Jump to content

Windows 7 Ultimate 32 Bit - 64 Bit Hangisi?


muratari2005

Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim bilgisayarım Acer 5630G ve özellikleride aşağıdaki gibi.

Genel Özellikler :

• İşlemci : Intel® Core™ 2 Duo T6400 2.0 GHz 800 MHz 2MB

• Bellek : 4GB 667MHz

• HDD : 500 Gb SATA

• Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 3470 XT 512 MB Paylaşımsız

Benim TNC-TR ustalarına birkaç sorum olacak, öneri ve görüşlerinizi bekleyeceğim.

Bu sisteme windows 7 ultimate 32 bit kurdum sorunsuz çalışıyor ama Ram'in tamamını görmüyor. Sistem özelliklerinde Yüklü bellek 4 GB ama kullanılabilir miktar 2,99 GB görünüyor. 32 bit işletim sistemlerinde maximum 3 GB görüyor bu yüzden windows 7 ultimate 64 bit kurdum. Ram'in tamamını gördü 4 GB olarak. Ama 64 bit sanki 32 bitten daha fazla kasıyor gibi geldi bana. 64 bit işletim sisteminin daha rahat çalışması gerekmiyor mu? Sistem 64 bit'i destekliyor. C: nin içine program dosyaları (x86) diye bir klasör oluşturdu. Kurduğum programları bu klasöre topladı. Program files'ta sadece benim kurduğum 64 bit driverları var. Sistemi 64 bit tabanlı, Programları 32 bit tabanlı çalıştırıyor sanırım. Yanlış mı anladım?

Sizce 64 bit işletim sistemini mi kullanmalıyım? 64 bit'te program kurarken veya çalıştırırken sorun yaşar mıyım? Daha önce 64 bit işletim sistemi hiç kullanmadığım için bilgim fazla yok bu konuda. Bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

dostum ben de 64 bit çok denedim ve her seferinde 32 bit geri dönüş yaptım.

64 bit yaşadığım sorunlar;

-Katılımsız prog. kurulumunda genelde sorun oluyor.

-Sanal sürücü(özellikle ISO kalıplı oyunların kurulumu)çok yavaş çalışıyor.

-Çeşitli programların ilaçları hata veriyor.

-Nero vb. prog.her sürümü çalışmıyor.

-Vazgeçemediğiniz eski oyunları çalıştırmak için baya uğraşmak gerekiyor.

*Kısaca aklıma gelenler bunlar.Bence 4 Gb ve fazlası ram görecem diye uğraşmaya değmez.Onun yerine 32 bit işletim sisteminde tweak prog.kullanarak gerekli hıza erişebilirsiniz.Örneğin ben win.7 32 bit de Windows7Manager 1.1.4 prog. kullanıyorum gayet de başarılı; denemenizi tavsiye ederim...

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım 64 bit daha seri çalışır yanlız kurduğun dosyaların 64 bit sürüm için olanları bulman gerekiyor eğer 64 bit değilde destekli ise 32 bit olarak kurar. eğer ki sağlıklı çalışmasını istiyorsan 64 bit sürümlerini bul kullandığın programın. Ben 64 bit kullanıyorum ve gayette başarılı vista ya oranla 2 kat daha hızlı ve kasmıyor. Oyunlarda sorun çıkarmıyor. Birde kullandığın program xp içinse setup dosyasına sağ tıkla uyumluluk sorunu gider seçeneklerden üsttekini seç ve programı çalıştır de.

Link to comment
Share on other sites

Bende de 4 GB Ram var.

32 Bit Win7 yanına 64 Bit Ubuntu kurdum. Günlük işlerimin hepsini Ubuntu'da hallediyorum, sadece oyun oynamak için Windows'a geçiyorum. 64 Bit yazılımlar henüz tam yaygınlaşmadı kanaatimce 32 bit şimdilik işini görecektir.

Link to comment
Share on other sites

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. 64 Bit işletim sistemini daha önce kullanmadığım için fazla bilgim yok. Kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan öneri istedim. Bu arada 32 bit işletim sistemlerinde 3 gb ve üzeri Ram kullanmak için hiç bir yöntem yok mu? Ekran kartım da 512 mb paylaşımsız, ekran kartına Ram aktarımı yapamıyorum galiba?

Link to comment
Share on other sites

32 bit Win7 sistem ihtiyacı 1 GB ram, 64 bit sistem ihtiyacı 2 gb ram, yani 64 bit sistem ekstradan 1 gb ram daha istiyor zaten. 64 bit ile fazladan göstereceğin 1 gb ram da buraya gider. Dolayısıyla pek bi performans artışı olmaz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...