Jump to content

Daha önce Dişlerine Tel Takan Varsa [İçeri]


YeniçeRiyan-i

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar

Ben Alt çene ilerliği üst çene geriliği Problemi Yaşıyorum.Aslında bariz çok kötü görüntü yok ama Azda olsa görüntü bozukluğu var. Bunun İçin Ortodontik bir tedavi görmem lazım oldugun biliyorum.Lakin bu gibi tedavilerin Braket ve Tel takarak düzeldiği Bilgisine ulaştım.Daha önce ya da şu günlerde dişlerine tel taktıran arkadaşlar varsa tecrübelerini benimle paylaşırlar mı?

Takarken acıyor mu?

ilk zamanlar yemek yerken ne gibi zorluklar çektiniz?

Nerede yaptırmamı tavsiye edersiniz?

1,5-2 milyar tutar sanırım doğru mu?

kaç ay kullanılıyor? (tabi dişe göre değişir sanıyorum)

psikolojik olarak bunalıma sokuyor mu? sonuçta telli bir diş:lol:

sonucunda inci gibi dişlere sahip olabilecek miyim?

Link to comment
Share on other sites

Canım emrecim tam benlik bir soru :)

Ben tel taktıralı bir yıl oldu. Benim dişin birisi gruptan ayrılmıştı, onu yerine soktular. Sanırım 1 yıl kadar daha duracak..

Gelelim sorulara, takarken acımıyor, yöntem çok basit braketleri yapıştırıyorlar, (ki bunlar metal ve porselen olmak üzere iki çeşit. metal bilinen ugly betty'ninkiler.Porselen çok fazla dikkat çekmiyor.) üzerine teli koyuyolar.

Taktırdığında ilk 1 2 hafta biraz gıcık oluyosun, döner filan ısıramıyosun, haliyle düşünsene dişe sürekli baskı var geriye ya da ileri gitmesi için.

Dişçide yaptır nerde yaptırcan :lol: Özelde yaptır bence.

Evet masrafı baya var. Porselen daha pahalı ve daha çok duruyor dişinde. Benimki porselen 2.5 bini geçer sanırım.

18 ay +- 6 ay diyolar tedaviye.

En zor soru ise psikolojik.. Valla ben taktırmadan önce daha çok sıkıntı çekiyordum. Bir ara depresyona girdim gülmeyi bırak konuşamıyodum bile. Ama şu an alıştım artık, inek şaban gibi gülüyorum :(

Valla eğer dişçi taktır dediyse, ve senin isteğin varsa taktır. Ama benim dayımında misal alt çenesi baya geride, 55 yıldır yaşıyor :)

Link to comment
Share on other sites

Benim gittiğim kadın normal bildiğin dişçiydi. Dolgu için gittim. Dedi bana, senin ön diş nereye gidiyo, gel bi arkadaş var soksun onu yerine, dedim ben ortam yapcam telli telli gezemem. Sonra ortodontist bi adam çıkageldi kapıya, taktı bana taktı bana 1 yıl geçti işte öyle :lol:

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım benim arkadaş 5 ay oldu taktıralı. Muaynesinden randevularına herşeye beraber gittik. Neyi var neyi yok biliyorum. 24 yaşında kendisi ve bayan. Görünüm olarak çok endişeliydi ilk başlarda gülerken falan ağzını açamıyordu şimdi alıştı. Kötülüğünü geçtim insana sempatiklik bile veriyor bence.

Tedavi ortalama 2 sene sürüyor. Tedaviye göre değişir sanırım ama üç aşağı 5 yukarı olur en fazla. Porselen ve metal var ama görünüm yüzünden porseleni tercih edenler bin pişman oluyor doktorlar bile pahalı olmasına rağmen porseleni tavsiye etmiyor. Bizimki taksitli 3.000 liraya yapılıyor. 600 peşin 200 taksitle yaptılar. İlk resim röntgen ile teşhis koyuyorlar 30 lira muayne masrafı oluyor. Sonradan tamam dersen sana gün veriyor tedavi başlıyor. Ağrı sızı takarken olmuyor. Yemek yerken ilk başlarda zorlanıyorsun ama gitgide alışıyorsun. birde sürekli temizliği var. Bir lokma bile alsan temizlemen gerekiyor. Birde tller bollaştıkça geriyorlar bu bir iki günlük ağrı demek oluyor :lol: Tellerin damağa batma olayı bazen sorun olabiliyor onu da mum ile ya da doktora gidip teli düzelttirerek çözülüyor.

Bana soracak olursan maddi imkanın varsa geçiştirme derim. Hiç korkulacak çekinilecek birşey değil. Yaş ilerledikçe senin için daha zor olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Benim açımdan hiç bir Sorun yok ama Devletin bunu karşılamaması düşündürücü Yinede Tam anlamıyla ögrenmek Lazım.

Devlet estetiğe girdiği gerekçesiyle karşılamıyor.Çok saçma.Görüntü,konuşma,psikoloji hepsini etkiliyor.Vatandaşa verilen değer bu kadar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...