Jump to content

Deepfreeze-rollback Rx Ve Returnil Virtual


YAGMURADAM

Recommended Posts

Değerli arkadaşlarım.Ben sistemime bu 3 programdan hangisini yükleyeyim.Her üçü de sistemi eski ayarlarıyla koruma amçlı programlar.Returnili denedim.Gerçekten başarılı.Ama hardiskin yarısını kendisine ayırması benim için notunu bir hayli dşürdü.Geriye rolback ve deep freeze kaldı.İkisini desisteme hiç kurmadım.ne xp ne dewindows7 ye kurdum.Bu ikisinin artıları ve eksileri nelerdir.Benim istediğim şu.

Ben günde defalarca program kurarım.sistemi yormadan hardiskimi kendine amade etmeden sistemi eski haline dönderebilmesi.

Ve tabiiki kullanım kolaylığı.Hangisini tercih edeyim.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Rollback geri yüklemelerinde bazı dosyalar iyi yüklenmeyebiliyor. Kullandım, bazen olumlu, bazen olumsuz oldu.

Deep freeze ise standart sürümünde bütün sürücüleri donduruyor, profesyonel sürümde eskiden hangi sürücüyü donduracağınızı seçebiliyordunuz. Bir süredir hiç kullanmadım, hala seçebiliyor muyuz, bilmem. Eğer seçtiriyorsa güzel. Deep freeze kullanacaksanız kurarken kullandığınız exeyi aman kaybetmeyin, o olmadan programı kaldırmanız mümkün değildir.

Kurduktan ve resetledikten sonra shifte basılı tutarak görev çubuğundaki ikonuna fareyle tıklıyorsunuz, açıln penceredeki seçeneklerden boot frozen seçip makinayı resetlerseniz donmuş açılıyor, yani her restlemede sıfırlıyor. Aynı şekilde boot thaved seçerek resetlerseniz donma bitiyor. Burada donma ifadesi kaydedilenlerin resetleyince silinmesi demek.

Donmamış olarak açınca kurulum dosyasını çalıştırarak programı kaldırmak mümkün.

Fakat internet kafede kullanmayacaksanız bence acronis true iamge 2010 versiyonu ile yedek alıp yolunuza devem etmek en iyisi. Çünkü tam güzel bir şey bulup kaydedersiniz, deep freeze aklınıza gelmez, resetleyince bakarsınız ki uçmuş. Ayrıca deep freeze programını aşan birçok virüs de zaten var.

Acronisten şaşmayın derim.

Ayrıca xp kullanıyorsanız microsoftun steady state programı da deep freeze ile aynı işlevi görür, donduracağınız bölümü de seçtirir. Oldukça iyi bir seçenektir. Yazık ki xp dışında çalışmaz.

Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

2 programında kendine göre artı ve eksi yanları var.

programın nerde kullanılacağına bağlı olarak seçimin değişebilir. eğer okul gibi cafe gibi birçok kişinin kullandığı yerlerde kullanacaksan burdaki kişilerin (özellikle okullardaki öğrencilerin) internette basit bir araştırmayla deepFreeze leri UnDeepFreezer kullanarak devre dışı bıraktığını gördüm. her ne kadar yeni sürümde bu giderildi dense bile eminim ona da bi çare bulunur.

programlara müdehaleleri minimuma indirmek istiyorsanız rollback kullanın derim.

ama yok ben uzaktan erişimle de işimi hallederim derseniz (ki ben okulda o şekilde yapıyorum) deepfreeze işinizi daha fazla görür. yeni bir güncelleme yapılacağı zaman uzaktan erişip deepfreeze i kapatıp restart yapabiliyorum. deepfreeze in tek kötü yanı restart istemesi

Link to comment
Share on other sites

talebin "Ben günde defalarca program kurarım.sistemi yormadan hardiskimi kendine amade etmeden sistemi eski haline dönderebilmesi.

Ve tabiiki kullanım kolaylığı" ise çözüm Deepfreeze ben sadece C yi kilitledim programı indirip deneyip beğenirsem kilidi sift +ctrl +alt+F6 ya basıp şifremi girip C yi serbest bırakıyorum

kapatıp açtıktan sonra programı tekrar kuruyorum beğenmezsem zaten sorun yok makina ilk kapandığında siliniyor.

Birde denemediğim "sandboxie control" bu programa denemek istediğin programın setup ın calıştır diyorsun sadece çalıştırdığı program için sanal bir windows oluşturuyor böylece yeni kurduğun

programın nerde ne halt karıştırdığını bilebiliyorsun benden bu kadar hepimize kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...