Jump to content

İpek Yolu Festivali etkinlikleri sürüyor


mavikiz

Recommended Posts

Sırbistan, Bulgaristan, Kırgızistan, İspanya, Fransa, İtalya, Gürcistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Yunanistan, Lübnan, Macaristan, Tunus, Japonya, Almanya, Hırvatistan, Moğolistan, İsveç, Makedonya ve Türkiye'den 40'ın üzerinde filmin gösterileceği festivalde, uluslararası ve ulusal gösterim programının yanı sıra sergiler, paneller, sinema kursları ve belgesel atölyesi gibi zengin yan etkinlikler de düzenleniyor.

41640.jpg

Çok sayıda yönetmen ve oyuncunun da aralarında bulunduğu 40'ı yurt içinden 100 konuğu ağırlayan festivalde, bugün Derviş Zaim'in son filmi ''Cenneti Beklerken'' olmak üzere sırasıyla Ömer Uğur'un ''Eve Dönüş'' ve Ayhan Sonyürek'in ''Unutulmayanlar'' filmlerinin galaları da oyuncu ve yönetmenlerin katılımıyla yapılacak.

Dün açılış töreniyle başlayan festivalde, yarından itibaren gösterilecek diğer filmler şunlar: ''İktidar Komedisi, Zaman, Kardeşim İpek Yolu, Büyük Nehir, Ertelenen İnfaz, Gerçek Noel Baba, Seni Seviyorum, Televizyon Geliyor, 13, Yedi Buçuk, Katsantonis Geçidi ve Lampros Amca, Uçmak İstiyorum, Su, Bükreş'in Doğusu, Kış Maymunları, Gündelikçi, İsmi Güzide, Karanlıkta Diyaloglar, Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi: Sezer Sezin, Kadına Ağıt, Kaf Dağı Düşü, Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç, 40 Yıl Sonra Harem Kadınları, Sırtlarındaki Hayat, O Peradaki Hayalet, Pierrot.''

Film gösterimleri, Tayyare Kültür Merkezinde (TKM) yapılacak. Çağan Irmak'ın 16 korku hikayesinden oluşan ''Kabuslar Evi'' serisinin ilk filmi ''Takip'', festivalde konuk olan filmler arasında yer alıyor.

Çekimleri Bursa'nın ilçe ve köylerinde yapılan film için ayrıca Cumalıkızık köyünde özel gösterim yapılacak. ''10 Kadın 10 Bakış'' başlığı altında kadınlar dünyasına yönelik belgesel gösterimlerinin yapılacağı festivalde, ayrıca kadın yönetmenlerin katılımıyla ''Kadınlar ve Sinema'' konulu panel düzenlenecek. Bu başlık altındaki belgeseller, Kent Müzesi ve Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde seyredilebilecek. ''Atıf Yılmaz'a Saygı'', ''Kadın Sinema Sanatçılarımız'' adlı sergilerin de sinemaseverlerle buluşacağı festivalde, ''Ülkeler, Renkler ve Sesler'' başlıklı uluslararası programa katılan 20 uzun metrajlı film arasından Sinema Yazarları Derneğince oluşturulacak jürinin seçeceği en iyi filmin yönetmenine ''Sinema Yazarları Ödülü'' verilecek.

TKM'de 17 Aralık Pazar günü saat 20.00'de yapılacak ödül töreninin ardından, Marat Sarulu'nun yönetmenliğini yaptığı ''Kardeşim İpek Yolu'' adlı filmin gösterimiyle festival sona erecek.

-BBDSO- Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), W.A. Mozart'ı doğumunun 250. yılında konserle anacak. Tadeusz Strugala yönetimindeki BBDSO, piyanist Hüseyin Sermet solistliğinde W.A. Mozart'ın ''Sihirli Flüt Operası Üvertürü'', ''Piyano Konçertosu No:467'' ve ''Senfoni No:36''yı seslendirecek.

Fethiye Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları, 4 ve 8 YTL olarak belirlendi. Müzikseverler, biletlerini, konser öncesi Fethiye Kültür Merkezinden temin edebilecek.

-BDT-

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Feraizcizade Oda Sahnesinde ''Ay Carmela'' adlı oyunla izleyicilerinin karşısına çıkacak. J.S. Sinistera'nın yazdığı, Yalçın Baykul'un Türkçeye kazandırdığı oyunun yönetmenliğini, İbrahım Şahin yapıyor.

İspanya iç savaşı sırasında Franco rejimi tarafından esir alınmış iki oyuncunun, istemedikleri bir gösteriye zorlanmaları etrafında dönen olayların anlatıldığı oyunda, Ceyhan Gölçek ve Turan Günay rol alıyorlar. Müziklerini Can Atilla'nın yaptığı oyun, bugün, yarın ve 16 Aralıkta saat 18.30'da sahnelenecek.

BDT, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi sahnesinde ise ''Ay Tedirginliği'' adlı oyunu sahneleyecek. Özen Yula'nın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği, Ali Karaman'ın ışık, Hüseyin İngin'in dekor ve kostüm tasarımını yaptığı oyunda, ''canavar''a dönüşen bir kadının dünya ve kendisiyle hesaplaşması anlatılıyor. Ayşegül Günay Demir ve Kemal Okur'un rol aldığı oyun, 19 Aralıkta saat 20.30'da izlenebilir.

-SERGİ-

Amatör fotoğrafçı Yasemin Paçin'in ''Doğum Anı Fotoğrafları'' sergisi, Pembe Çarşı'da 10 Ocaka kadar gezilebilir. Pembe Çarşı'da açılacak Karikatürist Ahmet Aykanat'ın sergisi, 15-21 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serap Ünal'ın seramik sergisi, Uludağ Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisinde 22 Aralıka kadar izlenime açık bulunuyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...