Jump to content

Ups Alacağım | İhtacıma Göre | Tavsiyeleriniz ?


Ultimatefe

Recommended Posts

Bilgisayarı değiştirdim.Eski güç kaynağım hiçbir işe yaramıyor.

Kasa 600W + LCD Monitör + Modem

Elektrikler kesildiğinde bu şekilde beni 10-15 dk idare edecek bir güç kaynağına ihtiyacım var.

Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı ?

Link to comment
Share on other sites

Ben bekab marka yupies kullanıyorum kendi aküsü ile 7 dakika ful pc çalıştırıyordu 1 sene sonra akü öldü 7amp 12 volt akü aldım içine sıgmadıgı için aküyü dışarıya uygun kablo il bagladım şu anda 15dk çalıştırıyor.size tavsiyem içindeki akünün 7amp olmasına dikkat edin bu 900wat yerli bir marka olması sizin için servis bakımı konusunda avantaj saglar.

Link to comment
Share on other sites

Tunçmatik 1200VA UPS fazlasıyla yetmesi lazım sana, ben yıllardır kullanıyorum hiç şikayetim olmadı

24" monitör

750W Tagan PSU

AMD Athlon 3500 işlemci

ATI Radeon 4650 ekran kartı bileşenlerimdi benim şimdi laptop kullanıyorum

Link to comment
Share on other sites

Bence marka olarak apc'yi tercih edin.Tıpkı güç kaynaklarındaki gibi bazı upsler gösterdikleri V değeri kadar voltajı karşılamıyorlar.Ayrıca donanımhaberden bir arkadaşım;

"Ups tasarımında(AR-GE) bulunduğum için elimden 100VA den 20.000VA ekadar her tür(OffLine OnLine Lineİnteractive, monofaze trifaze) UPS geçti.

pc için alınabilecek en uygun upsler line interactive ups lerdir. elektrik kesildiğinde hızlı bir şekilde devreye girerek (2ms -7 milisaniye) elektrik üretirler. elektrik varken (özellik varsa) kademeli regülasyon(voltaj düzenlemesi) yapıp akülerini şarj ederler.

fiyatı 30-50 dolar arasında seyreden line interactive(LI)(1000VA dan düşük güçlü) ups lerin çoğu(%80) çin ya da taiwan üretimlidir. (türk markalarının ki bile).

pc* başına 500VA den daha düşük güçlü ups almasanız iyi olur. çoğunun içindeki trafonun gücü 250W ı geçmez. bunlar kısa süreli sistem olduğu için elemanlardan daha duman çıkmadan önce akü bittiği için siz bir şey anlamaz gücünün yettiğini zannedersiniz.

ups alırken

*) kesinti süresi minimum olanı alın, elektrik şebekelerinde göz kırpması diye tabir edilen anlık kesilme ve voltaj düşmeleri oluşur. Bu durumlarda bir çok UPS devreye girene kadar sizin PC resetlenmiş olur.

*) destekleme sürelerinin tespiti** konusunda tam bir standart olmadığı için siz en iyisi aküsü en büyük olanı alın. bir çok satıcı sattıkları üründe ne kadarlık akü bulunur bilmez. bu tür satıcılardan uzak dururum. akü özellikleri genelde 1 adet kuru tip 12volt 7 ah akü olur. 2 veya daha fazla bu tip akülü olanlar daha uzun süreli olurlar. şunu da unutmayın her ups in aküleri en erken 1 sene en geç 4 sene sonra işlevselliğini kaybeder değiştirilmesi gerekir. ilk iki sene içinde bu olursa garantide de aküler garantiye dahildir diye yazıyorsa bedavaya yeniletebilirsiniz.***

*) pc kontrol ve izleme yazılımı var mı, bu yazılım siz pc başında olmadığınızda akü bitmeye başladığında sistemi kapattırabiliyor mu? kapatırken açık olan ofis belgelerinizi kaydettirebiliyor mu? mümkünse usb den bağlananları tercih edin.

*) extra özellik olarak telefon veya lan koruması için bağlantı noktaları var mı? (bu aslında ahım şahım bir şey değildir. yapılan çoğu koruma 4-5 tane VDR denilen, malzeme değeri lira bile etmeyen malzemeden oluşuyor. bunlar telefon hatlarına yıldırım düşmesi sonucu ani gerilim yükselmelerinde kendilerini imha eden parçalardır. koruma ihtimalleri de yüksek değil.)

*) ce tuv gibi uluslarası kalite ve uyumluluk belgelerine sahip mi?

*) servisi var mı(en sağlam ups ler bile TR nin şartlarına dayanmakta zorluk çekiyorlar)? TR de satılan her malın iki sene garantisi olmak zorunda olduğunu unutmayın. satıcı tarafından onaylanmış garanti belgesini kaybetmeyin. cihazın metal kasasının üzerine bantlayın.

*)fiyatı en son plana atın. 10 dolar daha ucuza alacağım diye pc den ve içindekilerden (bilgiler) olabilirsiniz.

*)ne alırsanız alın pc power supply ınızın uyum göstermeyeceği ups ler olabileceğini bilin. "

TAVSİYEM;

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

öncelıkle slm arkadaslar ben suan ınform ups kullanıorum kendım elktronık & pc tamırcısıyım normal olarak 15 dk ben soyle ılk aldıgım gun actım parca degerlerıyle oynadım ve araba akusu attım suan sıstem olarak senden çok kullanıyorum 52 dk suruyor benmm kı hıc bır sorun yok 3 senedır kullanıyorum ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...