleri hava durumu ile birlikte görünecektir. Bu özelliği açmak için Ayarlar > Kişiselleştirme > Kilit ekranı bölümüne gidin.

Yeni! Yeni hesap yöneticisi Başlat menüsünde. Windows'ta oturum açmak için bir Microsoft hesabı kullandığınızda, hesap avantajlarınıza bir göz atabilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda hesap ayarlarınızı yönetmenizi de kolaylaştırır.

Yeni! Artık Başlat menüsündeki sabitlenmiş bölümden öğeleri doğrudan görev çubuğuna sürükleyip bırakarak Başlat menüsündeki uygulamaları da görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz.

[Dosya Gezgini]Yeni! Artık Dosya Gezgini adres çubuğundaki klasör yapısı arasında dosyaları sürüklemek için farenizi kullanabilirsiniz. Klasör yapısı, adres çubuğunda geçerli dosya konumunuzun yolunu gösterir.

Örneğin, Bu PC > Windows (C:) > Program Dosyaları yolunda üç klasör yapısı vardır.

[Emoji] Yeni! Bu güncelleştirme Emoji 15.1 için destek ekler. Windows, aile grupları için Unicode sembol benzeri şekilleri destekler. Ancak Windows bunlar için insanları kullanmaya devam edecektir. Ayrıca, bazı insan emojileri için sağa veya sola bakan yönü seçebilirsiniz. Yeni emojiler şunlardır: Yatay ve dikey kafa sallama Phoenix Lime Kahverengi mantar Kırık zincir

[Windows Share] Yeni! Bu güncelleme, Windows paylaşım penceresini yanlışlıkla kapatmanızı engelleyen bir özellik ekliyor. Pencerenin dışına tıklamak artık pencereyi kapatmayacaktır. Kapatmak için sağ üst köşedeki kapat düğmesini seçin.

Yeni! Windows paylaşım penceresinde belirli Microsoft Teams kanallarında ve grup sohbetlerinde doğrudan paylaşım yapabilirsiniz. Bunu yapmak için bir Microsoft Entra ID kullanarak oturum açmanız gerekir.

Yeni! Artık Windows paylaşım penceresinden web sayfası URL'leri ve bulut dosyaları için hızlı yanıt (QR) kodları oluşturabilirsiniz. Microsoft Edge araç çubuğundaki paylaş düğmesini seçin ve "Windows paylaşım seçenekleri "ni seçin. Ardından, URL'leri ve dosyaları cihazlarınız arasında paylaşabilirsiniz.

Yeni! Artık Windows paylaşım penceresinden kendinize e-posta gönderebilirsiniz. E-postayı Microsoft hesabınızdaki e-posta adresinden alacaksınız.

Yeni! Artık Windows Share penceresinden dosya kopyalayabilirsiniz. Sadece yeni Kopyala [Windows Yedekleme] Yeni'ye tıklayın! Windows artık ses ayarlarınızın çoğunu yedekleyecektir (buna ses düzeniniz de dahildir). Bu yalnızca Tercihlerimi anımsa seçeneğini açarsanız ve Kişiselleştirme ve Diğer Windows ayarları onay kutularını işaretlerseniz gerçekleşir. Bunları bulmak için Ayarlar > Hesaplar > Windows yedekleme bölümüne gidin. Ardından, bu ayarları yeni bir cihaza geri yüklemek için Windows Yedekleme uygulamasını kullanabilirsiniz.

Yeni! Bu güncelleştirme, Ayarlar ana sayfasına yeni bir Game Pass öneri kartı ekler. Bu giriş sayfası, Microsoft hesabınızı kullanarak Windows'ta oturum açtığınızda Ev ve Pro sürümlerinde gösterilir. Bilgisayarınızda aktif olarak oyun oynuyorsanız kart görünür.

