Jump to content

Ramden Ekran Kartına Mb Aktarma :d


bomba34

Recommended Posts

arkadaşlar arkadaşımın bilgisayarında 512 mb ram var bunun 64 mb ını ekran kartı kullanıyor ekran kartı ona yetmiyor acaba ekran kartının mb tını yükseltebilirmiyiz ram den aktarark bana biraz komik geldi ama arkadaş yaz dedi belki vardır :D

Link to comment
Share on other sites

ALINTIDIR

Sistemin kullandığın ram bellekten onboard ekran kartı belli bir miktar kullanabilir.Zaten şunu belirteyim onboard ekran kartları için yeterli olabilecek seviye 64Mb'tır.Ama 512 ve üstü ram belleğiniz varsa bios altından 64Mb olan bu değeri 128Mb yapabilirsiniz ve kullanımda görüntü açısından rahatlama sağlar.Yinede extradan bi hız katmaz.Bence düşük geliyorsa en kısa zamanda kendine harici bir ekran kartı bakmaya başlasan iyi olur yoksa bu sıkıntıyı çekmeye devam edersin.Ofis ve internet işleri için onboard yeterli olur ama işin içine 3D,oyun,çizim girince harici ekran kartına olan gereksinimin fazla olur tabi.Anakartına uygun (AGP veya PCI-Ex) ekran kartlarını tercih edebilirsin.
Link to comment
Share on other sites

kardeş bios ayarlarından ekran kartınla ilgili bellek ve frekans ayarlarını yapabilirsin. Tabi bu genelde masaüstü bilgisayarlarda gerçekleştirebileceğin bir işlem hatta neredeyse sadece masaüstü bilgisayarlarda:) Ayrıca bazı ekran kartı veya bilgisayarlarla birlikte "system utility" diye bir yazılım gelebilir. Oradanda sisteminle ilgili ayarlamaları yapabilirsin, yani overclock işlemini. Ama bu bilgisayar dizüstü ise pek şansın yok diyebilirim.

pek yardımcı olamadım sorun için ama olan bu....

hadi selametle

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...