Jump to content

Işlemci Fanının Fişini çeksem Sorun Olurmu?


abdulhey_

Recommended Posts

bilgisayarımı yeni aldığımda da çok sesli çalışıyordu . 3 yıl önce ttnetin kampanyasıdan aldığım casper alfa. (artık baya geri kaldı biliyorum) ama bana yetiyor sistem yenilesem daha iyi tabi ama şimdilik imkanım yok.

geçen burdan bir arkadaşın önerileri ile bakım ve biostan ayar yaptım baya azaldı ses. ama yinede arkadaşların daha düşük sistemli pc lerinden bile sesli çalışıyor. çok şükürki hiç bir sorun vermedi şimdiye kadar. ama işte baya bir düzeyde vınlama sesi var bu da beni rahatsız ediyor. geçen kasayı açtığımda denemiştim sesin çoğu işlemcinin fanından geliyor. kasayı açıp işlemcinin enerji fişini çeksem durdursam fanı sorun olurmu? yada biostan durdurulabiliyormu ordan durdursam sorun olurmu?

Link to comment
Share on other sites

Cevabı basit.. İşlemci yanar yani bilgisayar çöpe

Sıcaklıklar:

Anakart 49 °C (120 °F)

CPU 26 °C (79 °F)

Aux 33 °C (91 °F)

WDC WD800BB-00JHC0 25 °C (77 °F)

Soğutucu Fanlar:

CPU 2961 RPM

Kasa 2596 RPM

değerler böyle geçen biri 80 dereceye kadar b işey olmaz demişti. fanı durdurunca 80 dereceye çıkarmı?

Link to comment
Share on other sites

80ºye kadar bir şey olmaz doğru,, eğer gereğinden fazla ısınırsa yanma tehlikesi var.. Ama sıcaklığı kontrol ederek çalıştırırsanız bir şey olmaz sanıyorum..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım fan tozlanmıştır ilk etapta senin yapabileceğin elektrik süpürgesi ile çekebileceğin kadar tozu çekmen. Eger fanı soğutucuyu falan çıkarabilirim dersen çıkart ne var ne yok bütün tozunu al büyük oranda ses kesilir.

Eğer fan dönüşünde de problem varsa yağlanam falan gerekebilir. En kötü ihtimal git bir bilgisayarcıya bakım temizlik yaptır ses gider...

Link to comment
Share on other sites

İşlemci yanmaz sistem otomatik olarak kendini kapatır. İşlemcin ne bilmiyorum ama AMD'nin bazı modelleri fansız olarak 20 dakikaya kadar çalışabiliyor. İntel'ler daha az dayanır diye tahmin ediyorum 2 dakika içinde bilgisayar kapanır.

İşlemci fanının içinde bulunan rotor zamanla arızalanıyor. Yeni bir fan almanı önereceğim. O sisteme pahalı marka bir fan almaya gerek yok. Fiyatı tahmini 20-25 TL arasında bir şey işini görür.

Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

yardımlarınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar. yukarda verdiğim gibi işlemcinin sıcaklığı everestle bakarken 10- 30 derece arası oynuyor. ve şu anda ki gibi kullanıyorum genelde pc mi. evet son karar çoğunluğun cevabına göre pek bi şey olmaz gibi. :download1: evet kasayı açıp çıkartcam işlemcinin fanının fişini ama yatarken hemen değil:) son kararı onaylıyormusunuz?

Link to comment
Share on other sites

slm dostum zamanında bende de vardı aynı sorun ben fanı çıkardım fanın üzerinde marka yazan kağıdı çıkartırsan altın ufak bir tıpa vardır o tıpayı kaldır ve içine makine yağı koy. yoksa ben dove krem dolduruyorumve o tıpayı yerine tak çalıştır.. 23-sene idare etmişti 2005li yıllarda.....