Yeni! Bu güncelleştirme, Ayarlar > Hesaplar bölümüne Bağlı cihazlar adlı bir sayfa ekler. Bu sayfada bilgisayarlarınızı ve Xbox konsollarınızı yönetebilirsiniz. Bu sayfa yalnızca Microsoft hesabınızı (MSA) kullanarak Windows'ta oturum açtığınızda Ev ve Pro sürümlerinde gösterilir.

Yeni! Bu güncelleştirme, Ayarlar > Hesap bölümüne "Şimdi ekle" düğmesini ekler. Bunu seçtiğinizde, Microsoft hesabınız için henüz bir tane eklemediyseniz bir kurtarma e-posta adresi ekleyebilirsiniz. Düğme yalnızca Microsoft hesabınızda oturum açtığınızda gösterilir.

Yeni! Bu güncelleştirme, Windows 11 görselleriyle eşleşmesi için "Bilgisayarınızı yeniden adlandırın" ve "Tarih ve saati değiştirin" iletişim kutuları için güncellenmiş görseller içerir.

[Görev Yöneticisi]

Bu güncelleme DDR hızı birimlerini MHz'den MT/s'ye değiştirir.

Bu güncelleme USB aygıtlarını etkileyen bir sorunu giderir. Donanımı Güvenle Kaldır seçeneğini kullanarak bunları çıkarmak başarısız oluyor. Bu durum Görev Yöneticisi açıkken meydana gelir.

Bu güncelleme işlem tutamaçlarını etkiler. Görev Yöneticisi bir işlemi durdurduğunda bunları daha hızlı serbest bırakır.

Bu güncelleme Görev Yöneticisi'ni daha güvenilir hale getirir.

Bu güncelleme Görev Yöneticisi'ndeki işlemlerin sıralama düzenini etkiler. Sıralamayı değiştirdiğinizde performans daha iyi olur.

Bu güncelleme, Görev Yöneticisi'ni geliştirerek daha erişilebilir hale getirir: Klavye odağı, Sekme tuşu gezintisi, Metin ölçeklendirme, Ekran okuyucular tarafından öğe adlarının okunması, Yüksek kontrastlı ısı haritaları ve daha fazlası.

Bu güncelleme, penceresinin üst kısmını tuttuğunuzda Görev Yöneticisi penceresini yeniden boyutlandırmayı kolaylaştırır. Normal dağıtım

Bu güncelleme, bu güncellemenin bir parçası olarak kullanıma sunulan aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir. parantez içinde koyu yazılanlar, belgelenen değişikliğin alanını gösterir.

[PC Yöneticisi]

Yeni! Bu güncelleme Çin'deki cihazlara PC Yöneticisi'ni ekler. [Widget'lar]

Yeni! Görev çubuğundaki Widget simgeleri artık pikselli veya bulanık değil. Bu güncelleştirme ayrıca size daha geniş bir animasyonlu simge kümesi sunar.

[Azure Sanal Masaüstü]

Yeni! Artık Azure Sanal Masaüstü'nde OneDrive'ı RemoteApp olarak kullanabilirsiniz.

[Sanal Filtreleme Platformu (VFP)]

Yeni! Windows düğümlerinde VFP, paket bırakma toplama için daha fazla desteğe sahiptir. Bu, sorunları gidermeyi kolaylaştıracaktır. [Windows Server vNext] En son derlemede, önbellek boyutu görüntüleme davranışı beklediğiniz gibi değildir.

[Grup İlkesi Tercihleri Öğe Düzeyi Hedefleme (ILT) ve Yerel Kullanıcılar ve Gruplar]

ILT için hedef etki alanından bir grup seçemezsiniz. Ayrıca, Yerel Kullanıcılar ve Gruplar'dan bir hesap seçemezsiniz. Orman görünmüyor. Bu sorun, birden fazla orman dağıttığınızda ve hedef etki alanı, yöneticinin etki alanıyla tek yönlü bir güvene sahip olduğunda ortaya çıkar.

