Jump to content

Biostar P4m900-m7 Fe Ses Sorunu


Bay_RC

Recommended Posts

Merhaba. Benim yeni aldığım Biostar P4M900-M7 FE anakartın onboard sesinde sorunlar yaşıyorum. Driver'ını kuruyorum bilgisayar görüyor ses çıkıyor fakat ss2 uydu kartını açınca ses bozuk çıkıyor sadece orda da değil normal bir mp3 çalınca da aynı bozuk ses. Mp3 çalarken müziği duyuyorum fakat şarkıcının sesisni duyamıyorum.

Anakartın kendi driver cd'sini kurdum olmadı, internetten en güncel ses driverini kurdum yine olmadı. Aygıt yöneticisnde Via High Definition Audio çalışıyor gözüküyor. Windows sesleri de normal fakat ne uydu izlerken doğru düzgün bir ses alıyorum ne de mp3 dinlerken. Yalnız bunu mp3 çalardan kaynaklanıyor demeyin winampın en son rümünü kurdum internet sistesinden. Mediaplayer 9 kullandım onda da aynı.

Bir ara xp'de sorunu düzeltmiştim. Hem ss2 uydu hem de mp3 çalarken ses normal idi ama nasıl olduysa tekrar meydana geldi o bozuk ses.. Bir türlü yapamıyorum...

Aynı olay win 7 kurdum onda da aynı.. Bu arada hoparlörünü de denedim sorun yok hoparlör düzgün çalışıyor..

Ne yapmam lazım? Allah rızası için şunu bir çözün.. İyi akşamlar...

Link to comment
Share on other sites

ss2 kartı nedense 1 sene oldu monitöre karlı görüntü veriyor. Hem biosta hem windowsta görüntü karlı. bunun ss2'nin yaptığından şöyle emin oldum: Dedim ikinci el ekran kartı almıştım asus 9550ge ondan değilmiş gittim o ekran kartını 15 tl'e satıp yerine 59 tl verip mağazadan fx5500 aldım sorun yine aynı. Dedim bu monitörden kayn-aklanıyordur gittim sısfr lg 19" lcd monitör aldım onda da sorun aynı. Dedim bu sorun anakarttan kaynaklanıyordur. Yeni sisteme geçtim önce msi p4m900m2 aldım onda da aynı. Bu anakartın chipsetini yaktım gittim yeni biostar p4m900-m7 fe aldım bunda da aynı..

Senin dediğini bir yapayım kardeş olamzsa bu ss2 kartının garantisinin bitmesine 2 ay kaldı. Hiç değilse gideyim vereyim garantiye fakat bunun garantisinin gelmesini de 1 ay kadar beklemek var neyse..

Olmazsa bugün gideyim hem yeni bir hoparlör alayım hem de o kullandığım uzatma kablosunu da bir denettireyim hem de gitmişken zaten yolumun üzeri ss2 kartı garantiye vereyim..

Link to comment
Share on other sites

jakı hafif geri çektiğimde herşey düzeliyor. XP'yi böyle hallediyorum.. Fakat win 7 başımın belası oldu. XP'deki gibi hafif geri çekince bu kez görev çubuğundaki ses işareti çarpı oluyoır ve ses gidiyor.

Neyse xp'de sorunu şimdilik hallettik. Fakat Win 7'de durum beter... Jakı tam takınca pc'nin arkasına sesler bozuk çıkıyor. Mp3 dinlerken ve tv izlerken (ss2) çok kötü...

Bu neden olabilir. Ben hoparlörümü sterio uzatma kablosu ile uzatıyorum. Kablosu biraz kısa... Dedim belki uzatma kablosundan yapar dedim gittim müzik setinde denedim hiçbir sorun yok...

Please Helppp

kardeş bilgisayarın arkasına giren cakı tam taktımj. Hoporlörün jakını uzatma kablosunun ucuna tam taktım. Netice: Ses bozuk..

bilgisayarın arkasına giren jakı tam taktım. Hoporlörün jakını uzatma kablosunun ucuna hafif geri çekerek taktım. Netice: Bu sefer ses normal fakat hoporlörün sol kısmı daha çok ses veriyor. Daha doğrusu sol çalışıyor sağ susuyor. Hoporlörün sağ kısmından ses gelmiyor anca 3d tuşuna basınca biraz geliyor..

En iyisimi kardeş ne seni ne de beni fazla yormadan yarın gidip doğru düzgün yeni bir hoparlör almak.

şimdi denedim ss2 kartı çıkardım sorun yine aynı. Görüntünün karlanması ss2 karttan değilmiş. SS2 kartı çıkardım görüntü hala karlı gösteriyor. Gelelim ses'e ses yine aynı tas aynı hamam...

Link to comment
Share on other sites

hem ses hemde görüntüde problem olduğunu söylüyorsun anakartı değişmişsin ama sorunun çözülmemiş sanırım aldığın 2. anakarttada bi arıza var win7 bazı ses driverlerinde sorun çıkarabiliyor özetle : bende creative live 5+1 ses kartı vardı xp de sorunsuz kullanırken, win7 de (stereo hoparlör kullanıyorum) sağ taraftan ses gelmediğini farkettim dedim heralde bozul hoparlör sonradan anladım ki olay creative ses kartının win7 ye olan uyumsuzluğundanmış. haliyle söktüm creative kartı, anakart gigabyte g-31 in kendi onboard sesi kullandım sorun çözüldü. o yüzden arızanın tespitini iyi yap boşa masraf etme derim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...