Jump to content

Açılış Ve Mouse Sorunu


absinthx

Recommended Posts

Herkeze selamlar arkadaşlar , Nootbook Sony Vaio VGN-FW31J Vista Home Premium modeli ,sorunum şu laptop açılırken herhangibir tuşa bastıgımda ekran geliyor , yani power tuşuna bastiğimda siyah bir ekran çıkıyor ve işlev yapmıyor ancak bir tuşa bastığımda açılıyor ,aynı şekilde Windows yazisi çıktığındada tuşa basmam gerekiyorki açılsın. Açıldığında masaustunde mause imleçi yanip sonuyor hızlı hızlı bir şekilde sağ tıkladığımda çıkan menü direk kilitleniyor ve herhangibir tuşa bastığımda sorun gideriliyor ancak her açılışta aynı problemi yaşıyorum , 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum . Komple format atmama rağmen sorun çözülmedi devam ediyor . Ilk böyle işlev yapması klavyenin tamamen devre dışı kalmasıyla başladı , tuşlar yazı yazmıyordu basılı tutuğumda yazıyı yazıyordu işlev yapmıyordu kısacasi , format attım klavye sorunu çözüldü bu sefer bu sorunla karşılaştım . Baya bi klavye sorunların bilgisayar açılış problemlerini inçeledim fakat hiç bir şey bulamadım . Bios güncelledim , tüm güncellemeleri yükledim , Ati Görüntü kartinin güncellemesini yükledim .Lütfen yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekürler.

Eklemeye unuttum Prt sc(Print Screen) tuşu sadece bir kere çalışıyor , tuşa bastığımda bir kere görüntü alıyor ondan sonra devre dışı kalıyor.

Laptopun Özellikleri;

Sony Vaio VGN-FW31J

4 GB Ram

400 HDD

Vista Home Premium

Core Duo Cpu 2.00 GHz

32 Bit işletim Sistemi

Link to comment
Share on other sites

Hiç duymadım :) Donanımsal bir sorun olabilir. Belki bios'tan veya işletim sisteminden ekran karartma olayı sıfır veya 1 sn. gibi bir değere ayarlanmıştır. Bios'a girip default/varsayılan değerlere getirip denemek lazım. Olmadı uygun adım servise. ;)

Link to comment
Share on other sites

1-boot'ta de ilk sırayı hdd yap.

2-f1 esc gibi hata mesajlarını veren bölümü aktiflikten çıkar.

1. Bölümde hard disk

2. Optic disk

bunlarida denedim bir sonuç alamadım.

F1 Esc gibi seçenekler sunulmuyor laptoplarda , değiştirme gibi bir olanağım yok.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...