Bu sorun, Gelişmiş Güvenlik Yönetici Ortamı (ESAE), Güçlendirilmiş Ormanlar (HF) veya Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) dağıtımlarını etkiler.

[Windows Çekirdek Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi dosyası (DriverSiPolicy.p7b)]

Bu güncelleme, Kendi Savunmasız Sürücünü Getir (BYOVD) saldırıları için risk altında olan sürücülerin listesine ekler.
[Paylaş düğmesi]

USB denetleyicilerde düğme Game Bar ile çalışmayabilir.

[Yerel Güvenlik Yetkilisi Alt Sistem Hizmeti (LSASS)]

Saha Mühendisliği günlüğünü 5 olarak ayarladığınızda zaman zaman başarısız olur.

[NetAdapterCx modülü]

Belirli WLAN kartlarını kullanan aygıtlar yanıt vermeyi durdurur.

Teşekkürler, Windows Insider Program Ekibi

Please register to see this content.

Spoiler

Windows Insider Program Ekibi tarafından yazıldı 25 Temmuz 2024 Merhaba Windows Insider Kullanıcıları, Bugün, Android telefonunuzu Dosya Gezgini'nde görme özelliğini kademeli olarak tüm Insider Kanallarında Android telefonlu Windows Insider kullanıcılarına sunmaya başlıyoruz.

Bu yeni deneyimle, Android telefonunuzdaki medya dahil tüm klasörlerinize ve dosyalarınıza kablosuz olarak göz atabileceksiniz. Bunları açabilir, bilgisayarınıza kopyalayabilir, bilgisayarınızdaki dosyaları telefonunuza kopyalayabilir, dosyaları yeniden adlandırabilir, taşıyabilir ve silebilirsiniz.

File Explorer showing the new entry point for accessing your Android phone.

Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki gereksinimleri karşılamanız gerekir: Android telefonunuz en az Android 11 veya daha yüksek bir sürüme sahiptir. Android telefonunuzda Link to Windows uygulamasının BETA sürümünü çalıştırıyorsunuz (sürüm 1.24071 ve üzeri).

Windows Insider Programına kayıt oldunuz, bilgisayarınızda Windows 11 çalışıyor ve bilgisayarınız 4 Insider Kanalından herhangi birini seçti.

Bu deneyimi etkinleştirmek için Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Mobil Cihazlar bölümüne gidin ve "Cihazları yönet "i seçerek bilgisayarınızın Android telefonunuza erişmesine izin verin. Daha sonra telefonunuzu Dosya Gezgini'nde göstermek için bir geçiş görebileceksiniz. Bu geçişi görmüyorsanız, bu deneyim henüz size sunulmamış demektir.

Settings window for managing mobile devices that are allowed to connect to your PC.

Bilinen sorunlar

Bilgisayarınızdaki telefon dosyalarını sildiğinizde, bunlar telefonunuzdaki yeni bir Geri Dönüşüm Kutusu klasörüne taşınır. Şu anda, iletişim kutusunda 30 gün belirtilmesine rağmen, silinen bu dosyalar 5 gün boyunca Geri Dönüşüm Kutusu'nda kalmaktadır. Bu dosyaların 30 gün sonra otomatik olarak silinmesini sağlamak için bir güncelleme yapılmaktadır. Bazen, telefonunuzdaki yeni Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe silinen dosyalar bilgisayarınızdaki Dosya Gezgini'nde görünmeyebilir. Bu sorun gelecekteki bir güncellemede çözülecektir.

Bazen, bilgisayarınızdan telefon dosyaları üzerinde gerçekleştirilen işlemler telefona geri senkronize edilmeyebilir. Geçici bir çözüm olarak, bilgisayarınızda Windows hesabınızdan çıkış yapabilir ve tekrar oturum açabilirsiniz.

GERİ BİLDİRİM: Lütfen Geri Bildirim Merkezi'nde (WIN + F) Cihazlar ve Sürücüler > Bağlı cihazlar altında geri bildirimde bulunun.

