Jump to content

Birkaç Fıkra...


bomba34

Recommended Posts

ALBAY

Albay, binbaşıya:

—Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Bende orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapalı talimgâha ******ürürsün.

Binbaşı, yüzbaşıya:

—Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgâhta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır.

Yüzbaşı, teğmene:

—Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgâhta gerekli bilgiyi verecektir.

Teğmen, başçavuşa:

—Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgâhta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir.

Başçavuş, askere:

—Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgâhta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun.

Askerler kendi aralarında:

—Yarın sabah bizim başçavuş Albayı tutuklayacakmış.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

HABERLER

Patates ilçesine bağlı maydanoz köyünde dün öğle saatlerinde çıkan çatışma sonucu biberler pusu kurarak şehit ettiği on yedi patlıcan bugün toprağa verildi. Yaralanan otuz dolma biber acilen kaldırıldıkları tencere devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yapılan aramalar sonucu üç uzun namlulu pırasa on adet göz yaşartıcı soğan ve elli adet patlamaya hazır mısır ele geçirildi. Mutfak sınırına doğru kaçmak isteyen sekiz adet salatalık yoğurdun yoğun baskısı karşısında dayanamadı ve cacık oldu.

HAVA DURUMU

Okul müdürlüğünden aldığımız meteorolojik bilgilere göre sene sonu karneleri mevsim normallerinin altında olup şiddetli soğuk görülecek buna bağlı olarak hemen hemen bütün karneler 1’li 0’lı olacaktır. Bu sıfırlardaki nem oranı artacak, gözler bulutlu, yer yer sağanak yağışlı olacaktır. İmtihan salonundaki yoğun sis tesirini artırmış olup kopya görüş mesafesi daraltmıştır. Matematik imtihanı alçak basınç alanı içinde yer aldığı için daha şimdiden Eylül rüzgarlarının etkisi altında kalmıştır. Bu arada laboratuardan gelen şiddetli kimya fırtınasının ardından bunaltıcı bir fizik kasırgasının okulu çepeçevre sarması bekleniyor. Son aldığımız meteorolojik bilgilere göre edebiyat ve İngilizce çevresinde karla karışık yağmur beklenirken, müzik, beden ve din kültürü civarının bol güneşli geçeceği tahmin edilmektedir. Öte yandan fen derslerinde sıcaklık sıfırın üstüne çıkmayacak ve bu bölgede, son yıllarda en şiddetli soğuklar yaşanacaktır. Bir üst sınıfa gelen yollar kapalı olup bu yöne gidenlerin yanlarında torpil ve kopya aleti bulundurmamaları, sözlüde işaret ve işaretçilere uymaları gerekmektedir. İlgililere duyurulur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...