Link to comment
Share on other sites

intel pentium 4 3057 mhz işlemci. yav yukarda yazdım komple temizledim fanları toz moz kalmadı makine mağıylada yağladım geçen hafta. işlemcinin üstünde yada fanının altında yüksek bi dilimli alet var hani galiba arada oluşan hava orda sürtünüyor ordan geliyor ses tahminime göre. yada fanın yapısından neyse konu bu değil.

Link to comment
Share on other sites

İşlemci fanını sakın çıkartma. İşlemci çalıştıkça ısınır çoğu işlemcide bu ısınma sonucu kilitlenip kendini kapatma özelliği vardır ama kapatmayabilirde ses yüzünden işlemcinden de olma. O fanın altındaki soğutucu fandaki havayı işlemciye iletip işlemcinin soğumasını sağlar. Senin yapacağın en mantıklı hareket al eline işlemci fanını git aynısından al değiştir. En temiz ve kesin çözümün bu olur...

Link to comment
Share on other sites

sen sesinden rahatsızlık duyabilrsın ama bilki eger sen bios dan fln ayarları düşürüp öyle denersen işlemcinin çok ısınmasından kendi kendine kapanmasına sonra da işlemci anakartın yanmasına neden olur yani direk çöpe ...

sen herkesin tavsiyesine bakma her anakartta uyumlu olmayabilir bu sese alışman lazım işlemcinin çok ısınmasından haliyle fanda hızlı çalışır ondan da ses cıkarır.

Link to comment
Share on other sites

Fanın fişini söküp çalıştır hoşgeldiniz ekranı gelmeden zaten kokuyu duyarsın. Sonra keşke çıkarmasaydım dersin. :)

Abartmayalım İsterseniz Sistem Okadar Basit Olamaz Fanda Belki Sıkıntı Oldu çalişmıyor biz herzaman kasanın içindemiyiz.. sistem kapanır ne oldu diye merek ederiz açarız tekrar kapanır bu sefer kasayı açar çaliştırırız ozaman anlarızki fan çalişmiyor ve birdaha çaliştırmayız veya sorunu kendi imkanlarımızla çözmeye çalişirız çözemiyorsak zaten en yakın teknik servis elemanımızdan yardım isteriz tabi bu teknik bilgi deneyimi olmayanlar için Anlatmak İstediğim E Arkadaş Fişi Çekti Yda Bi Sorun Oldu İşlemci Fanında İşlemci Anında Veya 1 .2 DKK Sonra Yanmaz

Link to comment
Share on other sites

benım fandan da bay ses gelıyordu

o kadarkı ayagımı kasanın ustune koyuyordum

kasa yerınde duramıyordu, abartmıyorum:)

yenı bır fanla hallettım

komprasor yag bır fayda etmedı

bu arada işlmecı fanını durdursan, pc 3 dakıka acık kalmaz kapanır işlmecınde yanar, yanabılır demıyorum yanar

Link to comment
Share on other sites

ozanaus abartmıyom diyon ama abartmışın:) yeni fan alınca kesildimi demek? fan eskisinden farklımıydı ki? bana öyle geliyorki fandan değilde o aradaki havayı taşıyan kanallara hava sürtününce ses yapıyor. bu durumda da fanı değiştirmek sesi kesmez gibi geliyor bana. yanlışmıyım?

Link to comment
Share on other sites

tenekecezve en doğrusunu anlatmış yerinizde olsam aynen uygulardım. 20-25 TL de olsa masraf yapmaya gerek yok önce fanı söküp iyice temizleyin fanın olduğu kısımdaki mile bir kaç damla sıvı yağ damlatın bu şekilde %80 ses sorunu çözülmüş olur

Link to comment
Share on other sites

gercekten abartmıyorum

ve ses yok denecek kadar az

adeta dısardakı bır esıntı gıbı ses gelıyor suan

o da normal

ama aldıgım fan intelın orjınal fanı

daha dogru işlemcı aldım

yenı işlmecının fanını tek taktım

işlmecı anakartla uyumsuz cıktı

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...