Teşekkürler, Windows Insider Program Ekibi

 

 

Edited by alcalmc
Link to comment
Share on other sites

Windows 11 OneDrive Popup

Microsoft Edge ve Microsoft 365 kullanımına yönelik aylık hatırlatmalara ek olarak, Windows 11 OneDrive ve cihaz korumasını tanıtan tam ekran bir açılır pencere göstermeye başladı. Açılır pencere, işletim sistemini ilk yüklediğinizde genellikle görünen OOBE'ye (Windows Out of Box Experience) benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Bildirim, kullanıcıları dosyalarını yedeklemeye teşvik eder, böylece bilgisayarlarına "bir şey olsa" bile güvende olduklarından emin olabilirler. Pencere cihaz başlatıldığında görünüyor.

OneDrive ekranının sunduğu iki seçenek var. Şimdilik İleri veya Atla'ya tıklayabilirsiniz. İlk düğme Windows Yedekleme uygulamasını açar ve dosyaları OneDrive depolama alanınızla eşitlemeye başlar. Şimdilik atla düğmesi sizi masaüstünüze götürür. "Şimdilik atla" seçeneği geçici bir düzeltmedir, yani istem bir sonraki Windows Güncellemesi ile veya birkaç hafta sonra yeniden ortaya çıkabilir.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Merhaba Windows Insider'lar, bugün Microsoft Store için Ağustos 2024 güncellememizi Canary ve Dev Kanallarındaki Windows Insider'lara sunmaya başlıyoruz. Güncelleme Windows 11 cihazları (sürüm 22407.xxxx.x ve üzeri) için kullanılabilir olacak.

Güncellenmiş bir kütüphane deneyimi

Bu güncellemede, kütüphane sayfasında değişiklikler sunuyoruz. Öncelikle, yalnızca yüklü ürünleri değil, sahip olduğunuz tüm ürünleri gösterecek şekilde varsayılan filtreleri geliştirdik (isterseniz bu filtreyi açıp kapatabilirsiniz). Sonra, aradığınız ürünlerin adını veya yayıncısını bulmanıza yardımcı olacak bir arama çubuğu ekledik. İlk değişiklikle birlikte, bu yeni deneyim güçlüdür: Microsoft hesabınızla edindiğiniz herhangi bir uygulamayı ve oyunu kolayca bulabilirsiniz.

Microsoft Store'da yenilenen kütüphane sayfası deneyimi.

Güncellemeler ve indirmeler için yeni bir sayfa

Ayrıca, güncelleme ve indirme listesini kütüphanenin üst bölümünden kendi özel sayfasına taşıyoruz. Bu yeni sayfa, etkin indirmelerinizin veya bekleyen güncellemelerinizin listesini görüntüler ve son yüklemelerin veya güncellemelerin listesini gösterir. Bekleyen bir güncelleme veya etkin indirme için sürüm notları da görüntülenecektir.

Microsoft Store'da güncellemeler ve indirmeler için yeni bir sayfa.

Tüm Microsoft Store geliştiricilerine, uygulama veya oyun gönderimlerinizin "Yenilikler" bölümünü güncel bilgilerle güncellemenizi rica ediyoruz. Bu sürüm notları müşterilerinizin görmesi için burada görünecektir.

Sınırlı süreli etkinlikler

Bazı bölgelerde, uygulama içi etkinliklere sahip seçili ortakları sergileyecek Oyunlar sayfasında yeni bir bölüm deniyoruz. Test süresi boyunca gerçekleşecek gerçek etkinlikleri vurgulamak için oyun yayıncılarıyla ortaklık kurduk.

Microsoft Store'daki uygulama ve oyunlardan gelen etkinlikler.

Güncellenen Microsoft Store rozeti burada!

