Jump to content

Internet Hızlandırma


_DruMmeR_

Recommended Posts

internetim çok yavaş bu sorun sanırım benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor diye düşündüm ve araştırdım böyle birşey duydum, acaba bu doğru mudur denememde bir sakınca var mıdır?

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayrılabilir bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam'a basın...

Link to comment
Share on other sites

Bu daha profösyönelce

2000 li yıllar öncesi henüz kablonet ve adsl yokken, bilmemne optimizer, bilmemne tweak kullanmadığım program, denemediğim yazılım kalmamıştı. Bu yazılımların internetimi hızlandırması bir yana, daha da yavaşlatmakla kalmayayıp sıksık düşmelere sebep olması, bağlantının kesilmesi, o iğrenç diiiit düüüt tırrrrlı sesi tekrar tekrar denemiş olmamdan ötürü "en iyisi ellememek" fikrine sahiptim. Ancak bugün gecenin bir yarısı fikrimi değiştirdim.

Şimdi size yakın bir örnek vereyim.

diyelim ki bir matbaacısınız. bir paketleme makineniz var. Bu orjinal ayarlarında 1500 yaprağı jelatinleyerek paketliyor.Yalnız Bu makinenin bir çalışma mantığı var. paketleme esnasında paket içine 28 sayfalık bir form koyuyor bu form alıcı tarafından doldurulup, size geri gönderilmek zorunda, böylece sizde paketin sağ salim karşı tarafa ulaştığını öğreniyorsunuz. Bunun için alıcının size gönderdiği paketinde kargo parasını ödüyorsunuz... (anlaşma böyle, değiştiremezsiniz) Burada en önemli husus basılan evrağın sırasının karışmaması, karışırsa işin içinden çıkamıyorsunuz haliyle, zaten paketleme makineside bunun için var...

Makine 1500-28=1472 sayfayı sırasıyla paketleyip içine formu koyup 1500 sayfaya ulaştırıyor. Jelatinliyor. size veriyor.

Buraya kadar problem yok (en azından öyle gibi gözüküyor...)

Sizin bulunduğunuz gezegende 1 tane zarf üreticisi var zarfı tüm gelişmiş dünya ülkelerinden daha pahalıya satmakla kalmıyor, birde kapasitesi düşük. En fazla 1492 sayfayı alacak kadar zarf üretiyor.

EE siz ne yapıyorsunuz, aman makineylemi uğraşıcam deyip 1500 lük paketi mecburen ikiye bölüyorsunuz. yeni paketin içine de elle 28 sayfalık formu koyup öyle gönderiyorsunuz.

14720 sayfalık bir ansiklopediyi 10 zarfa koymak yerine, her paketi 2ye ayırıp öyle gönderdiğiniz için, 20 zarf ediyor.

Kargocu çocuk, ne yazık ki her seferinde 1 zarf ******ürüyor, zarfın içindeki doldurulmuş formu alıp size geri getiriyor, sizde formu alıp ona yeni bir zarf veriyorsunuz. çocuk 20 turda gidip geliyor işi bitiyor. Sizde ehh ne yapalım deyip bu şekilde işi idare ettiriyorsunuz....

Sonra aretsus lakaplı başka bir matbaacı sizin bu durumunuzu görüyor, zarf şirketine de acaip gıcık olmuş...

Size diyor ki,

Canım Arkadaşım, senin paketleme makineni 1500 sayfa yerine, 1492 sayfaya ayarlayalım. Böylece daha hızlı ve daha masrafsız bir şekilde sistemi idare ettirirsin. Basit bir matematik hesabı yaptırıyor.

Diyor ki, 1492-28=1464 sayfa yapar.

böl 14720 yi 1464e ne çıktı 10,055 demekki sen 11 zarfla bu işi halledebilirsin. evet zarflar daha ağır olur ve çocuk daha yavaş gider amaaa sonuç olarak işin bitme süresi azalır yani hızın artar. Ayrıca hem kargodan hemde vicdansız tekel olmuş, hizmeti ve kalitesi batacısa zarfçıya daha az para ödersin. eğer beğenmezsen tekrar eski düzene dönebilirsin

Şimdi bu teklife siz 2 şekilde cevap verirebilirsiniz.

a) aman ellemeyelim çalışan düzeni bozmayalım.

cool.gif Bir deneyelim ne kaybederiz ki...

NOT: A ŞIKKINI SEÇTİYSENİZ YAZININ DEVAMINI OKUMAYIN SAYFAYI KAPATIN, TARAYICININ GEÇMİŞİ TEMİZLEYİN BURAYADA BİR DAHA GELMEYİN! B ŞIKKINI SEÇENLER OKUMAYA DEVAM ETSİN.

