Jump to content

Win 7 Blue Screen


maynak

Recommended Posts

önecilkle slm arkadaşlar ; 

benim ufak bi sorunum var çok sık olmasada arada sırada bu sorunla karşılaşıyorum 

bilgisayarımın özellikleri ;

p4 3,0 ghz

1,25 gb ram ddr400

512 atı ekran kartı (256 bit )

80 gb hdd

win 7 ultimate 32bit OS

ewet arkadaşlar gösterdiği üzere sistem bu pc arada sırada kapanıyor mavi ekranda kaçtan başladığını bilmiom geriye doru sayıyor reset atio sapa sağlam pc açılio ve şu hatayı verior ;

Sorun imzası:

Sorunlu Olay Adı: BlueScreen

OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:

BCCode: 1000008e

BCP1: C0000005

BCP2: 9225E08C

BCP3: A100BC8C

BCP4: 00000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

bilen arkadaşra varsa vaya başına gelen ve çözüm bulabilen arakadaşlar varsa yardım larını düşüncelrini bekliyorum 

Şimdiden herkese teşejkkür ederim !..

iyi günler....

Link to comment
Share on other sites

Sistem geriye doğru sayıp reset atıyorsa bir zamanların meşhur bir virüsüsn özelliğini andırıyor sanki. Adını hatırlayamıyorum şimdi virüsün. Bir tavsiyem var. Sistem geri sayarken başlat/çalıştır bölümüne shutdown -a yazıp enter tuşuna bir basarmısınız. Geir sayıp kaldırılıp win7 çalışmaya devam ediyorsa genelde virüs var demektir. -a olmazsa -n parametresini de deneyebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Hangi Uygulama göçüyor onu yazmamışsın..

yha işte belli bi programda kpansa anlarım o porgramı kaldırı günceller yeniden yükler bişey yaparımda belli bi programda bişe demior direk reset atio bu hatayı verior ama mavi ekranda büyük ihtimal hata veren dosya yazar ama çok hızlı geçior yakalayamıyorum :)

sistem geriye doru saymıyor pc kapanıyor mavi ekranda sayım yapıyor pc de virüs yoq bu arada tam güncel nod 32 v4 full kullaniom tarattım temiz :)

Link to comment
Share on other sites

Sadec e win7 de böyle bir şey yapıyorsa en nedenlerinden birisi de driver sorunu oluyor genelde. Eğer sisteminiz xp de gayet düzgün çalışıyorsa, win7 de problem varsa sürücü sorunu olduğundan emin olabilirsin. Xp'de de aynı problem varsa, ramleri, ekran kartını, etherneti, hdd. leri çıkarıp yeniden takmalısınız. İşlemci fanlarınızın döndüğünü ve sıcaklık problemi sebebiyle resetlediğini saymazsak. Yani bir çok sebep olabilir. Kolları sıvaman lazım :)

Link to comment
Share on other sites

yoq xp sorunum yoq donanımsal sorun da bildiğim kadarıyla yoq bna göre de driverlardan kaynaklanio ama anakrt eski en güncel driver vista için :) onları buldum kurdum xp için olan driver bile kurdum karıoşık bi durumda yhani nese sorun tam olarak netleşmeyecek anlaşılan drievr dielim geçelim :)

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar muhabbet güzeldi saolun böle idare edelim bu pc yide bu zmn a kadar idare ettik bundn sonrada dvm :):D

iyi günler !...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...