Kullanıcıların uygulamanızı satın alma konusunda daha fazla güven duymasını sağlamak için Microsoft Store rozetinin tasarımını daha gelişmiş bir harekete geçirici mesajla yeniledik.

Yeni Microsoft Store rozetleri.

 ve şu anda Microsoft Store rozetini kullanan tüm web sitelerinde yayında . Bunları harici olarak kullanan geliştiriciler otomatik olarak yeni rozeti alacaklar. Bunları kullanmıyorsanız, uygulamanız için bir tane edinip erişimi artırmak için harika bir zaman.

Please register to see this content.
 sayfamızı ziyaret edin .

[Bu özellikler henüz kullanıma sunulmaya başlandı, dolayısıyla henüz Canary ve Dev Kanallarındaki tüm Insider'ların kullanımına sunulmamış olabilir; çünkü geri bildirimleri takip edip herkese sunmadan önce bunların nasıl karşılandığını görmeyi planlıyoruz.]

Lütfen bu değişiklikleri deneyin ve ne düşündüğünüzü bize bildirin. Ekibimiz her zaman geri bildirimlerinizi dinliyor!

GERİ BİLDİRİM: Lütfen geri bildiriminizi Microsoft Store'daki Geri Bildirim Merkezi'ne (WIN + F) gönderin.

Teşekkürler,
Microsoft Store Ekibi

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Windows 11 için kümülatif güncelleştirmeler yayınlandı, 13 Ağustos 2024

* [Bu güncelleme CVE-2024-38143'ü ele almaktadır. Bu nedenle, Wi-Fi'ye bağlanmak için kilit ekranında "Windows kullanıcı hesabımı kullan" onay kutusu kullanılamaz.

* [NetJoinLegacyAccountReuse] Bu güncelleme bu kayıt defteri anahtarını kaldırır. Daha fazla bilgi için .

* [Secure Boot Advanced Targeting (SBAT) ve Linux Extensible Firmware Interface (EFI)]Bu güncelleme Windows çalıştıran sistemlere SBAT uygular. Bu, savunmasız Linux EFI'nin (Shim önyükleyicileri) çalışmasını durdurur. Bu SBAT güncellemesi Windows ve Linux'un çift önyükleme yaptığı sistemler için geçerli olmayacaktır. SBAT güncellemesi uygulandıktan sonra, eski Linux ISO görüntüleri önyükleme yapmayabilir. Bu durumda, güncellenmiş bir ISO görüntüsü almak için Linux satıcınızla birlikte çalışın.

* [Alan Adı Sistemi (DNS)] Bu güncelleştirme, CVE-2024-37968'i ele almak için DNS sunucusu güvenliğini güçlendirir. Etki alanlarınızın yapılandırmaları güncel değilse, SERVFAIL hatası veya zaman aşımı alabilirsiniz.

Sürüm 24H2 - (OS Build 26100.1457). .

Sürüm 23H2 - (OS Build 22631.4037). .

Sürüm 22H2 - (OS Build 22621.4037). .

Sürüm 21H2 - (OS Build 22000.3147). 

Please register to see this content.
.

Edited by alcalmc
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Windows 11 Build 26100.1586 Sürüm Önizleme Kanalında Yayınlandı :

Merhaba Windows Insider'ları, bugün Windows 11 Sürüm 26100.1586'yı (KB5041865) Windows 11, sürüm 24H2 (Derleme 16100) Sürüm Önizleme Kanalındaki Insider'lara yayınlıyoruz.

Aşağıda, bu güncellemenin bir parçası olarak sunulan yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin bir özeti yer almaktadır.


Normal dağıtım

Bu güncelleme, bu güncellemenin bir parçası olarak kullanıma sunulan aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir. Parantez içinde koyu yazılmış metin, belgelenen değişiklik alanını göstermektedir.

    [FrameShutdownDelay] Tarayıcı, "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main" kayıt defteri anahtarındaki değerini yok sayar.
   
