Jump to content

İşte Yeni Emekli Maaşları


muhtar

Recommended Posts

İşte SSK, Tarım Bağkur, Tarım SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşları:

emeklimaa.jpg

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları bu yıl 74 ile 175 lira arasında artacak. 

Yeni yıl armağanı 

Başbakan Erdoğan, 7.3 milyon emeklinin beklediği zam müjdesini verdi. Bu yıl en düşük emekli maaşı yüzde 24.2, en yükseği yüzde 7.6 artacak. Aylıklara en az 74, en çok 172 lira eklenecek 

Emeklilerin merakla beklediği maaş artışları belli oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, SSK işçi emeklileri, tarım emeklileri, Bağ-Kur kapsamındaki esnaf ve tarım emeklileri olmak üzere 7 milyon 327 bin 800 kişinin maaşlarında iyileştirme yaptıklarını bildirdi. Başbakan Erdoğan, zam düzenlemesini de şöyle açıkladı: 

 2010'un ilk 6 ayı için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığını da yüzde 4.5 oranında artırıyoruz. 

 2010 yılı içinde Temmuz ayındaki yüzde 3'lük TÜFE artışlarıyla birlikte, en düşük aylık alan emeklimizin maaşı yüzde 24.2, en yüksek aylık alan emeklimizin maaşı da yüzde 7.6 artıyor. 

 İyileştirme ile emekli aylıklarında ilk 6 ay için en az 63, en çok 101 lira artış olacak. 

 Yılın tamamında ise emekli maaşlarına en az 74 lira, en çok 172 lira artış yapıyoruz. 

 601 lira olan en düşük SSK emeklisi aylığı yeni artışla 683 liraya, en düşük tarım SSK emekli aylığı 403 liradan 480 liraya, en düşük esnaf emeklisi aylığı 476 liradan 555 liraya, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da 306 liradan 380 liraya çıkıyor.

Bu iyileştirmelerin kamuya yıllık maliyetinin 3 milyar 42 milyon lira olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu iyileştirmelerden dolayı kamu harcamalarında meydana gelecek artışın orta vadeli programda kararlaştırılan mali disiplini bozmasına izin vermeyeceğiz, buna göre de tedbirlerimizi aldık. Orta vadeli programı hedeflerinden saptırmayacağız.

Maaş artışlarının emeklilerimize, tüm ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

alıntı haberdir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...