Jump to content

Win7'de Simge Ve Yazı Boyutu


marvelin

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar bende 2 bilgisayar var laptobuma xp kurulu masaüstü pc mdede win7 fakat ben şunu öğrenmek istiyorum bi türlü yapamadım.Simgeler bilindiği gibi büyük ben küçültüyorum onda bi sorun yok ama örneğin bi internet sayfası açtığımda olsun (örn:www.google.com) metinler (yazılar) çok küçük bunları nasıl büyütebilir bazen okunamıyo bile küçük yazılar en azından orta ölçekli XP de 1024 x 768 de yazılar harika duruyordu küçük deildi win7 de 1024x768 iyy durmuyo aşağısıda bana yaramaz bu sorunu nasıl halledebilirm.Teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Arakdaşlar kişiselleştirmede simge ile alakalı şeyler var metin (internet sayfalarındakiler ) halak üçük görünüyor eğer Win7 kullanan varsa bana bi masaüstü birde internet sayfası Örneğin google gibi bi Resim (caps) koyarsanız çok sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Bazı Internet siteleri oldukça büyük yazı boyutları, bazıları ise küçük yazı boyutları kullanır. Aktüel internet sayfasında yazı boyutlarını değiştirmek her tarayıcıda oldukça basittir Görünümetin Boyutu Yalnız her seferinde metin boyutu ayarlamak yerine baştan sabit bir metin boyutu seçerek, bunu her sayfaya otomatik olarak uygulanmasını isteyebilirsiniz. metin boyutunu sınırlayabilmeniz için bir seçenek bulunmakta. Araçlar Seçenekler, Genel,Yazıtipleri ve Renkler Burada yazı boyutları için bir asgari bir de azami değer atayarak yazı boyutlarının aşırıya kaçması engellenebilir. Ancak tam anlamıyla bir sabitleme için kurnazca bir hareket gerekiyor Boyut piksel bölümlerine gerçekte istediğinizden (örneğin 12) daha küçük bir değer (örneğin 9) girin. Daha sonra da “En küçük yazı boyutu” bölümünde sabitlenmesini istediğiniz yazı boyutunu seçin (12). Böyle bir seçim uyguladığınızda artık internet sayfalarındaki başlıklar dahil olmak üzere her yazı seçtiğiniz değerde gösterilecektir. Tabii dizayn ve yazılım hilelerine başvurarak yazı tipi boyutunun değişmesine izin vermeyen sitelere de rastlayacaksınız ama bunlar küçük bir azınlığı temsil eder.

Internet Explorer’da ise yazı boyutu konusunda daha katı olmanız gerekmekte. Araçlar, Internet Seçeneklerinden Erişilebilirlik”i seçin. Açılan pencerede yazı tipinin yok sayılmasını seçin. Yalnız bu çok katı bir uygulamadır, menülerdeki küçük yazılar dahil olmak üzere tüm yazı boyutları belirli bir değere çekilecektir. bu uyumu Internet Explorer’da yakalayabilmek için bir Stil Sayfası kullanmanız gerekmekte.

umarım işinize yarar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...