[Etki Alanı Adı Sistemi (DNS)] DNS istemcisinde başlatıldığında etki alanı denetleyicisinde (DC) bir kilitlenme meydana gelir.
   
[OpenSSH] Bu güncelleme, Sunucu Yöneticisi kullanıcı arabirimini kullanarak OpenSSH'yi açtığınızda onaylamanızı isteyen bir istem ekler.

Teşekkürler,
Windows Insider Program Ekibi

👉 Hala explorer hatalarını gidermeye devam... 🫤🫤🫤

 

Windows 11 Derlemesi 22621.4108 ve 22631.4108 Sürüm Önizleme Kanalında Yayınlandı

Spoiler

Aşağıda, bu güncellemenin bir parçası olarak eklenen yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin iki bölüme ayrılmış bir özeti bulunmaktadır: kademeli dağıtım ve normal dağıtım. Parantez içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişikliğin maddesini veya alanını belirtir.

Kademeli kullanıma sunma

sunulacağından tüm kullanıcılar tarafından kullanılamayabilir Bunlar , kademeli olarak kullanıma . Parantez içindeki kalın metin, belgelenen değişikliğin alanını gösterir.

  • [Windows Paylaşımı] Yeni! Artık Windows Paylaşım penceresinden Android cihazınızla içerik paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak için Android cihazınızı Windows PC'nizle eşleştirmeniz gerekir. Android cihazınızda Windows Bağlantısı uygulamasını ve PC'nizde Telefon Bağlantısı'nı kullanın.
  • [Dosya Gezgini]
    • Windows logo tuşu + E'ye bastığınızda, ekran okuyucu bir bölmenin odaklandığını söyleyebilir veya odak hiç ayarlanmamış olabilir.
    • Ctrl + F tuşlarına bastığınızda bazen arama başlamaz.
    • Bazen Shift + Tab tuşlarına bastığınızda klavye odağı kaybolabilir.
    • Aç veya Kaydet iletişim kutusundaki içerik haritasındaki öğeleri açtığınızda veya öğelere göz attığınızda ekran okuyucular bunu duyurmaz.
    • Ekran okuyucular, sütun başlığındaki öğeleri açtığınızda veya öğelere göz attığınızda bunu duyurmaz.
  • [Anlatıcı] Bu güncelleme, tarama modunun daha hızlı yanıt vermesini sağlar. Bu, özellikle Microsoft Edge kullandığınızda ve büyük belgeleri okurken faydalıdır. Tarama modunu kullanmak için önce Ekran Okuyucusu'nu açmanız gerekir (Windows logo tuşu + Ctrl + Enter). Ardından, Anlatıcı oturumu sırasında Caps lock + Ara Çubuğu tuşlarına basarak tarama modunu açın.
  • [Sesli erişim] Artık yazdığınız karakterleri daha hızlı dikte edebilirsiniz. Ayrıca metin içinde seçim, silme ve taşıma komutları için daha fazla düzenleme seçeneğiniz vardır.

Normal kullanıma sunma

Bu güncelleştirme, bu güncelleştirmenin bir parçası olarak kullanıma sunulan aşağıdaki özellikleri ve iyileştirmeleri içerir. Parantez içindeki kalın metin, belgelenen değişikliğin alanını gösterir.