Kesin duymuşsunuzdur MTU denen bir halt var. Bu en yüksek hat hızını belirler ve windows ta default ayarı 1500 bytetır. Windows TCP/IP için 28 byte i otomatik rezerve eder. Ancak kullandığımız PPPoE standardında MTU size 1492 dir.

Windows 1472+28=1500 byte olarak dosyayı böldürüp o şekilde talep eder, ama taşıyıcı ADSL 1492 yi aldığından gönderici size bunu 2 pakette yollar. Dolayısıyla siz, her 1500 byte için ekstradan 28 Byte fazladan indirip kotanızı az biraz daha fazla şişirirsiniz.

Birde DSL hizmeti veren firma, eğer paket miktarlarını sayıyorsa, yani kotayı paket miktarlarına göre hesap ediyorsa 1500 byte talep etmiş, 1500 byte +28+28 = 1554 byte indirmiş olmanıza rağmen bunu 2 x 1492 deyip 2984 byte olarak hesaplama ihtimali var. (Ben kesin olarak bilmiyorum. Bilen arkadaşlar bilgi verebilirlerse memnun olurum)

Simdi bir test yapalım. (bir kere daha inanmak için lutfen yapın)

Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter a basın çıkan ekranda şu komutu yazın.

önce

ping 4.2.2.1 -l 1464

Sonra

ping 4.2.2.1 -l 1465

smile.gif ilk komutta pingi yaptı saydı, bir sonuç verdi. 2.sinde ise "zaman aşımına uğradı" veya fragmented dedi ve sonuç vermedi değil mi. Çünküü 1464+28=1492 yani PPPoE kapasitesi içinde ama 1465+28=1493 aha buda PPPoE kapasite fazlası olmasından...

Ben ne yaptım.

adresinde broadband> broadband tools> SG TCP/IP analyzera tıkladım. orada MTU nun 1492 olduğunu gördüm.

sonra

Please register to see this content.
files/TCPOptimizer.exe dosyasını indirdim. (işte yine bir optimizer dedim bakalım ne olacak) çalıştırdım.

files kısmında back up current settings kısmına tıkladım, mevcut ayarlarımı kaydettim. (yedeğini aldım yine optimize felaketi olursa diye)

Ayarlarımı kaydettikten sonra indirme hızım olan 8 Mb i kaydırma çubuğu ile getirdim 8000 yaptım. aşağıda optimal settings dedim. yan tarafta bulunan MTU 1500 ün altında PPPoE ye tıkladım otomatikman 1492 olarak değişti. Sonra Apply dedim. Restart attım. Bilgisayar açıldı. Azureus programı ayarlarına girip MTU size ı 1492 olarak değiştirdim Azureusu kapattım tekrar çalıştırdım. Azureus ile şu anda 200+ seeder ı olan torrenti açtım. Heyecanla beklemeye başladım.

Hep bu saatlerde indirme yapıyorum. yaklaşık 3 aydır 750k-820k nın üzerine çıkmayan bağlantım, 850 k yı gördü ve 800 altına hiç düşmedi!!! daha önce 750-820 arası dalgalanırdı (popüler olanlarda lütfen dikkat)

Bu sevinçle, paylaşımcı kardeşlerime bunu hemen duyurmalıyım dedim...

Şimdi aranızda bunu yapan arkadaşlar, lütfen sonuçları yazsınlar. Eğer iyi birşey yapmışsam, bende bileyim. sonuçları paylaşalım.

Speed test sitelerine girdim, ama daha önce girmediğim için, faydası oldumu bilmiyorum. 7,10 7,20 arasında sonuçlar aldım. Sizden ricam, eğer sizd deneyecekseniz, önce hız testi yapın. öncesi ve sonrası sonuçları paylaşalım.

Yalnız bu testi yaparken tüm internet kullanan programlardan çıkalım ki daha doğru sonuç alalım.

www.speedtest.net sitesine girmiştim en güzeli orası gözüktü bana. Sizde deneyin paylaşalım. (aynı server ile)

Saygılar

Alıntıdır..

Link to comment
Share on other sites

Bunu Windows 7 kullananlar Nasıl Yapıcak Bide O Var.. Windows 7 de Calıstır Denen merak Yok ayrıca Xp deki gibi değil ki windows 7 bu ayarları nası yapıcaz oda ayrı bi konu..:D

Windows 7 çalıştır var arama çubuğuna çalıştır yaz görürsün..

Ben windows 7 de denedim sonuç hiç değişmedi hız falan artmadı bence denemeyin tabi denemek isteyen varsa denesin sonucun değişmediğini göreceksiniz...

Link to comment
Share on other sites

en iyi net i hızlandırema programı trky dns ayar programıdır

burdan temin edebilirsiniz

Please register to see this content.

yok kardeş katılmıyorum herhalde turktelekomdan kaynaklı... aynı değerler var karşımda yine....

670666090.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...