Jump to content

Vahdettin'in mührü devlet korumasında


tarihogretmeni

Recommended Posts

Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın uyarısı üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sultan Vahideddin’e ait Altın Saltanat Mührü’nün satışına el koydu.

46522.jpg

Prof. İlber Ortaylı’nın Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin sahibi Raffi Portakal’a yazdığı mektuptan sonra, mührü müzayedeye koyan Selden Emre, önceki gün eseri geri çekti.

Bu gelişmeler olurken Bakan Koç, dün gazetecilerin sorusu üzerine, "Kanunun bize verdiği imkanlar var. Müzayedede ilk tespit edilen fiyatı bakanlığım öderse, bakanlığın bu konuda rüçhan hakkı var.

Yani evvel alma hakkı var. Ben onu kullanma kararındayım" dedi. Mührü satışa koyanların eseri geri çektiklerini hatırlatan Koç, "Biz takip ediyoruz. Bu durumda satılmaz. Satış olursa bize olacak. Kendisinde kalabilir.

Ama satış olursa bize olacak" diye konuştu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı Sultan Vahideddin ve son halife Şehzade Abdülmecid’in torunu, Hanzade Sultan’ın koleksiyonundan alınan Sultan Vahideddin Altın Saltanat Mührü 140 bin YTL muhammen bedelle satışa konmuştu.

Haber 7

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...