  • [Giriş Yöntemi Düzenleyicisi (IME)] Açılan kutunun giriş odağı varsa, o pencereyi kapattığınızda bellek sızıntısı meydana gelebilir.
  • [Ülke ve Operatör Ayarları Varlığı] Bu güncelleme, belirli mobil operatörler için COSA profillerini güncel hale getirir.
  • [Bluetooth] Belirli Bluetooth politikalarını dağıttığınızda harici cihazların bağlantıları kesilir.
  • [Bağlama Filtresi Sürücüsü] Sisteminiz sembolik bağlantılara eriştiğinde yanıt vermeyebilir.
  • [Dosya Gezgini] Bir kabuk ad alanı uzantısındaki klasörlere göz attığınızda gezinme bölmesi güncellenmiyor.
  • [Birleşik Yazma Filtresi (UWF) ve Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM)] UWF'yi yeniden etkinleştirmeye yönelik SCCM görevi, UWF'deki kilitlenme nedeniyle başarısız oluyor. Bu, cihazın beklediğiniz anda yeniden başlatılmasını engeller.
  • [Hazırda bekleme hatası] Dizüstü bilgisayarınız hazırda bekletme modundan çıktıktan sonra yanıt vermiyor. Bu, kapağı birçok kez kapatıp açtığınızda meydana gelir.
  • [Microsoft Entra tek oturum açma (SSO)] SSO, Avrupa Dijital Pazarlar Yasası'nın (DMA) istemleri çok sık gerektirdiğini belirtiyor. Bu, bir sertifika kullanarak kimlik doğrulaması yaptığınızda meydana gelir. Daha fazla bilgi edinmek için
    Please register to see this content.
    bakın .

Teşekkürler,
Windows Insider Programı Ekibi

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Merhaba Windows Insider Üyeleri, bugün Windows 11 Insider Preview Build 22635.4082 (KB5041876) sürümünü Beta Kanalında yayınlıyoruz.

HATIRLATMA: Beta Kanalındaki Windows Insider'lar, bir etkinleştirme paketi (Derleme 22635.xxxx) aracılığıyla Windows 11, sürüm 23H2'ye alacaktır. Beta Kanalındaki Insider'lardan özelliklerin kademeli olarak ilk size sunulmasını isteyenler, Ayarlar > Windows Update aracılığıyla en son güncelleştirmeleri almak için geçişi (aşağıdaki resimde gösterilmiştir) AÇIK konuma getirebilirler. Zaman içinde, geçişin açık olduğu herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu geçişi kapalı tutarsanız, yeni özellikler hazır olduklarında zaman içinde kademeli olarak cihazınıza sunulacaktır.

get-latest-updates-toggle-1024x687.png

Yeni özelliklerin size sunulması için mevcut olan en son güncellemeleri almak için geçişi açın.

İleriye dönük olarak, Beta Kanalı yapılarındaki değişiklikleri iki grupta belgeleyeceğiz: en son güncellemeleri mevcut olduklarında almak için geçişi açan Insider'lar için kademeli olarak sunulan yeni özellikler, iyileştirmeler ve düzeltmeler ve ardından Beta Kanalındaki herkes için mevcut olan yeni özellikler, iyileştirmeler ve düzeltmeler.

Değişiklikler ve İyileştirmeler kademeli olarak Beta Kanalına geçişle birlikte sunuluyor*

[Bildirimler]

İstenirse, artık belirli uygulamalardan gelen bildirimleri devre dışı bırakmak için . Artık diğer bildirimlerde olduğu gibi bildirimi devre dışı bırakmak için bildirim içindeki "..." tuşuna basabilir veya Ayarlar > Sistem > Bildirimler bölümündeki bildirim gönderenler listesine gidip oradan kapatabilirsiniz (listede "Bildirim Önerileri" olarak adlandırılır). Not - bu giriş yalnızca bir bildirim aldıktan sonra gönderenler listesinde görünecektir.

[Kilit ekranı]

Kilit ekranını, medya kontrolleri artık medya oynatılırken Kilit ekranının alt orta kısmında gösterilecek şekilde güncelledik.

media-controls-lock-screen-content-1024x

Medya oynatılırken Kilit ekranında gösterilen medya kontrollerinin güncellenmiş konumu kırmızı bir kutuda vurgulanmıştır.

[Ayarlar]

Ayarlar > Windows Update > Gelişmiş seçenekler > Teslimat Optimizasyonu altındaki Teslimat Optimizasyonu için ayarlar sayfasını Windows 11 tasarım ilkelerine uyacak şekilde tasarladık.

do-settings-design-update-1024x692.png

Güncellenmiş tasarıma sahip Teslimat Optimizasyonu ayarları sayfası.

Düzeltmeler kademeli olarak Beta Kanalına geçiş açık olarak sunuluyor*

[Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi]

En son yapılarda görev çubuğundan uygulamaları kapatırken explorer.exe'nin bazı Insider'lar için çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

[Başlat menüsü]

Bazı Insider'lar için son birkaç yapıda Başlat menüsünün açılışta çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

[Diğer]

Belirli bildirimleri aldıktan sonra bellek sızıntısına neden olan bir sorun düzeltildi.

Beta Kanalındaki herkes için düzeltmeler

[Diğer]

[NetJoinLegacyAccountReuse] Bu güncelleme bu kayıt defteri anahtarını kaldırır. Daha fazla bilgi için .

Bilinen sorunlar
[Dosya Gezgini]

En son Beta yapılarında arşiv dosyalarıyla etkileşime girerken explorer.exe'nin çökmesine neden olan bir sorunun düzeltilmesi üzerinde çalışıyoruz.
[YENİ] Önceki yapıya sahip bazı Insider'lar için Ana Sayfa'ya giderken Dosya Gezgini'nin çökmesine neden olan bir sorunun düzeltilmesi üzerinde çalışıyoruz. Bu sorundan etkileniyorsanız ve Dosya Gezgini'ni Ana Sayfa'ya ayarlı olduğu için başlatmakta sorun yaşıyorsanız, geçici bir çözüm olarak belirli klasörleri açmak için Çalıştır iletişim kutusunu (WIN + R) kullanabilirsiniz.

Beta Kanalındaki Windows Insider'lar için Hatırlatmalar

   Beta Kanalında yayınlanan güncellemeler Windows 11, sürüm 23H2'ye dayanmaktadır.
Bu yapılarda yer alan özellikler ve deneyimler, farklı konseptleri denediğimiz ve geri bildirim aldığımız için hiçbir zaman yayınlanmayabilir. Özellikler zaman içinde değişebilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir ve Windows Insider'ların ötesinde asla yayınlanmayabilir. Bu özelliklerden ve deneyimlerden bazıları hazır olduklarında gelecekteki Windows sürümlerinde yer alabilir.
  Beta Kanalındaki birçok özellik, Kontrol Özelliği Sunumu teknolojisi kullanılarak, Insider'ların bir alt kümesiyle başlayarak ve bu kanaldaki herkese göndermeden önce nasıl olduklarını görmek için geri bildirimleri izledikçe zaman içinde artarak kullanıma sunulur.
Windows Insider'larla önizlemesini yaptığımız bazı özellikler tam olarak yerelleştirilmemiş olabilir ve yerelleştirme, özellikler son halini aldıkça zaman içinde gerçekleşecektir. Kendi dilinizde yerelleştirme ile ilgili sorunlar gördüğünüzde, lütfen bu sorunları Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla bize bildirin.

    Beta Kanalındaki Windows Insider'lar, size kademeli olarak sunulan özellikleri ilk alan olmak istiyorlarsa*, Ayarlar > Windows Update aracılığıyla en son güncelleştirmeleri almak için geçişi AÇIK konuma getirebilirsiniz. Zaman içinde, geçiş açık olan herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu geçişi kapalı tutarsanız, yeni özellikler hazır olduklarında zaman içinde kademeli olarak cihazınıza sunulacaktır.
    Geliştirme ve Beta Kanalları mühendislerimizin paralel geliştirme yollarını temsil ettiğinden, özelliklerin ve deneyimlerin önce Beta Kanalında göründüğü durumlar olabilir.
    Hangi yapının hangi Insider kanalında olduğunu görmek için

Please register to see this content.
.

Teşekkürler,
Amanda & Brandon

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...